Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ο.Σ.Π.Α. ( ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ )


olylogogif

«ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΔΑΡΙΑ»

Τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και η χώρα βρίσκεται με πενήντα λιγότερα νοσοκομεία, χίλια λιγότερα σχολεία και με μία Αεροπορική Εταιρία, που βέβαια είναι ιδιωτική. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτό τον ιδιώτη επειδή έχει σαν στόχο την αύξηση των κερδών των μετόχων του. Η Κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χάρη στην πολιτική που ακολούθησαν και εφάρμοσαν τα δύο κόμματα που την στηρίζουν σήμερα.

Το 2008, ο τότε Υπουργός Μεταφορών Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ έστειλε προσωπική επιστολή στον κάθε εργαζόμενο της Ο.Α , στην οποία ανέφερε ότι θα είναι ευχής έργον το κλείσιμο της Εταιρίας και ότι ο κάθε εργαζόμενος θα διασφαλιζόταν πλήρως ανάλογα με όποια επιλογή ακολουθούσε: σύνταξη, μεταφορά ή και τα δύο μαζί.

Τέσσερα χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι της Ο.Α δεν έχουν πάρει ακόμα τη νόμιμη αποζημίωσή τους. Όσοι επέλεξαν την μεταφορά, είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στη διαθεσιμότητα του Φορέα που έχουν μεταφερθεί. Οι συνταξιούχοι, φωτογραφικά και μόνο αυτοί , έχουν υποστεί κατακρεούργηση της σύνταξής τους. Όσο για τους εποχικούς, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, αφού πρώτα έγιναν βορά ψήφων από κόμματα, που τους χρησιμοποίησαν σε μία αντιπαράθεση μόνιμων και εποχιακών. Να μην πούμε κουβέντα για το αεροπορικό έργο που συντελείται σήμερα στη χώρα μας, ούτε για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα αεροδρόμια.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το μεγάλο έγκλημα που έγινε στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, οι εργαζόμενοί της δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Δεν θα μας διαλύσουν, δεν θα μας διασπάσουν, όπως κάποιοι πολύ έντεχνα προσπαθούν. Θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος συνάδελφός μας.

                    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ

                           ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΡΑΤΡΑΣ

http://www.ospa.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: