ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ»;


DIKEOSINI

Από ότι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα η κυβερνητικές ενέργειες κινούνται σε ύποπτα, τεντωμένο σχοινί νομιμότητας και παρανομίας. Συνταγματικά και σε εκτροπή.

Γιατί βλέπουμε αυτήν την διαφορετικότητα στην λειτουργία της χωράς μας;

Η απάντηση είναι κοινή στους περισσότερους Έλληνες, εκτός τους τυφλά ρομαντικούς οπαδούς των δυο κομμάτων, κομμάτων που το ποινικό τους προηγούμενο παραπέμπει σε κάτι παραπάνω από τρομοκρατική οργάνωση.  (Εδώ).

Παραθέτουμε  ουσιαστικά άρθρα του Συντάγματος, που γεννούν ερωτήματα ή αλλοίωση τους από την συγκυβέρνηση.

Άρθρο 6 του Συντάγματος.

Νόμος ορίζει το ανώτατο όριο διάρκειας της προφυλάκισης, που δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος στα κακουργήματα και τους έξι μήνες στα πλημμελήματα. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις τα ανώτατα αυτά όρια μπορούν να παραταθούν για έξι και τρεις μήνες, αντίστοιχα, με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Απαγορεύεται η υπέρβαση των ανώτατων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 18μηνο; ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Άρθρο 21 του Συντάγματος.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. 3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

Άδωνης Γεωργιάδης. Υπουργός υγείας. ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΤΣΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΙΖΕΙ ΕΡΜΙΝΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;

Άρθρο 46 του Συντάγματος.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει και παύει, σύμφωνα με το νόμο, τους δημόσιους υπαλλήλους, εκτός από τις εξαιρέσεις που ορίζει ο νόμος. 2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει τα προβλεπόμενα παράσημα σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.

ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.

3. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.

**4. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.

**5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;

Και έρχομαι στην επικεφαλίδα μας, και ρωτώ. Ποια είναι τα όρια της έννοιας φασισμός; Είναι απλός μια ιδεολογία με «μάγισσες» και «δράκους», η παρακράτος με διασυνδέσεις έξω από την χώρα μας με μεσολαβητή έναν κυβερνήτη υποχείριο, που σκοτώνει καθημερινά τους υπηκόους της χώρας του, τρομοκρατώντας και αυτή την ίδια την δικαιοσύνη παρασέρνοντας την σε πολιτικοποίηση;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: