Νέο P2P πρωτόκολλο από το BitTorrent


To video streaming ήταν και παραμένει μια πονεμένη ιστορία για το Internet. Είτε μεγάλο είτε μικρό το lag είναι πάντοτε παρόν ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορη σύνδεση έχεις.

Ο λόγος για την καθυστέρηση αυτή δεν είναι η ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη αλλά η αδυναμία του server να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει ο ιδρυτής του BitTorrent Bram Cohen με ένα νέο πρωτόκολλο.

Το νέο αυτό πρωτόκολλο παρακάμπτει το συμβατικό τρόπο αποστολής αρχείων από ένα κεντρικό server. Αντιθέτως, ακριβώς όπως γίνεται και με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα P2P, ο χρήστης που βλέπει/κατεβάζει ένα αρχείο, ταυτόχρονα το διαμοιράζει κιόλας. Με αυτόν το τρόπο ο φόρτος για τον αρχικό server μειώνεται στο ελάχιστο.  Ταυτόχρονα ο χρήστης εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο ότι το βίντεο που βλέπει αποστέλλεται όχι από ένα αλλά πολλούς υπολογιστές και μάλιστα πολύ κοντά στο γεωγραφικό σημείο το οποίο βρίσκεται.

Οι δοκιμές στο νέο πρωτόκολλο θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου και αν θέλετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να κατεβάσετε τον σχετικό client τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: