Ποιος ο ορισμός «Φασισμός»


Σχόλιο 60gr :   Επειδή για ψηφοθηρικούς και άλλους λόγους οι πολιτικοί της Ελλάδας έχουν τις φράσεις Φασισμός Φασίστας, σαν καραμέλα και έφτασαν στο σημείο να μην διστάσουν να πολιτικοποιήσουν την Ελληνική σημαία αν την φέρεις ανά χείρας σε διαδηλώσεις  και Έλληνες πολίτες που κρατούσαν Ελληνική σημαία να εκδιωχτούν η να συρθούν από την ΕΛ.ΑΣ, σαν ύποπτοι.

Η σελίδα δεν παίρνει  Πολιτική θέση   αλλά παραθέτει από έγκριτες σελίδες την ανάλυση των φράσεων. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε όταν διαβάζετε την έννοια να κάνετε τις συγκρίσεις με πολιτικές κομμάτων ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

10014900_875560379136699_3392074663587368898_n

Από την έγκριτη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια μεταφέρουμε τι γράφει για τον Ορισμό «Φασισμός».

 

««Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το ρωμαϊκό «fascio littorio».

Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία { Δηλαδή η κυβέρνηση με το έτσι θέλω και με τις αποφάσεις μέσα στην βουλή με το πλεονέκτημα των βουλευτών που έπαιρναν αποφάσεις για την ψήφιση των μνημονίων με 150 και όχι 180 ψήφους κάτι τέτοιο ήταν; και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Δηλαδή η φράση του Στουρνάρα προτεραιότητα έχει το χρήμα και δευτερεύοντος οι πολίτες τι είναι; }

Η έννοια της λέξης «φασισμός» σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Το ουσιαστικό «φασισμός» και το επίθετο «φασίστας» χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, εκτός από τον αρχικό ορισμό, την εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύσσεται από τους Γερμανούς Ναζιστές και άλλους και που προτείνει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό, που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, «κατώτερα» έθνη και φυλές), και σε μια πολύ ευρύτερη λανθασμένη έννοια, προσδιορίζοντας ως «φασισμό» γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι). »»

 http://el.wikipedia.org/

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 Φασισμός είναι μία πολιτική ιδεολογία που επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για την ενδυνάμωση της κυβέρνησης και τη στέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. { Αυτήν την στιγμή αν δεν κάνω λάθος αυταρχικά και με παρέμβαση ξένων δυνάμεων δεν αφαιρέθηκαν σχεδόν το 70% των δικαιωμάτων των πολιτών από την Ελληνική κυβέρνηση; }

Το φασιστικό σύστημα συνήθως διοικείται από έναν δικτάτορα που επιβάλλει πράγματα στους πολίτες παρά τη θέλησή τους και μέσω πράξεων βίας και αυστηρής νομοθεσίας, καταστέλλει τυχόν ενάντιες κινητοποιήσεις. 

Ο φασισμός, δεν υπάρχει μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και γενικά εκτός πολιτικής σκηνής: μπορεί ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων, να επιβάλλουν πράγματα σε άλλους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, παραβιάζοντας τα δικαιώματά τους. 

Επίσης περιέχει και στοιχεία ρατσισμού.

Είδαμε τι είναι φασισμός, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι φασίστας

http://ti-einai.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: