ΔΥΣΛΕΞΙΑ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΜΑΣ .


Βλέποντας το ρεπορτάζ που είχε σήμερα η ΕΤ3 για το πρόβλημα της δυσλεξίας στα σχολεία, το πώς αντιμετωπίζεται, και την κατάρτιση των δασκάλων και καθηγητών στο θέμα αυτό, με ακούμπησε και μου θύμισε τον δικό μου αγώνα που είχα κάνει για το δικό μου παιδί, πριν πολλά χρόνια.

Όταν ήταν στο δημοτικό, ήταν περιθωριοποιημένο. Όταν πήγε στο γυμνάσιο, είχε την ίδια αντιμετώπιση, και μάλιστα από εκεί ξεκίνησα αγώνα ώστε να υπάρχει η αντιμετώπιση όπως ορίζει ο νόμος, φτάνοντας στο σημείο να κάνω έρευνα, να μαζέψω στοιχεία επιμόρφωσης να τα εκτυπώσω ο ίδιος και να τα μοιράσω στους καθηγητές ώστε να ενημερωθούν για το τι είναι η δυσλεξία, και πως χειρίζεσαι ένα παιδί.

Αντί  να χαιρετίσουν την προσπάθεια μου, άφησαν στην ίδια τάξη το παιδί, διότι στις εξετάσεις δεν διαγωνίστηκε προφορικά όπως ορίζει ο νόμος αλλά γραπτά.

Όταν έκανα προσφυγή στο υπουργείο, επί Κουτσικου, η σχολική σύμβουλος μου απάντησε «ε!! ας διαβάσει κιόλας» σε ερωτήσεις μου δε, να δω αν γνωρίζει περί δυσλεξίας είχε πλήρη άγνοια. Η σχολική σύμβουλος αποδείχτηκε ότι κάλυπτε την διευθύντρια.

Για να μην τα πολυλογώ, επειδή δεν ήξεραν με ποιον έπλεξαν, η σχολική σύμβουλος, έφυγε από το υπουργείο, η διευθύντρια πήγε στην Αλεξανδρούπολη.

Γονείς

Μην παρατάτε τα όπλα γιατί με το σημερινό ρεπορτάζ διαπιστώνω ότι  η Ελλάδα δεν μαθαίνει ποτέ από τα λάθη της.

Με την ευκαιρία σας προσφέρω σε pdf την εργασία που είχα μαζέψει τότε, ώστε να ενημερωθείτε. Μπορεί κάποιοι νόμοι να έχουν αλλάξει τώρα, αλλά είναι ένα καλό βήμα, πρώτης ενημέρωσης.

Κάντε κλικ εδώ να κατεβάσετε το αρχείο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: