ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΠΑ


ΟΣΠΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Πλησιάζοντας στην τελική συνάντηση με το Υπουργείο οικονομικών να θυμίσουμε πάλι λίγα πράγματα:

 

1ον       Ότι εμείς δεν αγοράσαμε ποτέ ομόλογο.

2ον      Δεν κάναμε αίτημα αγοράς σε καμία τράπεζα, όπως προβλέπει ο Νόμος περί κτήσης άϋλων τίτλων για φυσικά πρόσωπα.

3ον      Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είναι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ άρα η ονομαστική τους αξία είναι την ημερομηνία λήξης τους και μόνο.

 

Με βάση λοιπόν τον Νόμο 3717/08 και τον Νόμο 3871/10 που προβλέπει την εξόφληση του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσηςπου είναι αποζημίωση απόλυσης και υποκρύπτεται στο παραπάνω ποσό και αυτό διότι για να πάρουμε το ποσό κοινωνικής ενίσχυσης χρειαζόταν να καταθέσουμε στον ΟΑΕΔ την απόλυση μας (καταγγελία σύμβασης) με την Ολυμπιακή Αεροπορία και βεβαίωση από τον εκκαθαριστή του ύψους της αποζημίωσης μας η οποία υπολογίζεται με βάση τον Νόμο 2112/22.

 

Άρα καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είμαστε επενδυτές ( βλέπε απόφαση του ΣΤΕ για ομολογιούχους).

 

Έτσι έχουμε για την υλοποίηση του Νόμου 3717/08 το υπουργείο να έχει εξοφλήσει με βάση αυτόν τον νόμο τους μισούς συναδέλφους μας με μετρητά χρήματα μέχρι κεραίας και 2.160 συναδέλφους να έχουν πάρει 2 προκαταβολές από τον ΟΑΕΔ και μία ακόμα προκαταβολή με ομόλογα αξίας που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Παραμένει λοιπόν η εξόφληση της αποζημίωσης-απόλυσης αυτών των 2.160 οικογενειών που πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση και ο υπουργός με βάση τον Νόμο.

 

Η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία μας θυμίζει ΝΟΜΟΣ και ΤΑΞΗ και είναι αμείλικτη με τα ματ να έχουν κάνει όλες τις δουλειές, χαλυβουργείο, δημοσιογράφοι, εργάτες των δήμων, καθαρίστριες μόνο μαιευτήρες δεν έχουμε γίνει ακόμα. Παρ’ όλο που αυτόν τον καιρό οι νύχτες και οι μέρες είναι γκαστρωμένες.

 

Όλα αυτά τα θυμίζουμε ξανά για κάποιους καλοθελητές που σκέπτονται να κάνουν παρεμβάσεις με κάτι που έχουν στο κεφάλι τους και λένε βλακείες. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχουν με το μέρος τους έναν νόμο και δικαστικές αποφάσεις, οι σκέψεις που διέπονται από αρτηριοσκλήρωση και κακία δεν βοηθάνε.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι η αποζημίωση απόλυσης είναι κόποι μιας ζωής την χρωστάμε στις οικογένειες μας και δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε. Περιμένοντας λοιπόν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό που μιλάει μαζί μας να τελειώσει το θέμα που έχει ταλανίσει 2.160 οικογένειες 2 χρόνια τώρα

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΡΑΤΡΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

 

http://www.ospa.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: