Πως γίνεται μια τεχνική νοθεία σε εκλογές.


ΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΑΛΠΗ-2014

Σε ένα εκλογικό τμήμα  στις εκλογές του 2012 κατά της 2 το μεσημέρι έτυχε όλος τυχαίος να τελειώσουν ψηφοδέλτια κομμάτων, που τυχαία η κυβέρνηση δεν ήθελε να μπουν στην βουλή.

 

Από την ώρα που δεν υπήρχαν πλέον ψηφοδέλτια δεν τα έβαζαν και στο πακέτο που έπαιρνε ο ψηφοφόρος. Σημειωτέο ότι η δικαστική αντιπρόσωπος δεν ενημέρωνε τον ψηφοφόρο ότι δεν συμπεριλαμβανόντουσαν τα ψηφοδέλτια των τριών κομμάτων ώστε να ξέρει ότι δεν έχει επιλογή ψήφου.

Η δικαστική αντιπρόσωπος έπαιρνε τηλέφωνα να φέρουν ψηφοδέλτια και είχε φτάσει 5 το απόγευμα και ακόμα έφερναν. ( μάλλον τα τύπωναν στην Κίνα)

Κάποια στιγμή ένας ψηφοφόρος βγαίνει έξω από το παραβάν και λέει στην αντιπρόσωπο « γιατί δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο του τάδε κόμματος;» η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχαν άλλα για να του δώσει και τι θέλει να κάνουμε. Ο ψηφοφόρος της λέει δεν φεύγω αν δεν έχω ψηφοδέλτιο να ασκήσω το συνταγματικό μου δικαίωμα. Τότε μας μάζεψε και μας πρότεινε να βγάλουμε μέσα από την σακούλα που πετούσαν τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, του κόμματος που ζητούσε και να το δώσουν. Όπως και έγινε.

 

Βγαίνω έξω και πάω να πάρω ένα σάντουιτς να φάω και έτυχε να είναι αυτός ο ψηφοφόρος και να το συζητεί στους θαμώνες. Τότε ακούστηκε από άλλους που έλεγαν και εγώ δεν βρήκα και έριξα κάποιο άλλο.

 

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΜΕ «ΤΕΧΝΙΚΑ» ΜΕΣΑ

 

Απορώ πως τα ενδιαφερόμενα κόμματα δεν το κυνηγούν αυτό σε κάθε εκλογές.

 

Ξέρουν πόσοι είναι οι ψηφοφόροι σε κάθε τμήμα, ξέρουν πόσα ψηφοδέλτια χρειάζονται, ξέρουν πόσα να εκτυπώσουν. Οπότε σε τι η “τεχνική” έλλειψη;

 

Σε ένα ποσοστό 100% αυτών που δεν θα βρουν ένα ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλουν πραγματικά να ψηφίσουν, αν δεν βρουν ψηφοδέλτιο τότε το 80% στρέφεται σε άλλο παρά να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα να ζητήσει ψηφοδέλτιο.

 

Τεχνικά λοιπόν έχουμε μια νοθεία διότι η εκλογική αναμέτρηση γίνεται με άνισα μέτρα.

 

60gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: