Η βόρειος Ελλάδα ψηφίζει «Χρυσή Αυγή».


Η βόρειος Ελλάδα ψηφίζει «Χρυσή Αυγή».

Η επάνοδος μας μετά από ολιγοήμερες διακοπές ξεκινά με ένα ρεπορτάζ που έκανα, όλο αυτό το διάστημα ταυτόχρονα με τις διακοπές, για το πολιτικό κλήμα στην βόρειο Ελλάδα, κυρίως βεβαίως στον νομό Σερρών και Δράμας.

Αυτό που ξεχώρισα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα στραφούν στην Χρυσή Αυγή, και η απόφαση δεν είναι αντιδραστική αλλά συνειδητή, ζυγίζοντας τις πράξεις των συμπολιτευόμενων κομμάτων, την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης απέναντι τους, με λόγια άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ και της πολιτικής τοποθέτησης της Χρυσής Αυγής απέναντι τους για την άδικη όσο και παράνομη μύωση των συντάξεων αφού τα χρήματα έχουν αποδοθεί στο κράτος προκαταβολικά για την απόδοση, και το θεωρούν κλοπή. Αυτό που θα ήθελαν από την Χ.Α. είναι να έχει ένα ποιο σοβαρό λόγο στο κοινοβούλιο, με άλλο λεξιλόγιο, άλλη δυναμικότητα.

Πιστεύουν ότι η επιμονή των ΜΜΕ να θεωρούν αδαείς τους Έλληνες που στρέφονται υπέρ της Χρυσής Αυγής, προσβάλει την νοημοσύνη τους διότι είναι σκεπτόμενα άτομα. Ξεχωρίζουν όπως λένε τους πραγματικούς φασίστες από τους θεωρητικούς. Καλοί γνώστες, γιατί το έζησαν στο πετσί τους, της κομουνιστικής συμπεριφοράς την εποχή του εμφυλίου, συγκρίνοντας με την πολιτική δραστηριότητα της Χ.Α. μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις και να βγάλουν συμπεράσματα. Πολιτικά τους Μακεδόνες δεν μπορείς να τους κουμαντάρεις, και αν αποφασίσουν κάτι δεν τους το αλλάζεις με τίποτα.

Θεωρούν ότι οι βουλευτές έχουν πλήρη άγνοια της συνοριακής εγκληματικότητας, από αλλοδαπούς, και η πολιτική τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής να ενισχυθούν τα σύνορα μας για παράδειγμα, τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και για λόγους ασφαλείας, αλλά και για θέσεις εργασίας.

Για την πολιτική ατμόσφαιρα αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ΤΩΡΑ αρχίζει να αγγίζει η κρίση την περιφέρεια και αρχίζουν να προβληματίζονται.

Για τους ΑΝ.ΕΛ. όταν τους τσιγκλούσα δεν ήθελαν κουβέντα. «Μια από τα ίδια» η απάντηση. Ξεχωρίζουν σαν μελλοντική αρχηγό του κινήματος την Ραχήλ Μακρή, που τους τα χώνει. Θεωρούν ότι έχει πολιτικό μέλλον.

rax makri

Η αγροτική πολιτική, η πραγματική, αυτή που φτάνει στην τσέπη τους, τους έχει γονατίσει, η αγροτική ανεργία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, και η αλήθεια είναι ότι από τις εξαγγελίες μέχρι την πραγματικότητα η απόσταση είναι μεγάλη.

Παράδειγμα τα ΜΜΕ περούν στους νέους το μήνυμα να στραφούν στην γεωργία, αλλά δεν τους λένε ότι το προϊόν τους θα τους το πάρουν οι δημιουργούμενες κλίκες με πλάτες κρατικές σε εξευτελιστικές τιμές.

Κανένας δεν λέει στους νέους, ότι νε μεν υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα, αλλά δεν τους λένε ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι αποδέκτες των προϊόντων τους, γιατί δεν φρόντισαν σαν κράτος για το επόμενο βήμα τους.

Εδώ διαπίστωσα ότι οι υπάρχοντες γεωργοί στον κάμπο των Σερρών για παράδειγμα, αδυνατούν να παρέχουν τα προϊόντα τους προς πώληση πλέον, κάθε χρόνο και με περισσότερη δυσκολία, λόγο της γεωργικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Το συμπέρασμα μου είναι ότι οι επόμενες εκλογές θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, και θα δημιουργηθούν νέες δυνάμεις.

Το ευχάριστο που άκουγα, είναι ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις δεν αγγίζουν τα αυτιά τους, και έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι στημένες.

Αυτό θα δημιουργήσει εκπλήξεις στις επερχόμενες εκλογές σε αυτές τις εταιρίες αρχικά, αλλά και στα δυο συγκυβερνώντα κόμματα.

Η Ελλάδα αρχίζει να ξυπνά σιγά σιγά και αναγεννάτε από τις στάχτες της. Οι Έλληνες ταρακουνιούνται αφού βέβαια τους αγγίζει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο η κρίση.

Παλαιότερα είχαμε γράψει ότι η Ν.Δ. σαν κόμμα είναι ακόμα στην επιφάνεια λόγο ότι στην επαρχεία δεν τους έχει ακουμπήσει η κρίση. Τώρα έφτασε και εκεί με καθυστέρηση μερικών χρόνων, αλλά έφτασε. Να δω τι θα κάνουν οι κυβερνόντες βουλευτές στις μελλοντικές εκλογές, όταν θα θέλουν να επισκεφτούν τους τόπους τους.

Οι εκπλήξεις μεγάλες, και εκεί δεν λένε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Οι Μακεδόνες δεν ξεχνούν.

πηγή: 60gr.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: