ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΤΑΟΑ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΌΝ ΤΗΣ ΠΡΏΗΝ Ο.Α.


ΕΠΤΑΟΑ

Εν όψει των πολιτικών αποφάσεων για την ένταξη ή μη προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε αυτό το στάδιο διαθεσιμότητας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Η κάλυψη θέσεων στην ΥΠΑ από πιστοποιημένους μηχανικούς αεροσκαφών απορρέει από τις απαιτήσεις των παρακάτω θεσμοθετημένων κανονισμών:

α) Του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EC2 2042/2003 της EASA(European Aviation Safety Agency), αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοση και τον έλεγχο των κανόνων ασφαλείας πτήσεων που αφορούν την πολιτική αεροπορία στην Ευρώπη.

β) Του ICAO (International Civil Aviation Organisation) (Annex 8: Airworthiness of aircraft) αρμόδιο όργανο των Ηνωμένων Eθνών για την πολιτική αεροπορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

γ) Του Προεδρικού Διατάγματος ΠΔ 147/2005, που περιγράφει τα απαιτούμενα προσόντα και τη διαδικασία πιστοποίησης του Σώματος Επιθεωρητών Ασφάλειας Πτήσεων (Επιθεωρητές Πτητικών Μέσων και Προτύπων) το οποίο στελεχώνεται από μέλη μας με πολυετή προϋπηρεσία στον Τομέα της συντήρησης πολιτικών αεροσκαφών.

Η ΕΠΤΑΟΑ δηλώνει απερίφραστα , πως είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς όλους τους διεθνείς Αεροπορικούς Οργανισμούς, στη περίπτωση που διακυβευθεί η τήρηση των διεθνών κανονισμών που αφορούν την Ασφάλεια Πτήσεων στο Τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας.

Είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα αποπειραθεί να προβεί σε ενέργειες που θα έχουν σαν βέβαιη κατάληξη την επανάληψη της υποβάθμισης (Downgrading) της ΥΠΑ σε κατηγορία ΙΙ , επιπέδου τριτοκοσμικών χωρών.

Κατάληξη που θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ελληνικών αεροπορικών εταιριών, των Ελληνικών Οργανισμών συντήρησης αεροσκαφών, την πιστοποίηση Ελλήνων μηχανικών αεροσκαφών, και κατά επέκταση στον κλάδο του τουρισμού, βασικού χρηματοδότη της Ελληνικής οικονομίας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να σταθούν με σύνεση και υπευθυνότητα στο θέμα για να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπτώσεις στη πολιτική αεροπορία και στη χώρα μας γενικότερα.

ΟΣΠΑ

Πηγή  ΟΣΠΑ 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: