Ψηφίστε για τη σωτηρία του όρους «Όχη» στη Νότια Εύβοια


Mount Ochi dragons hose 015 (2)

Η ανάλγητη κυβέρνηση που ξεπούλα και καταστρέφει κάθε τι πολύτιμο σε αυτήν την χώρα, έβαλε στο στόχαστρο της και το Όρος «Οχη»

Η φωτογραφική μας σελίδα είχε διοργανώσει μια αναρρίχηση στο «Δρακόσπιτο» και μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ.

Αυτό το τοπίο που θα δείτε η ανάλγητη κυβέρνηση θέλει να το κάνει ένα απέραντο πάρκο με ανεμογεννήτριες χαρίζοντας στην κυριολεξία την ιστορία μας στους γερμανούς κατακτητές.

Μην τους αφήσετε.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ακολουθεί κείμενο από την ομάδα διάσωσης του όρους «Οχη»

Έκκληση για τη σωτηρία της Όχης στη Νότια Εύβοια

Yπογράφουμε το κείμενο και καλούμε το ΥΠΕΚΑ, τη Δασική Υπηρεσία Ευβοίας να σεβαστεί το τοπίο της Όχης…
Ζητάμε την ακύρωση κάθε προγραμματισμού έργων

»Τα αιολικά πάρκα που έχουν εγκατασταθεί στο όρος Όχη της Νότιας Εύβοιας ήδη υποβαθμίζουν τη φύση και απαξιώνουν τα πολιτιστικά στοιχεία του χώρου : όμως το ΥΠΕΚΑ και οι εταιρείες αιολικής ενέργειας προωθούν σχέδια ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής, όπως είναι ηπρογραμματιζόμενη διάνοιξη δρόμου επί της πεζοπορικής διαδρομής Πετροκάναλο-Αντιά, μέσω της κορυφής του βουνού.

Η διάνοιξη αυτή που θα εξυπηρετήσει την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από αιολικό πάρκο, οδηγεί στην μετάλλαξη του χώρου από περιοχή της φύσης σε ένα θλιβερό βιομηχανικό τοπίο. Οι εκσκαφές και το σύνολο των χωματουργικών έργων θα επιφέρουν τεράστιες διαβρώσεις , ενώ η γειτνίαση των έργων με τα ενδιαιτήματα άγριων ζώων θα τρέψει τα τελευταία σε φυγή και θα φτωχοποιήσει το περιβάλλον.

Το «Δρακόσπιτο» της Όχης (μεγαλιθική κατασκευή), ο Προφήτης Ηλίας, το ορειβατικό Καταφύγιο, οι εντυπωσιακοί γεωσχηματισμοί, ακόμη και ο κοντινός χώρος του φαραγγιού του Δημοσάρη, που είναι προορισμοί εκδρομών σε όλα τα προγράμματα των Ορειβατικών Συλλόγων, θα υποστούν σοβαρές επιπτώσεις από τα προβλεπόμενα έργα και θα απαξιωθούν σε μεγάλο βαθμό.

Πρόκειται για μια μεγάλη ακύρωση της γραφικότητας του ορεινού τοπίου της ΄Οχης και έναν βαρύ τραυματισμό του εκδρομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος που συν τοις άλλοις θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε το ΥΠΕΚΑ, τη Δασική Υπηρεσία και κάθε αρμόδιο φορέα να σεβαστεί τη λειτουργικότητα της φύσης και την αισθητική του τοπίου της Όχης. Ζητάμε την ακύρωση κάθε προγραμματισμού έργων, που έρχονται σε αντίθεση με τις πάγιες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και αισθητικές αξίες.

Υπογράφουμε στον παρακάτω σύνδεσμο και λέμε ΟΧΙ στη καταστροφή της ΟΧΗΣ

εδώ

Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: