ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. Η απομάκρυνση των Μηχανικών από την ΥΠΑ εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια πτήσεων στην Ελλάδα.


 easa form 19

 

Μετά την  έκδοση του Φ.Ε.Κ. Β/ 2698 /23-10-2013  που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κλάδο των Μηχανικών  Αεροσκαφών που εργάζονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι η εργασιακή σχέση των μελών μας με την Υ.Π.Α. έχει διακοπεί από τις 23-10-2013 , ημερομηνία έκδοσης του ανωτέρω ΦΕΚ.

      Ως εκ τούτου , καμία μορφή παροχής εργασίας στην Υ.Π.Α. , και ειδικότερα των Μηχανικών Αεροσκαφών ως Πιστοποιημένων Επιθεωρητών της Υ.Π.Α./ Δ2  καθώς και αυτών που έχουν δικαίωμα υπογραφής αποδέσμευσης των αεροσκαφών της Υ.Π.Α. / Μ.Π.Μ. , δεν καλύπτεται από τους Διεθνείς Κανονισμούς Αεροπορικής Ασφάλειας της EASA και τουICAO αν δεν έχουν σχέση σταθερής εργασίας.

      Καλούμε τα μέλη μας να εφαρμόζουν πιστά τους Διεθνείς Κανονισμούς περί Ασφάλειας Πτήσεων και να απέχουν από τέτοιου είδους εργασίες όπως ρητά προβλέπεται από τους ανωτέρω αναφερόμενους Κανονισμούς , που απαγορεύουν την εκτέλεση αεροπορικών εργασιών από προσωπικό που δεν ανήκει σε Πιστοποιημένους Οργανισμούς Συντήρησης, Εποπτείας και Ελέγχου.

     Οποιαδήποτε πίεση προς  παράβαση των Κανονισμών, παρακαλείστε όπως την αναφέρεται άμεσα στην Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. , ώστε να προσφύγουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και να τις καταγγείλουμε στους Αρμόδιους Αεροπορικούς Οργανισμούς (E.A.S.A., I.C.A.O.).

    Για τους Πιστοποιημένους Μηχανικούς Αεροσκαφών, το μόνο κίνητρο είναι το Υψηλό Επίπεδο Επαγγελματισμού και η Διασφάλιση της Ασφάλειας των Πτήσεων στην Χώρα μας, για αυτό και θεωρούμε σίγουρη την δικαίωση μας.

 

                    Το Γραφείο Τύπου της  Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α.

http://www.eptaoa.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: