Ο πιο νόμιμος και ταυτόχρονα επικίνδυνος τρόπος να πας από Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο οδηγώντας… νόμιμα.


Δυο χρόνια επί βασιλείας σας κύριε Δένδια δεν ήταν για να κυνηγάτε τους Χρυσαυγίτες και μόνο, αλλά να διορθώνετε σφάλματα των προκατόχων σας που και αυτοί είχαν επαναπαυτεί στο κυνήγι μαγισσών.

Η χώρα έχει άλλα και πολλά προβλήματα. Τα συχνά τροχαία ατυχήματα τις περισσότερες φορές δεν οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα άλλα στον εξαναγκασμό των παραβάσεων λόγο αναρχίας των υποτυπωδών κανόνων του ΚΟΚ με όρια ταχύτητας που έχουν μπει μόνο και μόνο για εισπρακτικούς λόγους.

Είχαμε γράψει σαν σελίδα και παλιότερα ότι η «Αττική οδός» είναι ένα πρότυπο κλειστού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικά όρια ταχύτητας, η αριστερή λουρίδα να έχει όρια τα 130χιλ η μεσαία τα 90-110 και η δεξιά  έως 90. Όχι να βλέπουμε στην αριστερή λουρίδα να πηγαίνουν με 100χιλ και να αναγκάζεσαι να γίνεσαι καμικάζι για να φύγεις.

Αντί αυτού βλέπουμε αναίτια την αριστερή λουρίδα να μποτιλιάρεται σε εξόδους όπως την Αθηνών Λαμίας.

Αντί λοιπόν αυτών των σωστών μέτρων ώστε να υπάρχουν τα πραγματικά και νόμιμα όρια, βλέπουμε σε έναν τέτοιο δρόμο με όρια 100 χιλ, η 110χιλ και μάλιστα κοντά στις εξόδους να ανεβοκατεβαίνουν λες και είμαστε σε ανοικτή λεωφόρο.

Αφήστε λοιπόν το κυνήγι μαγισσών και σκύψτε στα πραγματικά προβλήματα της δουλειάς σας. Οι τουρίστες γελούν με αυτά τα όρια που βλέπουν στις εθνικές οδούς.

60gr

 

Την Κυριακη 25 Μαίου 2014 πήγαμε μια βόλτα 5 αυτοκίνητα απο το Ηράκλειο Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Η βόλτα αυτή ηταν πειραματικού χαρακτήρα. Εφ’οσον πλέον λειτουργούν οι κάμερες στην εθνική οδό κινηθήκαμε απολύτως νόμιμα και με τις οδηγίες του ΚΟΚ. Δηλαδή δεν υπερβαίναμε τα όρια ταχύτητας αλλά δεν πατούσαμε και στην βοηθητική λωρίδα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στην οποία επιτρέπεται να πατήσεις μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσεις. Αποτέλεσμα ? Να διανύσουμε 64 χλμ σε 75′, να δημιουργηθεί σε πολλά σημεία μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός από τους διερχόμενους οδηγούς, σε βαθμό που να αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε που οδηγούμε νόμιμα. Διορθώστε τα όρια ταχύτητας !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: