60gr Promotion Web Νews

www.60gr.gr // e-mail: 60gr@protonmail.com

ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ


  Δημοσιογραφία σημαίνει ενημέρωση χωρίς χρώματα.

Την 1η Μαρτίου του 2021 μεταβιβάστηκε η σελίδα σε μια ομάδα με όρεξη για ανώνυμη επικοινωνία χωρίς πολιτικές αποχρώσεις και ξύλινη γλώσσα.   

Στην σελίδα δεν θα διαγραφεί και δεν θα αλλάξει τίποτα από ότι έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα και θα παραμείνει όπως είναι. Άλλωστε μας εκφράζει απόλυτα.                                         

 ——— // ——–

http://www.60gr.gr  Στοιχεία Δήλωσης Όνομα Χώρου: 60gr.gr Αριθ. Πρωτοκόλλου: 3328834

Οι σελίδες που είναι κλειδωμένες με κωδικό «Under 18 years» περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο οπότε με ευθύνη του αναγνώστη παίρνοντας και τοποθετώντας τον κωδικό Under 18 years αποδέχεται κατά τον νόμο το περιεχόμενο της σελίδας και ότι είναι ενήλικος.

«Under 18 years»

 

ΆΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ    ή     ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ; 

 

Εμείς προτιμάμε τις άβολες αλήθειες και θα τις διαβάζετε συχνά. Γι αυτό και προτρέπουμε τους δήθεν προσβεβλημένους…. να μην μπαίνουν στον κόπο να μας ακολουθούν γιατί θα διαβάζουν πολλές άβολες αλήθειες συχνά από ότι χρώμα και αν προέρχεται. Όσοι νιώθουν οικογενειάρχες, με αρχές, ηθική και πολιτική πεδία πάνω απ όλα, καλοδεχούμενοι στην παρέα μας.

Λίγα λόγια για την ιστορία της σελίδας 60gr.

Το 60gr έχει αρχικές ρίζες από το 2000. Αρχικά με τις παρεχόμενες από τις τότε εταιρίες που αγοράζαμε από τα περίπτερα συνδρομές με τον μήνα η τον χρόνο το DOT.gr. Μετα μεταπηδήσαμε στην Telestet  και έπειτα δημιουργήσαμε ιστοσελίδα στο τότε blogg. Το 2007 αγοράσαμε Web Hosting και έτσι αποκτήσαμε αυτόνομη και ιδιωτική ιστοσελίδα. Όμως ούτε εκεί μπορούσαμε να προβάλουμε τα θέματα μας έτσι το τελευταίο βήμα ήταν να ανοίξουμε εδώ μια ιστοσελίδα στο WordPress το 2010. Από τότε είμαστε σταθερά εδώ.

Στην διαδρομή του χρόνου περισσότερο ασχοληθήκαμε με την παλαιά κρατική Ολυμπιακή όπου και είχαμε αναδείξει πολλά θέματα εν των έσω αλλά ξεσκεπάσαμε παρατυπίες των κυβερνήσεων στην πλάτη των εργαζομένων.

Σήμερα ασχολείται με το promotion ειδήσεων που θεωρούμε ότι πρέπει να προβάλλονται αλλά καμιά φορά γράφουμε και εμείς άρθρα όταν πιστεύουμε ότι ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί.

 Το 60gr  Promotion Web Νews δεν εξαρτάτε από κανέναν πολιτικό φορέα και με καμιά πολιτική απόχρωση.

b21e88ccc998357beab8c035a394422d

Αναδημοσιεύσεις των κυριότερων ειδήσεων από το μεγαλύτερο και εγκυρότερο ποσοστό των ιστοσελίδων από τον Ελλαδικό χώρο και κάθε πολιτικό τομέα.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύουμε και δικά σας άρθρα απλός μας στέλνετε το ling στο e-Mail της σελίδας.

Στην ιστοσελίδα μας www.60gr.gr  θα βρείτε και θέματα που αφορούν την υγεία, την Γυναίκα, την οικολογία και πολλά άλλα.

 

Σε ποια φιλοσοφία βασίζεται το 60gr για τις δημοσιεύσεις του.

Θέλουμε να ξεχωρίζουμε σε σχέση με τα άλλα blogs και να μην βασιζόμαστε σε 35374544_1300419606760865_7901377611337564160_nοικειοποίηση της εργασίας εργαζομένων αλλά και δημοσιογράφων που κουράστηκαν και εν πάση περίπτωση έδρασαν σαν άτομα ώστε να αποκτήσουν αυτήν την πληροφορία που βρίσκουμε ΟΛΟΙ έτοιμη και απλός με ένα κλικ την  μεταφέρουμε χωρίς να κουραστούμε,  στην δικιά μας σελίδα με σκοπό να έχουμε αυτήν την επισκεψιμότητα που δεν μας αξίζει.

Έτσι λοιπόν και εμείς δεν βασιζόμαστε στην εκμετάλλευση της ιδιοκτησίας άρθρων ιστοσελίδων και μόνο αν επιτρέπει η ίδια η σελίδα του αρθρογράφου την κοινοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε απλός τα κοινοποιούμε και προτρέπουμε τον αναγνώστη να πάει στην σελίδα του και να το διαβάσει.

Μια ομάδα σκανάρει σελίδες ειδησεογραφικές και όχι μόνο και ανάλογα κοινοποιούμε την είδηση που νομίζουμε ότι αξίζει να διαβαστεί.  Promotion Web Νews

35484868_1300412643428228_664284222097195008_nΤο κέρδος μας είναι η κατεύθυνση των αναγνωστών σε μια σειρά πληροφοριών χωρίς να καρπωνόμαστε ιδρώτα άλλων.

Σεβόμενοι λοιπόν την δουλειά τους και πρωτίστως σεβόμενοι τον νόμο, έχουμε εντάξει στο σκεπτικό δημοσιεύσεων αυτήν την φιλοσοφία.

Το μόνο που λέμε και προτρέπουμε τους φίλους μας είναι να μας στέλνουν στο e-mail την σελίδας δημοσίευσης που νομίζουν ότι αξίζουν να αναδημοσιευτούν και από εμάς με την προϋπόθεση να έχουν και το ling της πηγής της πληροφορίας τους.

Αυτή είναι η απάντηση μας και σε φίλους που κατά καιρούς μας ρωτούσαν γιατί δεν ανεβάζουμε τις ειδήσεις στην σελίδα μας.

Εκεί μπαίνουν  προσωπικές σκέψεις που φέρουν την υπογραφή μας.

Σας ευχαριστούμε.

60350437_1569156876553802_1724630425353060352_n

( e-mail 60gr@protonmail.com )

Θέλουμε να ενημερώσουμε, για να μην θεωρήσουν ορισμένοι που απαντούν σε αναρτήσεις στο twitter που ανεβάζουμε, ότι δεν απαντάμε, σε απαντήσεις αναρτήσεων, και οι περιπτώσεις είναι δυο. Όταν η απάντηση είναι άσχετη με την ανάρτηση και όταν η απάντηση προέρχεται από χαμηλού επιπέδου δήθεν σκεπτόμενου ατόμου. Οπότε μην νομίζουν, ότι νομίζουν, αυτοί που βλέπουν ότι δεν τους ακολουθούμε σε απαντήσεις τους. Ευχαριστούμε.

Capture.JPG

αρχείο λήψης

2 responses to “ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

 1. Σεληνάκατος 11 Ιανουαρίου 2015 στο 10:52 ΠΜ

  Άρθρο του οικονομολόγου Μιχ. Δέλτα
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
  Το Βατερλώ της Ελλάδας οποιοσδήποτε και αν κυβερνήσει, είναι το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχει τιναχτεί στον αέρα. Όχι μόνο η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη που έχει υπογράψει προς τρίτους, αλλά είναι και ένα κατεστραμμένο κράτος αφού δεν μπορεί να στηρίξει το ασφαλιστικό της σύστημα.
  Ένα ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο όταν για κάθε έναν συνταξιούχο αντιστοιχούν 3 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που πληρώνουν φόρο εισοδήματος και εργατικές εισφορές είναι τριπλάσιοι του αριθμού των συνταξιούχων.Βάσει πιο προσεχτικών οικονομοτεχνικών μελετών χρειάζονται 4 εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο.
  Πόσο είναι βιώσιμο το σύστημα στην Ελλάδα; Έχουμε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους αυτή τη στιγμή και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα άλλες 300.000. Αυτοί λογικά θα βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2016-2017 το αργότερο . Άρα έχουμε ένα σύνολο 3 εκατομμυρίων συνταξιούχων και μόλις 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το νούμερο των 2,5 εκατομμυρίων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα φθίνει μέρα με τη μέρα καθώς υπολογίζεται ότι χάνουν τη δουλειά τους 100 άτομα την ημέρα λόγω των σφοδρών μέτρων λιτότητας.
  Έχουμε λοιπόν 3 εκατομμύρια συνταξιούχους με 2,5 εργαζόμενους στον ιδ. τομέα. Για να ήταν βιώσιμο αυτό το σύστημα θα χρειαζόντουσαν 7,5 εκατομμύρια εργαζομένους(3Χ 2,5) .Όταν ακούμε να λένε ότι η Ελλάδα είναι ένα έθνος γερόντων αυτό εννοούμε.
  Οι άνεργοι ανέρχονται εις το 26% του εργατικού δυναμικού ήτοι 1,5 εκατομμύρια. Εάν υπολογίζαμε και τους 200.000 τουλάχιστον που μετανάστευσαν το τελευταίο διάστημα, θα βλέπαμε ότι η ανεργία είναι κατά πολύ υψηλότερη (εάν αυτοί δεν έφευγαν και έψαχναν ενεργά για εργασία εντός Ελλάδας).
  Επίσης τα 2,5 εκατομμύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι και αυτό ένα σχετικό νούμερο μιας και συγκαταλέγονται και τα part time καθώς και τα mini jobs που με τις απολαβές που αποδίδουν όχι μόνο δεν μπορεί να ζήσει κανείς αλλά δεν επαρκούν και οι εισροές στα ασφαλιστικά ταμεία από αυτά τα μέτρα υποαπασχόλησης για να καλύψουν τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.
  Αυτές είναι οι αρνητικές μακροχρόνιες επιπτώσεις που καθιστούν μη βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Ο όρος βιώσιμο έχει να κάνει με το μακροπρόθεσμο. Ας δούμε αν έχουμε και βραχυχρόνιο πρόβλημα.
  Το 2011 με το PSI «κουρέψαμε» τα αποθεματικά των ταμείων κατά 53%. Δηλαδή πήραν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (καθώς και των πανεπιστημίων και γιαυτό βλέπετε το σημερινό χάλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την εξέγερση των φοιτητών) από τους λογαριασμούς τους και τους έδωσαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου . Έπειτα εν μια νυκτί πήραν αυτά τα ομόλογα από το ενεργητικό των ασφαλιστικών ταμείων και τα ενέταξαν στο υποχρεωτικό κούρεμα χρεοκοπώντας τα ταμεία. Αν για παράδειγμα ένα ταμείο είχε αποθεματικό 100€, του άφησαν 40€ ως λειτουργικό κεφάλαιο κινήσεως και πήραν τα 60€ δίδοντας τους ομόλογα (ενός χρεοκοπημένου κράτους) ίσης αξίας (60€). Έπειτα κούρεψαν αυτά τα ομόλογα κατά 53% ανταλλάσσοντας τα με άλλα νέας κοπής ονομαστικής αξίας 30€ περίπου. Άρα τα ταμεία διαθέτουν 40€ συν παλιόχαρτα του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 30€ που στη δευτερογενή αγορά αξιολογούνται ως σκουπίδια.
  Τα ασφαλιστικά ταμεία δέχτηκαν ένα διπλό χτύπημα και κατέρρευσαν. Το ένα ήταν από την κρίση (μείωση εσόδων λόγω των μη καταβαλλόμενων εργατικών εισφορών από τις στρατιές των ανέργων και αύξηση δαπανών για καταβολή επιδομάτων ανεργίας κτλ).Το άλλο πλήγμα ήταν ακόμα πιο καίριο και ήταν το PSI .
  Τότε έβγαιναν οι φλύαροι παρλαπίπες Δοκησίσοφοι «Μπουμπούκοι» στα κανάλια και διατυμπάνιζαν «δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το κράτος έτσι και αλλιώς εγγυάται την επάρκεια των ταμείων και αν το κράτος χρεοκοπήσει χρεοκοπούν και αυτά εφόσον είναι δομές του κράτους» . Πως την εγγυάται την επάρκεια το κράτος, με τι χρήματα; Στις αγορές προσπάθησε πριν κάνα δίμηνο να βγει η Ελλάδα και αμέσως τα spreads των δεκαετών ομολόγων εκτινάχτηκαν στα ύψη με επιτόκιο που ξεπέρασε το 9%. Άρα από τις αγορές δεν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να επανακεφαλαιοποιήσουμε τα ταμεία. Από την άλλη οι Τροϊκανοί μας δανείζουν μονάχα τα ποσά που χρειάζονται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και μας λένε , τώρα θα ζείτε με τα δικά σας τα λεφτά. Η Τρόικα για τα ταμεία δεν μας δίνει και οι αγορές είναι ερμητικά κλειστές. Με τι κεφάλαια λοιπόν θα πληρώσετε Εφάπαξ, συντάξεις κτλ; Θα δώσετε στους συνταξιούχους να φάνε την εγγύηση του ελληνικού κράτους;
  Η νέα προληπτική γραμμή πίστωσης που άνοιξαν για την Ελλάδα (με αυτόν τον τρόπο βάπτισαν το νέο μνημόνιο για να είναι πιο εύπεπτο προπαγανδιστικά) θα είναι μια γραμμή πίστης για την εξυπηρέτηση των 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να πληρωθούν το 2015 στους δανειστές.
  Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να παρθούν μέτρα σκληρά με κόψιμο των συντάξεων στο 1/3 του μέσου μεικτού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένη η προαναφερθείσα αναλογία 1 προς 3 που είπαμε στην αρχή. Αν για παράδειγμα ο μέσος μεικτός μισθός των εργαζομένων είναι 1000€, η μέση σύνταξη που θα πρέπει να καταβάλλεται για να είναι βιώσιμο το σύστημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 350 € περίπου, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι λοιποί παράγοντες παραμένουν αμετάβλητοι (ceteris paribus). Ή θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι εργατικές εισφορές, ceteris paribus, πράγμα που θα καθιστούσε ασύμφορη την εργασία.
  Ποιοι είναι οι λοιποί παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτή τη ζοφερή κατάσταση; Αναφέρουμε μερικούς:
  Σύνταξη οροφής : Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μεγαλύτερη σύνταξη που θα καταβάλλεται δεν θα ξεπερνάει τα 1000€ (ασχέτως αν τις έχει προπληρωμένες ο κοσμάκης) έτσι ώστε η χαμηλοσυνταξιούχοι να παίρνουν περισσότερα από 350 ευρώ.
  Εναρμονισμένο Εφάπαξ : Τα εφάπαξ δεν θα υπολογίζονται με τους τελευταίους μισθούς της καριέρας αλλά αυτός που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα λαμβάνει μέρος των όσων πραγματικά κατέβαλε στα ταμεία κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης.
  Αναποτελεσματικότητες Χ ( Χ inefficiencies): Είναι σπατάλες που γίνονται από πλευράς ενός κρατικίστικου πελατειακού συστήματος για να θρέψει την ντόπια νομενκλατούρα που είναι προσκολλημένη και βιοπορίζεται από το δικομματικό κράτος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ακόμα και σήμερα γίνονται σπατάλες στο δημόσιο για να τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά. Δίδονται ακριβοπληρωμένες μελέτες, χρήματα σε ΜΚΟ ,διορίζονται σύμβουλοι και παρασύμβουλοι με μισθούς εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα οι Στουρνάρες της γαλάζιας παράγκας που καταβάλλουν «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να μας σώσουν παίρνουν από 500.000-900.000€ το χρόνο. Θα πρέπει να πάρουμε τον προϋπολογισμό κωδικό κωδικό και να κόψουμε τις αναποτελεσματικότητες Χ και οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα πρέπει να πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων. Ακόμα και το νούμερο των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί στους 200.
  Και οι δημόσιοι υπάλληλοι; Τον Αύγουστο του 2010 οι Τροϊκανοί ζήτησαν από την τότε κυβέρνηση να της πουν πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνει . Η απάντηση που πάρθηκε ήταν εκπληκτική: «Δεν γνωρίζουμε»! Με την αναλογία 10 εξέρχονται για κάθε έναν που προσλαμβάνεται καταφέραμε μέσα σε 4 χρόνια να μειώσουμε τον αριθμό των δημ. υπαλλήλων από 1.100.000 σε 700.000 σήμερα. Τα 2,5 εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν στην πλάτη τους μόνο τα 3 εκατομ. των συνταξιούχων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των 700.000 που πληρώνονται από το κράτος (εξαιρούνται οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που παράγουν υπηρεσίες και τις πουλάνε σε ιδιώτες).
  Μιχάλης Δέλτας Οικονομολόγος

  Μου αρέσει!

 2. Τακις 15 Μαρτίου 2014 στο 11:32 ΜΜ

  Τους καραμανληδες και τους πασοκους συριζεους και ολους τους 300ους της βουλης να μην τους ψιφιση κανεις ,μονο μουντζεςνα τους στηλουμε γιατι ειναι ολοι τους λαμογια .Να βγουμε ολοι στους δρομους και να φυγουν .Δ.Ε.Ν. Π.Α.Ε.Ι. Α,Λ.Λ.Ο.—–

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: