Ο Δήμος Πεντέλης έχει αφήσει το βουνό στο έλεος του.


Σαν φωτογράφος εδώ και 30 χρόνια φωτογραφίζω και παρακολουθώ την χλωρίδα και την πανίδα των τριών μεγάλων βουνών που καλύπτουν το λεκανοπέδιο της Αττικής, την Πάρνηθα το Πεντελικό και τον Υμηττό. Αυτό προϋποθέτει προσπέλαση σε δρόμους με το αυτοκίνητο η άλλο μέσο, ώστε να μπορείς να κουβαλήσεις τον εξοπλισμό σου μέχρι ένα σημείο, αλλά και όχι μόνο.

Από τα τρία βουνά το Πεντελικό έχει αφεθεί δυστυχώς στην μοίρα του, με τον δήμαρχο μάλλον να δείχνει «κουρασμένος» από την μακρόχρονη θητεία του ώστε να κάνει το αυτονόητο για τους δημότες του, να διορθώσει τα νεροφαγώματα από τους κύριους χωματόδρομους που συχνά επισκέπτονται οικογενειάρχες με τις οικογενιες για να χαρούν τα σαββατοκύριακα το βουνό.

Αντί αυτού οι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι και εδώ και δυο χρόνια δεν επιδιορθώνονται όπως παλιά από τον Μάιο, με αποτέλεσμα να καθίστανται όλο και ποιο επικίνδυνοι για ένα αυτοκίνητο να μετακινηθεί. Δεν ζητάμε να ρίξετε άσφαλτο ώστε να χαλάσετε το φυσικό τοπίο αλλά ένα γκρειτερ να μαζέψει τα νεροφαγώματα δεν νομίζω να στοιχίζει. Άλλωστε είναι τόσο λίγα τα μέτρα που θα καλύψουν που δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η αδιαφορία.

Ενδεικτικά σας παραθέτω φωτογραφίες από τρία κεντρικά σημεία.

Ένα είναι ο δρόμος στον Αγ. Πέτρο που πάει για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Όλο το πρόβλημα είναι η ανηφορήτσα ούτε 50 μέτρα.

Η δεύτερη είναι πηγαίνοντας προς νέα μάκρη μετά την βρύση Αριστερά που ανεβάζει στο πλάτωμα. Την δια εικόνα έχει και ο δρόμος στην βρύση, προς Αγ. Ασωμάτων.

Το τρίτο είναι ο δρόμος που πάει στο εγκαταλελειμμένο φυλάκιο πυροπροστασίας, όπως ανεβαίνουμε από την διασταύρωση από Πεντέλη για νέα μάκρη, και έχει και ταμπέλα για σπηλιά Νταβέλη, Αγ. Ασωμάτων.  Εκεί μια φορά όπως φωτογράφιζα σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με τουρίστες και ήθελαν να πάνε στην σπηλιά του Νταβέλη. Είδαν την ταμπέλα και μπήκαν. Τι να τους πω τώρα ότι είναι διακοσμητική η πληροφόρηση για τον προορισμό; Δήμαρχε η όποιος θα αναλάβει πρέπει επειγόντως το Πεντελικό να γίνει ξανά προσβάσιμο, και επισκέψιμο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: