ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΟΣΠΑ


ΟΣΠΑ

Οι τελευταίες ανακοινώσεις μιλούν για τον ερχομό μεγάλης εταιρείας low cost στη χώρα μας, που θα δημιουργούσε 2.800 θέσεις εργασίας και φτηνά εισιτήρια με 12 ευρώ. Έτσι, θα είχαμε και φτηνά εισιτήρια, και ανάπτυξη, και «έναν λαγό από το καπέλο του μάγου». 

Εάν με τέσσερα (4) έως έξι (6) αεροσκάφη που θα έρθουν στη χώρα μας, άνοιγαν 2.800 θέσεις εργασίας, τότε η Ολυμπιακή και η Aegean που έχουν σαράντα πέντε, θα έπρεπε να είχαν δεκαπλάσιο προσωπικό. Να μην πούμε για την παλιά Ολυμπιακή που είχε εξήντα αεροσκάφη… 

Η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι μία εταιρεία διασποράς σε όλη την Ευρώπη με 303 αεροπλάνα και με προοπτική να αποκτήσει άλλα 175 το διάστημα 2014 – 2018. Η κάθοδός της στην Ελλάδα, θα πρέπει να συνδεθεί με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις και γενικά, με τις αλλαγές στις αερομεταφορές στην περιοχή μας. 

Μην ξεχνάμε ότι, το 2013, η Cyprus έκανε το ίδιο πράγμα με τέσσερα (4) αεροσκάφη στη χώρα μας. Και τότε μας έλεγαν για φτηνά εισιτήρια και ανταγωνισμό, αλλά αποτελέσματα τα είδαμε (ποιοι εξαγόρασαν ποιόν και πώς)… 

Θα το ξαναπούμε για άλλη μία φορά: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία, που πρωταρχικό της στόχο θα έχει την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού, τον απόδημο ελληνισμό και τον τουρισμό. Όλα τα άλλα που ακούμε είναι αστεία. 

Στις αερομεταφορές, έχει επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας, με χειρότερες υπηρεσίες, με περιορισμό του βάρους αποσκευών για τους επιβάτες, το κόψιμο του φαγητού και άλλα, που καλύτερα να μην τα λέμε. Οι εργασιακές σχέσεις στα αεροδρόμια και στις αεροπορικές εταιρείες είναι σε επίπεδο Μεσαίωνα. 

Εντάξει, καταλαβαίνουμε, διαφημιστικά κόλπα για να περάσουν πολιτικές, αλλά ας έχουν και ένα μέτρο.

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ  ΤΡΑΤΡΑΣ

===================================

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

 

 ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΜΟΝΟΜ. ΠΡΩΤΟΔ. 5242/2012

        ΣΦΙΓΓΟΣ 55 – 11745 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ: 210.9231785-210.9227861

                                                                                                                                               FAX: 210.9217689 E-MAIL ; panellinios.syma@yahoo.gr

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ:                                                                       Αθήνα : 30 – 01 – 2014

 

ΠΡΟΣ:

Διοικητή Υ.Π.Α.

Κύριε Διοικητά,

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρέσβη και του Αντιπροέδρου της Κινεζικής Υ.Π.Α., στο Πεκίνο, κατά την οποία τέθηκε από Κινεζικής πλευράς το ζήτημα της απαγόρευσης πρόσληψης Ελλήνων Χειριστών σε Κινεζικές εταιρείες, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κινεζική Υ.Π.Α. προβαίνει σε αξιολογήσεις βάσει των USOAP του ICAO και ότι καθώς η Ελληνική Υ.Π.Α. είναι – κατά δήλωση τους – κάτω του μέσου όρου σε 4 κατηγορίες αξιολόγησης, δεν επιτρέπεται σε Έλληνες Χειριστές να προσληφθούν σε Κινεζικές εταιρείες.

Επειδή το πρόβλημα το οποίο ανακύπτει θα έχει ενδεχομένως και προεκτάσεις που αφορούν τους Έλληνες Μηχανικούς Α/φων θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε  – προς πάσαν κατεύθυνσην – ότι Έλληνες Χειριστές και Μηχανικοί Α/φων στήριξαν και ανέδειξαν την Ολυμπιακή Αεροπορία σε μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στην Υφήλιο.

Ακόμη στα Υπόστεγα της Ολυμπιακής Αεροπορίας – τις δεκαετίες που πέρασαν-  επισκευάστηκαν δεκάδες αεροσκάφη ξένων εταιρειών ( Ευρωπαϊκών Αμερικανικών, Αφρικανικών) ενώ για πρώτη φορά παγκοσμίως πραγματοποιήθηκε – με απόλυτη επιτυχία – στην Τεχνική Βάση της Ο.Α. η τροποποίηση στην άτρακτο του Β.720 που αφορούσε αύξηση θέσεων επιβατών με την κατάργηση ορισμένων GALLEYS και την προσθήκη στην άτρακτο EMERGENCY EXITS.

Αυτές οι επιτυχημένες δραστηριότητες παράλληλα με το υψηλό επίπεδο συντήρησης του Στόλου της Ο.Α. οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Συντήρησης στο να βραβεύσει την Ολυμπιακή Αεροπορία στις 16 – 10 – 1999.

Ο Σύλλογος μας ο οποίος εκπροσωπεί Έλληνες Μηχανικούς Α/φων που εργάζονται σε όλες τις Ελληνικές Αεροπορικές Εταιρείες αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ΘΕΩΡΕΙ ότι το ανακύψαν ζήτημα εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο για την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Ελληνικής Υ.Π.Α. και κατά συνέπεια των Ελλήνων Χειριστών και Μηχανικών Α/φων.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν από την πλευρά σας ΑΜΕΣΑ οι δράσεις εκείνες που θα αποκαταστήσουν το τρωθέν Κύρος της Υ.Π.Α., και θα επιτρέψουν την συνέχιση των υψηλών επαγγελματικώνSTANDARS που χαρακτηρίζουν δεκαετίες τώρα τους Έλληνες Χειριστές και Μηχανικούς Α/φων.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι με τους συνάδελφους Χειριστές στο θέμα αυτό και θα παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση του.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση μας για όποιες ενέργειες εσείς προκρίνετε και επειδή διαπιστώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ιστορία της Πατρίδας μας που επιχειρείται τέτοιας έκτασης υποβιβασμός και απαξίωσης της Υ.Π.Α. και σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε και εφ’ όσον και εσείς συμφωνείτε την πραγματοποίηση μιας συνάντησης του Προεδρείου του Συλλόγου μας μαζί σας.

Μετά Τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΡΑΤΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: