Το αλάνθαστο ένστικτο.


Ότι έχω αλάνθαστο ένστικτο το γνώριζα και το γνωρίζω χρόνια τώρα. Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσα να το αποδείξω, η να μπορώ να πείσω τους άλλους για τις σκέψεις μου.

Στης 26 Αυγούστου όταν έγραψα, (…) «Έπεσαι στα αυτιά μας ότι ήθελαν να κάνουν μια κίνηση να ανεβάσουν λίγο τις συντάξεις, αφαιρώντας από τις απανωτές κρατήσεις που τις έφεραν στο μισώ σχεδόν από την αρχική απόδοση, αλλά δεν τους βγαίνουν τα λεφτά που έμειναν από τα κουρέματα στα ταμία, και την κλεψιά που πάει σύννεφο. Εκτός αυτού γνωρίζουν ότι μεγάλο μέρος συνταξιούχων έχει στραφεί προς Τον εθνικιστικό σύνδεσμο Χ.Α. και θέλουν να τους ξεκολλήσουν ώστε να ανεβάσει ποσοστά, ο κύριος Σαμαράς» τίποτα δεν είχα ακούσει. Απλός το ένστικτο μου από τις κινήσεις του διαισθάνθηκα ότι αυτό θα έκανε. Αν τότε το έγραφα εν μέσο καλοκαιριού και διακοπών, θα με έλεγαν οι λιγοστοί φίλοι που διαβάζουν, ότι τα έπαιξα. Πράγματι όμως αυτό θα κάνει. Σαν εργαζόμενος στην Ολυμπιακή, το 2009, έλεγα στους συναδέλφους μου που ήθελαν να παραμείνουν στον Βγενόπουλο, πιστεύοντας ότι θα κέρδιζαν περισσότερα εν σχέση με το να έβγαιναν στην σύνταξη, αφού είχαν συμπληρώσει με την τότε νομοθεσία, ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως έγιναν με ακρίβεια χρονοδιαγράμματος, τότε δεν με πίστευαν. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν αφού τα έχασαν όλα. Τους έλεγα για τα ομόλογα. Δεν με πίστευαν, τώρα θα πάρουν ψίχουλα το 2047. Παλιότερα από το 2008, στο παλιό blog έγραφα και το θυμούνται όσοι με διάβαζαν τότε, θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα μας κάνουν εργάτες των ξένων στην ίδια μας την χώρα. Σήμερα αυτό είμαστε. Παρελθόντων χρόνων είχα γράψει για το τι θα κάνουν με τα σπίτια μας και τώρα τα ζω, και τα ζούμε. Τα γράφω αυτά γιατί πλέον είμαι πεπεισμένος για το ένστικτο μου.   Και το ένστικτο μου για το μέλλον μου λέει ότι.

Μετά τις δημοτικές εκλογές, τα μικρότερα κόμματα, και αυτά θα είναι πολλά, οι αρχηγοί τους θα συνεδριάσουν και θα στραφούν για την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος με ονομασία αντιμνημονιακή παρά πολιτικής διάστασης. Το ΚΚΕ θα μείνει οριακά μέσα, και στην μοναξιά του. Η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν ένα κόμμα. Η χρυσή αυγή θα έρθει δεύτερη σε δύναμη. Αμέσως μετά θα πάνε σε ανανέωση του συντάγματος, με ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας υπάρχει πιθανότητα να γίνεται από τον λαό.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές θα γίνουν σχεδόν μετά από τις δημοτικές γιατί θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή, λόγο ασυμβίβαστου ποσοστών των κυβερνόντων κομμάτων.

60gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: