Αν δεν συμφωνούμε με την αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια ( ΟΣΠΑ )


ΟΣΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αν δεν συμφωνούμε με την αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια

Δυστυχώς αυτή η τακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις κυβερνήσεις της χώρας συνεχίζουν να εφαρμόζουν και οι συνάδελφοι συνταξιούχοι. Σαν παλιοί κομματικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι που ήταν τόσα χρόνια, οι συνδικαλιστές που συμφωνούσαν πάντοτε με την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική και ήταν πρώτοι στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων με τα σοφίσματα των ρετιρέ και των προνομιούχων.

 

Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι αυτοί ήταν πλειοψηφία όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ΟΣΠΑ και πάντοτε είχαν τον ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ που ας σταθεροποιηθεί κάπου (εμείς ξέρουμε) ότι πρόκειται για πολύ καλό δικηγόρο, όμως αυτά που του ζητούν οι εντολείς του τον έχουν λίγο μπερδέψει.

 

Η αλήθεια είναι ότι η περιουσία της ΟΣΠΑ είναι αδύνατον να μεταβιβασθεί σήμερα και το ξέρουν πολύ καλά και τα κόστη μεταβίβασης είναι απαγορευτικά.

 

Αυτό όμως που θέλουν να κάνουν είναι να κλείσει η ΟΣΠΑ όπως έχουν συμφωνήσει. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι σωματεία από εταιρείες που έχουν κλείσει εδώ και 15 χρόνια όπως των Λιπασμάτων στον Πειραιά συνεχίζουν να λειτουργούν διεκδικώντας μια σειρά πραγμάτων. Ενώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία έκλεισαν τα σωματεία εν ριπή οφθαλμού με τόσα προβλήματα σε εκκρεμότητα.

 

Αυτό λοιπόν που δεν είχαν υπολογίσει είναι ότι η μικρότερη παράταξη σε δύναμη της ΟΣΠΑ θα την κρατούσε 4 χρόνια μετά το κλείσιμο της εταιρείας μας χάρις τα 5 σωματεία που συνεχίζουν και λειτουργούν (ΕΠΤΑΟΑ-ΕΧΠΑ-ΣΤΟΑ,OLYMPIC CATERING και GALILEO HELLAS) που είχαν προνοήσει να κάνουν αλλαγές στο καταστατικό τους από το 2009.

 

Καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν οι κύριοι αυτοί γιατί αυτά τα 4 χρόνια δεν έστειλαν ούτε ένα χαρτί σε ένα υπουργείο, δεν εξήγγειλαν ούτε μία κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για το φωτογραφικό κόψιμο των συντάξεων κάτω από 55 και κάτω από 60 ετών  ενώ κάποιοι εξαιρεθήκαν με ελαφρά πηδηματάκια. Τις περικοπές της υγείας και όλες τις άλλες περικοπές που νιώθουν οι συνταξιούχοι στο πετσί τους τα χρόνια του μνημονίου.

 

 Η μόνη δραστηριότητα τους είναι: οι χοροί, οι εκδρομές και το κλείσιμο της ΟΣΠΑ. Δεν ξέρουμε με τους χορούς και τις εκδρομές αν τα πάνε καλά, με το κλείσιμο της ΟΣΠΑ πάντως το δικαστήριο απεφάνθη την  παρακάτω απόφαση:

 ¨… Επομένως η κρινόμενη αίτηση, λόγω αυτής της αοριστίας, είναι ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη και τα δικαστικά έξοδα του καθ’ ου πρέπει να επιβληθούν σε βάρος των αιτούντων κατά τα άρθρα 176,191 παρ.2Κ.Πολ.Δ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων.

Απορρίπτει την αίτηση.

Επιβάλλει σε βάρος των αιτούντων τη δικαστική δαπάνη του καθ’ ου που νόμιμα εκπροσωπείται, την οποία ορίζει σε 200€  ¨

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι επειδή η δύναμη της ΟΣΠΑ είστε εσείς, ούτε τα κτίρια ούτε οι θώκοι και εσάς θέλουν να εξουδετερώσουν για αυτό όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, να δοθούν οι αποζημιώσεις, να προχωρήσει η επαναπρόσληψη των συναδέλφων στην ΥΠΑ, να αποτρέψουμε και άλλες απολύσεις στο αεροδρόμιο όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με τις παρεμβάσεις μας.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία δίνουν έναν άνισο αγώνα σε περιβάλλον γαλέρας,  παρά ταύτα έχουν μικρές νίκες και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

 

12 ή 13 Φεβρουαρίου θα έχουμε συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία συντονισμού των κομμάτων που θα παραβρίσκονται.

 

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

  

 

Ο Αντιπρόεδρος

 

ΤΡΑΤΡΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

http://www.ospa.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: