60gr Promotion Web Νews

www.60gr.gr // e-mail: 60gr@protonmail.com

Σημάδια της Φύσης που Μπορούν να Σας Σώσουν την Ζωή


Η φύση μπορεί να κρύβει απίστευτη ομορφιά, αλλά μπορεί να γίνει κι εξαιρετικά επικίνδυνη. Κάθε στιγμή, μπορεί να γίνει μια αναπάντεχη φυσική καταστροφή,δηλαδή χωρίς προειδοποίηση. Τουλάχιστον, αυτό νομίζουν οι πιο πολλοί.

Η αλήθεια είναι ότι ένα εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να εντοπίσει ύποπτα σημάδια πολύ πριν γίνει το κακό.Η ασφάλεια επομένως, μπορεί να επιτευχθεί. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να εντοπίσει πολλά από αυτά τα σημάδια. Με λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια σε συνδυασμό με καλή μνήμη, μπορείτε να αποφύγετε μια άσχημη κατάσταση.

Συνεχίστε παρακάτω για να μάθετε μερικά προειδοποιητικά σημάδια, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και να είστε αρκετά ξέγνοιαστοι.

Image by @spriilaht / Instagram

Δέντρα που έχουν σχηματίσει “J”

Trees Curved Into a "J" Shape

Image by vitalfoto / Depositphotos

Όταν πρόκειται να γίνει μια κατολίσθηση, το έδαφος κινείται. Το γεγονός αυτό αναγκάζει τα δέντρα να σχηματίζουν ένα “J”. Εάν δείτε ποτέ δέντρα στο παραπάνω σχήμα, τότε ίσως χρειαστεί να αποφεύγετε το συγκεκριμένο μέρος.

Ένα επιπλέον σημάδι κατολίσθησης είναι οι ρωγμές που σχηματίζονται στο έδαφος σε σημεία στα οποία πατάτε. Αυτά μπορούν να είναι ορατά στο χώμα ή και στο πεζοδρόμιο. Οι κατολισθήσεις εμφανίζονται σε κεκλιμένες περιοχές, οπότε για να είστε βέβαιος μετακινηθείτε σε ομαλή επιφάνεια.

Πτώση στάθμης νερού

Water Level Drop

Εικόνα του Roman Grac από το Pixabay

Ακριβώς πριν εμφανιστεί ένα τσουνάμι,η στάθμη του νερού πέφτει.

Ένα τσουνάμι συμβαίνει ως αποτέλεσμα ενός υποθαλάσσιου σεισμού. Η μετατόπιση αναγκάζει τα κύματα να κινούνται με ρυθμό 500 μίλια ανά ώρα – μια ταχύτητα που προσεγγίζει αυτή του αεροπλάνου.

Τα τσουνάμι είναι συνήθη στις ακτές κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται κι αλλού. Αν δείτε τη στάθμη του νερού να πέφτει ξαφνικά, πηγαίνετε σε κάποιο σημείο όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Τείχος από Σύννεφα

Wall Clouds

Εικόνα από @markokorosecnet / Instagram

Τα τείχη από σύννεφα μπορεί να έχουν μήκος έως και πέντε μίλια και σχηματίζονται από καταιγίδες. Είναι εύκολο να τα διακρίνετε και είναι ένα αναγνωρίσιμο σημάδι κινδύνου. Τα σύννεφα αυτά σχηματίζονται από τον αέρα και την γρήγορη άνοδό του, προκαλώντας την πτώση της πίεσης. Αν τα σύννεφα αρχίζουν να περιστρέφονται, ένας στρόβιλος μπορεί να εμφανιστεί.

Αν δείτε κάτι παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας, τότε πηγαίνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε ασφαλές μέρος. Είναι πιο πιθανό να καταλήξετε μπροστά σε μία καταστροφή παρά να ανοίξει καμιά πύλη του παραμυθιού.

Ταραγμένα Νερά

Choppy Waters

Εικόνα του Yoann Boyer από το Unsplash

Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα ταραγμένα νερά, ειδικά αν δεν είστε δεινοί κολυμβητές. Εάν το νερό είναι ταραγμένο και δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πάτο από την άμμο που σηκώνεται, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα νερά αυτά γενικώς. Το ταραγμένο νερό είναι ένα σημάδι ότι ένα δυνατό ρεύμα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ισχυρό.

Κάθε χρόνο, πάνω από εκατό άτομα πνίγονται στις ΗΠΑ από τα κύματα, τα οποία αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους ναυαγοσώστες.Εάν είστε τόσο άτυχος ώστε να πέσετε πάνω σε ένα μεγάλο κύμα,κολυμπήστε κατά μήκος της ακτής και κρατήστε το κεφάλι σας υπό γωνία.

Η Συμπεριφορά των Ζώων

Animal Behavior

Εικόνα του Gerhard Gellinger από το Pixabay

Τα ζώα έχουν την τάση να αναγνωρίζουν τους επερχόμενους σεισμούς. Από το 373 π.Χ., ζώα όπως τρωκτικά, φίδια, ακόμη και έντομα έχουν καταγραφεί να φεύγουν τρέχοντας από τις περιοχές τους πριν συμβεί ένας μεγάλος σεισμός.

Όλες αυτές οι ιστορίες δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά, αλλά τα ζώα φαίνεται να αισθάνονται κάτι που δεν μπορούμε εμείς. Φημολογείται ότι μερικά δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό, τα ζώα αντιλαμβάνονται κύματα που ο άνθρωπος δεν μπορεί. Σε αυτό το σημείο, συνήθως είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε τα ζώα

Follow the Animals

Εικόνα του Gene Devine από το Unsplash

Εάν δείτε τα πουλιά και τα θηλαστικά να αρχίσουν να τρέχουν ξαφνικά, καλό είναι να τα ακολουθήσετε. Ενώ τα αμφίβια σκάβουν υπόγεια, άλλα ζώα τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν.Έτσι κάνουν όταν διαισθάνονται ότι πλησιάζει η φωτιά. Οι πυρκαγιές συχνά είναι θανατηφόρες και τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο καπνός είναι ένα ακόμα καλό σημάδι πυρκαγιάς, αλλά γενικά, αν δείτε ζώα να τρέχουν από κάτι που δεν μπορείτε να δείτε, καλό είναι να τα ακολουθήσετε.

Μαλλιά που Πετάγονται

Hair Standing On End

Εικόνα από frantic00 / Depositphotos

Φημολογείται ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί κανείς από μια αστραπή είναι περίπου τόσο χαμηλές όσο μια νίκη στην κλήρωση ΠΡΟΠΟ. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε ότι περισσότεροι πεθαίνουν από αστραπές παρά από δάγκωμα καρχαρία. Τα καλά νέα είναι ότι το ποσοστό μειώνεται συνεχώς από το 1940, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικός κίνδυνος.

Εάν τα μαλλιά σας σηκώνονται και αισθάνεστε το κοσμήματα πάνω στο σώμα σας περίεργα,ένας κεραυνός μπορεί να χτυπήσει το μέρος. Βρείτε καταφύγιο αμέσως ή μαζευτείτε στο έδαφος προσπαθώντας να μειώσετε την επιφάνειά σας.

Νερό που Τρέχει

Rushing Water

Εικόνα από WDGPhoto / Depositphtos

Κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης, οι πλημμύρες είναι κίνδυνος. Εάν είστε κοντά σε ένα ποτάμι και ξαφνικά ακούσετε έναν απόκοσμο ήχο, αρχίζετε να τρέχετε προς ένα ψηλότερο σημείο.

Στις ΗΠΑ, οι πλημμύρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καιρικά φαινόμενα. Είναι πολύ ισχυρές και μπορούν να παρασύρουν τα δέντρα, πέτρες και τα κτίρια. Η πλημμύρα είναι ένας σοβαρός κίνδυνος και θα πρέπει να μάθετε να προφυλάσσεστε.

Παρατηρήστε αυτά τα Πουλιά

Watch for the Golden-Winged Warblers

Εικόνα από William H. Majoros / Wikipedia

Ένα μάλλον περίεργο σημάδι σχετικά με τους ανεμοστρόβιλους είναι αν αυτά τα πουλιά εγκαταλείψουν την περιοχή. Τον Απρίλιο του 2014, μια ομάδα ερευνητών παρακολούθησε τα πουλιά στο Τενεσί όταν αυτά εξαφανίστηκαν χωρίς λόγο. Τα πουλιά είχαν φύγει στη Φλόριντα μόνο κι επέστρεψαν μετέπειτα, μετά από 900 μίλια πτήσης. Οι έρευνες πιστεύουν ότι τα πουλιά μπορούν να ακούσουν συχνότητες από την επικείμενη καταιγίδα. που οι άνθρωποι δεν μπορούν.

Όταν διακρίνετε Φωτοστέφανο

We Can See Your Halo

Εικόνα του Patty Jansen από το Pixabay

Δεν είναι μύθος ότι το μέλλον είναι στον ουρανό. Ένα φωτοστέφανο γύρω από τη Σελήνη ή μια λάμψη γύρω από τον ήλιο είναι ένα σημάδι καταιγίδας. Οι δακτύλιοι σχηματίζονται όταν πολύ λεπτά σύννεφα κάνουν αντανάκλαση και δημιουργούν αυτή την ψευδαίσθηση.

Τις περισσότερες φορές, τα κυκλικά αυτά σύννεφα αποτελούν προειδοποίηση επερχόμενης βροχής. Κατά τ’ άλλα είναι ένα πολύ όμορφο θέαμα προς παρακολούθηση.

Νεκρά Ψάρια

Dead Fish

Εικόνα του engin akyurt από το Pixabay

Εάν παρατηρήσετε κοπάδι ψαριών που έχει ξεβραστεί στην παραλία, το νερό μπορεί να είναι τοξικό. Οι “κόκκινες παλίρροιες” συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, ειδικά στον Κόλπο του Μεξικού, όπου αναπτύσσονται τοξικά φυτά.

Μπορεί το νερό να έχει κοκκινωπό χρώμα αλλά παραμένει καθαρό. Τα άλγη μπορούν να προκαλέσουν κνησμό στο λαιμό και βήχα.Εάν σας τύχει,πλύνετε άμεσα με καθαρό νερό την περιοχή.

Ίσως ο σκύλος σας προσπαθεί να πει κάτι

Your Dog Might Be Trying to Tell You Something

Εικόνα του Humphrey Muleba από το Pixabay

Τα σκυλιά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Όχι μόνο για παρέα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σε στιγμές ανάγκης. Γνωρίζουν συχνά τα πράγματα που δεν έχουμε αντιληφθεί.Αν για παράδειγμα ο σκύλος σας γλείφει ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος,ίσως είναι δείγμα επερχόμενου καρκίνου.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν οργανικές ενώσεις προερχόμενες από όγκους και να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους νωρίτερα.Ακούστε το σκυλί σας!

Ραγισμένο Χιόνι

Cracked Snow

Εικόνα του Observer / Depositphotos

Οι χιονοστιβάδες είναι τρομερές και είναι πρακτικά αδύνατο να ξεφύγουμε από το χιόνι που κινείται εως και 80 μίλια ανά ώρα.

Ευτυχώς,υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια. Εάν το χιόνι εκεί που βρίσκεστε είναι κοίλο και κάνει διαφορετικό ήχο όταν το χτυπάτε,τότε ελέγξτε για ρωγμές στο έδαφος. Αυτές οι ρωγμές είναι σημάδι ότι μια χιονοστιβάδα επέρχεται.

Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει τις τελευταίες ώρες, κύρια αιτία πρόκλησης χιονοστιβάδας.

Ο ήχος του ωκεανού

The Ocean Roar

Εικόνα του Roland Mey από το Pixabay

Συνήθως, τα κύματα των ωκεανών προκαλούν έναν όμορφο ήχο που αναζητούν πολλοί άνθρωποι. Άλλες φορές, ο ήχος θυμίζει τραίνο.

Αν ακούτε τον ήχο τρένου, οι πιθανότητες να έρχεται ένα τσουνάμι προς εσάς είναι μεγάλες.Αρχίστε να τρέχετε προς ένα σημείο με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ενώ τα περισσότερα τσουνάμι είναι αποτέλεσμα από υποθαλάσσιους σεισμούς,ακόμα κι ένας μετεωρίτης που πέφτει στη θάλασσα μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι. Λέγεται ότι πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ένας αστεροειδής χτύπησε τη Γη, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να κάνουν τον γύρο της Γης.

Γλυστερά πεζοδρόμια

Glossy Pavements

Εικόνα του Markus Sch. από Pixabay

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο μαύρος πάγος δεν είναι στην πραγματικότητα μαύρος. Είναι ένα είδους πάγου που δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος.Αυτό το κάνει ακόμα πιο ολισθηρό. Αυτός ο τύπος πάγου εμφανίζεται όταν βρέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες, αναγκάζοντας το νερό να γίνει πάγος όταν χτυπά στο πεζοδρόμιο.

Είναι σημαντικό να διακρίνετε αυτό το είδος πάγου πριν οδηγήσετε, καθώς η ξαφνική επιτάχυνση ή το φρενάρισμα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Πριν μπείτε στο αμάξι, κοιτάξτε για σημεία που γυαλίζουν.

Πράσινος Ουρανός

Green Skies

Εικόνα του by Layne Lawson από το Unsplash

Εάν ο ουρανός γίνει πράσινος, τότε η καταιγίδα είναι κοντά. Κατά τη δύση του ηλίου το φως είναι κόκκινο, ενώ η καταιγίδα έχει μπλε χρώμα. Η πράσινη χροιά του ουρανού,δηλώνει επικινδυνότητα και δυνατή καταιγίδα με χαλάζι.

Ευτυχώς, αν δείτε ότι ο ουρανός αρχίζει να γίνεται πράσινος, πηγαίνετε σε κάποιον χώρο με προστασία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να σημαίνει αυτό το πράσινο,οπότε, καλύτερα να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Λίμνες κοντά σε Ηφαίστεια

Lakes Near Volcanoes

Εικόνα του TravelCoffeeBook από το Pixabay

Οι λίμνες κοντά στα ηφαίστεια, είναι εξαιρετικά ζεστές, καθώς το μάγμα προσπαθεί συνεχώς να διαφύγει. Ευτυχώς, η ζεστή θερμοκρασία σημαίνει ότι η λίμνη δεν περιέχει διοξείδιο του άνθρακα,καθώς η πίεση είναι υψηλή.

Ωστόσο, σε περίπτωση βροχής, μπορεί να γίνει μια έκρηξη limni. Το νερό εκρήγνυται απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό μπορεί να είναι μοιραίο για χιλιόμετρα. Υπάρχουν λίγες τέτοιες λίμνες στην Αφρική και οι άνθρωποι. έχουν πάρει μέτρα για να αποφύγουν την καταστροφή.

Σύννεφα που μοιάζουν με Φίδι

Snakelike Clouds

Εικόνα του @pktornado / Instagram

Εάν σας αρέσει να παρακολουθείτε τον ουρανό με τα σύννεφα, ίσως είστε ο πρώτος που θα διακρίνετε έναν ανεμοστρόβιλο. Όταν τα σύννεφα παίρνουν σχήματα που μοιάζουν με φίδια, καλό είναι να μεταβείτε σε ασφαλές σημείο.

Αυτοί οι σχηματισμοί σύννεφων έχουν το όνομα”ζώνες εισροής” και είναι σημάδι αλλαγής πίεσης. Εμφανίζονται σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο στον ουρανό και εκτείνονται νότια. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν επίσης αυτό το σημάδι,αλλά είναι κατανοητό κι από κάποιον απλό παρατηρητή.

Πράσινο Δύσοσμο Νερό

Green Smelly Water

Εικόνα του Maarten van den Heuvel από το Unsplash

Ενώ το χρώμα από τα νερά των Μαλδίβων είναι απίστευτα δελεαστικά, αντιθέτως το πράσινο νερό μας αποτρέπει συνήθως να κολυμπήσουμε. Το πράσινο χρώμα σημαίνει φύκια που αναπτύσσονται κοντά στην επιφάνεια, χωρίς να είναι κάτι καλό.

Ευτυχώς, τα φύκια δεν προκαλούν κάτι κακό, αλλά οι τοξίνες τους μπορούν να καταστήσουν τα ζώα και τους ανθρώπους άρρωστους. Τα φύκια αναπτύσσονται εκεί που υπάρχει πολύ λίπασμα κι δημιουργούν δυσοσμία.

Προσοχή στην παλίρροια

Watch Out for the Tide

Εικόνα του Alexander Fradellafra από Pixabay

Η εξερεύνηση σπηλαίων είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα. Όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, είναι φοβερό να εξερευνήσετε μια σπηλιά και ίσως να τραβήξετε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Το πρόβλημα είναι ότι μπορείτε να παγιδευτείτε όταν ανέβει το νερό.

Είναι σημαντικό να ξέρετε τα ρεύματα πριν μπείτε σε μια σπηλιά. Παρόλα αυτά,σε μια πανσέληνο ή μιας νέα σελήνη, οι παλίρροιες είναι πιο απότομες και συχνές. Αν παγιδευτείτε είναι δύσκολο να υπάρξει διαφυγή,οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Κόκκινο δειλινό

Red Sky At Night, Sailor's Delight

Εικόνα του Sean Semone από το Unsplash

Ίσως έχετε ακούσει το ρητό: “κόκκινο δειλινό, η απόλαυση του ναυτικού. Κόκκινη ανατολή, η προειδοποίηση του ναυτικού. Στην πραγματικότητα υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτό.

Το κόκκινο χρώμα είναι αποτέλεσμα επίδρασης του φωτός και της σκόνης στον αέρα. Ο καιρός σε γενικές γραμμές, μετακινείται δυτικά προς τα ανατολικά, οπότε ίσως οι χρωματισμοί παίζουν κάποιο ρόλο.

Το δειλινό,ο κόκκινος ουρανός συνήθως σημαίνει υψηλή πίεση ατμόσφαιρας, άρα και καλός καιρός. Το αντίθετο είναι στην ανατολή λόγω χαμηλής πίεσης, που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα για μια επερχόμενη καταιγίδα.

Σημάδια από τα Μανιτάρια

White-Topped Mushrooms

Εικόνα της Nancy Newton από Unsplash

Εάν δείτε ένα μανιτάρι στο δάσος, το πιο πιθανό είναι να μην ξέρετε αν είναι βρώσιμο ή όχι. Τα πιο θανατηφόρα μανιτάρια όλων, είναι του γένος Amanita και περιλαμβάνουν τα λεγόμενα”ανώτατα όρια του θανάτου” και “την καταστροφή των αγγέλων”.

Ο ”άγγελος-καταστροφέας” είναι άσπρος και το πάνω μέρος του θανάτου είναι κίτρινο ή καφέ με άσπρο πάνω και κάτω. Γενικά,καθώς είναι δύσκολο στον εντοπισμό, αποφύγετε τα μανιτάρια κοντά σε δέντρα. Γενικώς,αποφύγετε να τρώτε μανιτάρια που βρίσκεται χωρίς να ξέρετε, καθώς ένα απλό λάθος ίσως είναι μοιραίο.

Τετράγωνα κύματα

Square Waves

Εικόνα του Michel Griffon / Wikipedia

Η ιδέα ενός τετραγωνικού κύματος μοιάζει με πρόβλημα γεωμετρίας. Όταν όμως 2 διαφορετικά ρεύματα κυμάτων συναντιούνται,δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε”διασταυρούμενη θάλασσα”. Όπως βλέπετε στην εικόνα , το φαινόμενο ονομάζεται έτσι λόγω προφανούς λόγου.

Αν και η το φαινόμενο αυτό είναι μια ωραία εικόνα, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για κολυμβητές, surfers και ακόμη και για τους ναυτικούς. Μπορεί να κρύβονται πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Στο νησί Rhe στη Γαλλία έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο αλλά και σε άλλα μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία.

Προειδοποιητικά Φωτεινά Χρώματα

Beware Bright Colors

Εικόνα του PublicDomainPictures από Pixabay

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε στη φύση είναι τα έντονα χρώματα. Εάν είστε σε κάποια περίεργη τοποθεσία και πρέπει να επιβιώσετε τρώγοντας από τη φύση,αποφύγετε ότι έχει ζωηρά χρώματα.Συνήθως αυτό συμβαίνει, ως προειδοποιητικό σημάδι για τα αρπακτικά.

Για παράδειγμα ορισμένες πεταλούδες με έντονα χρώματα,μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες αν καταναλωθούν από πουλιά

Τα φίδια κοραλ είναι έντονα κόκκινα και κίτρινα και προειδοποιούν με τον χρωματισμό τους για το δηλητήριό τους. Έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να έχει κόκκινες και κίτρινες λωρίδες, αλλά από το 1960 δεν υπάρχουν θάνατοι που να οφείλονται σε αυτό.

Ήχοι Βατράχων

Croaking Frogs

Εικόνα του cocoparisienne από Pixabay

Οι βάτραχοι βγάζουν ήχους, αλλά αν κάνουν περισσότερο θόρυβο από το συνηθισμένο, ίσως θα βρέξει.Κάνουν θόρυβο για να ενημερώσουν τους πιθανούς παρτενέρ ότι πρέπει να τοποθετήσουν τα αβγά στο νερό.

Η βροχή σχηματίζει μικρές λίμνες με νερό,ιδανικό μέρος για να αποκτήσουν απογόνους.Αν ακούσετε έντονα τα βατράχια απομακρυνθείτε,καθώς σε λίγο θα αρχίσει η βροχή.

Κόκκινα Μούρα

Red Berries

Εικόνα του Mike Goad από Pixabay

Αν διαβάζετε ακόμα το κείμενο, γνωρίζετε ότι συμβουλεύουμε να μην τρώμε τυχαία πράγματα από την φύση. Ακόμη και τα πιο όμορφα φρούτα μπορεί να κρύβουν κινδύνους. Τα κόκκινα μούρα, για παράδειγμα,προκαλούν εμετό και τα μούρα cotoneaster κρίσεις.

Εάν έχετε ήδη φάει μούρα και δεν αισθάνεστε καλά, μεταβείτε στο νοσοκομείο αμέσως. Εάν πηγαίνετε ια κάμπινγκ, πάρτε ένα βιβλίο ώστε να μπορείτε να ξέρετε τι είναι ασφαλές να φάτε και τι θα σας βλάψει.

Παρατηρήστε τα καναρίνια

Spying On Canaries

Εικόνα του Chris Allen από Pixabay

Κάποτε, οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποίησαν καναρίνια για να τεστάρουν τα αέρια που εκλύονται. Σήμερα, οι επιστήμονες αναζητούν τα “καναρίνια οικοσυστημάτων” για να πάρουν πληροφορίες για τα οικοσυστήματα.

Τα καναρίνια αναπαράγονται σιγά και δεν τα καταφέρνουν εύκολα σε σύγκριση με άλλα πουλιά. Μπορεί να μην αποτελούν κύριο μέρος ενός οικοσυστήματος, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των οικοσυστημάτων. Αν οι ρυθμοί τους μειωθούν, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: