ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ


401955_460362037389305_1185663579_n

Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι δημοσιογράφοι που εξορκίζουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους στα εργασιακά, να καλύπτονται πίσω από την κρατική ΕΡΤ με σκανδαλώδη μισθούς και επιδόματα.

Σήμερα μόλις το defencenet.gr, έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο το οποίο το παραθέτουμε παρακάτω.

» Απίστευτο κι όμως ελληνικό, καθώς οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες τους στο Ραδιομέγαρο.  Την ώρα δηλαδή που χιλιάδες Ελλήνων δεν έχουν τα βασικά είδη διατροφής, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως τα 300 ευρώ που είναι λεφτά του ελληνικού λαού, μπορούν να ξοδεύονται έτσι άσκοπα. Λίγη ντροπή πάντως δεν βλάπτει κύριοι της ΕΡΤ.  Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί σε 3 βδομάδες εργασίας στους κανονικούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα πραγματικά μισθολόγια, επανήλθε το τελευταίο έτος μαζί με το «στρατό» των συμβούλων, των διευθυντών και των αναπληρωτών τους, που έφεραν στην ΕΡΤ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.   Το λαμβάνουν άπαντες ακόμη και αυτοί οι διευθυντές και οι αναπληρωτές που έχουν ελάχιστη παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει την κατάργηση του, αλλά τα στελέχη ανθίστανται σθεναρώς και το θέμα έχει πάει στο Γκίκα Μάναλη. Στο γραφείο του έχουν συσσωρευθεί αιτήματα για την τοποθέτηση και άλλων αναπληρωτών διευθυντών, σε μια εταιρεία που δεν έχει προσωπικό στις βασικές υπηρεσίες όπως αυτή του οικονομικού ελέγχου-λογιστηρίου και λειτουργεί χωρίς δημοσιογράφους, μετά το κόψιμο των συμβασιούχων. «

Αν λοιπόν θέλει το κράτος να δείξει έστω και μια φορά κοινωνική ευαισθησία, να ιδιωτικοποιήσει εδώ και τώρα την ΕΡΤ και να απαλλαχτεί ο Έλληνας πολίτης από ένα χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που απλός είναι εισπρακτικού προσανατολισμού και δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω το αντίτιμο, εκτός από πολυέξοδες φαμφάρες και ανούσια προπαγάνδα κυβερνητικών πτωμάτων.

Όσο για το υπόλοιπο προσωπικό που πολλοί θα βγουν να πουν τι θα απογίνουν, ας σκεφτόντουσαν και τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής για παράδειγμα, όταν σε μια νύχτα απολύθηκαν άπαντες, και για 18 μήνες δεν είχαν ούτε ένα σεντς για να φάνε. Μας σκέφτηκε τότε κανένας;

Τότε απλός χαίρονταν με το κλείσιμο του αερομεταφορέα και είχαν γραμμένους στα παλιά των υποδημάτων τους εμάς τους εργαζόμενους, αγνοώντας το πώς επιβιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες, απλός τους εξέθεταν με ψέματα και διαστρεβλωμένες ατάκες στα ΜΜΕ σαν καλοπληρωμένους και μάλιστα έλεγαν να μην μιλάμε κιόλας.

Τώρα ήρθε και η δικιά σας ώρα αγαπητοί εργαζόμενοι να μπείτε στην θέση μας και να γευτείτε τα πυρά που μας είχατε εκτοξεύσει τότε. Δεν είναι εκδίκηση είναι πλέον δημοκρατική αναζήτηση λύσης μεταξύ ήσσων.

πηγή: 60gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: