Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Σ.Π.Α ΣΤΟ Τμήμα Σύνταξης Ειδήσεων ΕΡΤ-3


olylogogif

Αθήνα 05/03/2013

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

ΠΡΟΣ: Τμήμα Σύνταξης Ειδήσεων ΕΡΤ-3

=================================   

Παρακολουθώντας μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή στο κρατικό κανάλι της ΕΤ3 με καλεσμένο τον πρώην Υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γεώργιο Λιάνη, ο δημοσιογράφος θέλοντας να μεμφθεί τον πολιτικό συνομιλητή του που αναφερόταν στους  κομματικούς στρατούς, επικαλέστηκε ότι οι καθαρίστριες της Ολυμπιακής Αεροπορίας έπαιρναν 4.000 ευρώ.

 

Πρώτον, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

Δεύτερον, οι καθαρίστριες και καθαριστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας έκαναν ένα αξιοπρεπές επάγγελμα και έβαζαν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο μιας και είχαν άμεση επαφή με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Δουλειά τους ήταν η αποκατάσταση της υγιεινής στην καμπίνα του αεροσκάφους, ώστε ο επόμενος επιβάτης με ασφάλεια να κάνει χρήση των καθισμάτων και των πιθανών σημείων επαφής κατά την διάρκεια της πτήσης.

 

Αυτή την εργασία την έκαναν για 700 ευρώ. Άγγιζαν τα 1.100 ευρώ ανάλογα με τις Κυριακές, τις αργίες και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Αυτά που λέμε, μπορούν να αποδειχθούν και σήμερα κάνοντας μια απλή ερώτηση στο Ι.Κ.Α για τις εισφορές που πλήρωνε η εταιρία εκείνο το διάστημα, για την συγκεκριμένη ειδικότητα.

 

Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα γνωρίζετε, αλλά χρησιμοποιήσατε ένα ΨΕΜΑ για να εντυπωσιάσετε και να καλλιεργήσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό, να χτυπήσετε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και να βγάζετε αθώες τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται.

 

Αν πραγματικά σας ένοιαζε τι έγινε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, θα είχατε ασχοληθεί με την έκθεση του πρέσβη των Η.Π.Α στην Αθήνα μετά την συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη της Aegean Air, όπως διέρρευσε από τα Wikileaks, που ομολογεί ότι δεν αγοράζει Αμερικάνικα αεροσκάφη, αλλά Ευρωπαϊκά, με αντάλλαγμα το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως και έγινε.

 

Ακόμα θα ενημερώνατε τον Ελληνικό λαό για την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας που αθώωνε την εταιρία λόγω ψευδών στοιχείων. Ποιος έδινε ψευδή στοιχεία και προχώρησε στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελληνικής Κυβέρνησης για το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας;;

 

 

Δεν ξέρουμε αν λυπόμαστε ή παρακολουθούμε με απάθεια τον κατήφορο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. Μας εξοργίζει το να θέλει κάποιος να σχολιάζει τα δρώμενα, να ειρωνεύεται και να χλευάζει εργαζόμενους λες και αυτοί δεν έχουν οικογένειες, συγγενείς, γνωστούς, προσωπικότητα και αξιοπρέπεια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν Κυβερνούσαν και δεν ήταν παράγοντες του Δημόσιου βίου. Δούλευαν σκληρά και μάζευαν τα σκουπίδια.

 

Είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να διασύρεται το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στο όνομα της σκοπιμότητας. Εμείς θα θυμόμαστε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι πλήρωσαν με την ζωή τους την υπόθεση της αληθινής ενημέρωσης.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Σ.Π.Α

 

 

Κοινοποίηση:  1. Γενικό Διευθυντή ΕΡΤ-3

 2. Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Η.Ε.Α

 

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6977226607- Τρατράς Κλεάνθης

                                     2109238171-2109231785

     fax: 2109217689

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: