Η κρίση φέρνει βροχή ασφαλιστικών μέτρων σε ζευγάρια- Αύξηση 60% (


Ο τίτλος από το usay.gr.

Σε αυτήν την ενημερωτική σελίδα έχω γράψει ( παθόν και ο ίδιος ) πολλάκις την ανάγκη μιας νομοθέτησης ίσης και δίκαιης απέναντι στην εξασφάλιση και διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων μάνας και πατέρα.

Στην Ελλάδα το έχω πει πολλές φορές ότι το επάγγελμα μητέρα είναι πολύ προσοδοφόρο εν σχέση με άλλα επαγγέλματα, και ιδικά όταν υπάρχει διαζύγιο στην μέση.

Μην αναλύω θα τα βρείτε στα άρθρα μου «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ = ΠΑΤΕΡΑΣ. Διαζευγμένοι».

Με ευκαιρία τον τίτλο από το usay.gr και την ανάλυση της δικηγόρου θα πω ότι.

Στην Ελλάδα το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Το τι προτείνουμε και έχει δεχτεί τις προτάσεις μου και το ΣΥΓΑΠΑ, θα τις βρείτε εδώ.

Τελειώνω με ένα παράδειγμα πολύ πρόσφατο που είναι και μέσα στα πλαίσια της περιέργειας της κυρίας ΝΙΚΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ.

Εκδίκαση διατροφής, με τον πατέρα συνταξιούχο η μητέρα έχει γραφείο, ο πατέρας ενταγμένος με προσωρινή διαταγή στον νόμο για υπερχρεωμένα, με πενταμελή η νέα οικογένεια του, απαίτηση από την σύζυγο 700€ για ένα παιδι. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε και όρισε το ποσό των 400€ για ένα παιδί.

Η δικαιοσύνη κατά την ανάλυση σκέπτεται το ένα παιδί όχι τα υπόλοιπα 3

Η δικαιοσύνη σκέπτεται με τι εισόδημα ήταν ο πατέρας το 2010 και όχι το 2014

Η δικαιοσύνη σκέπτεται με την νοοτροπία οι άλλοι να ψοφήσετε ( δεν υπερβάλω ειπώθηκε )αλλά η μητέρα με το παιδί πρέπει να ζήσουν.

Η δικαιοσύνη όμως δεν σκέφτηκε ότι η μητέρα έχει ιδιόκτητο γραφείο με μεγάλη πελατεία.

Η δικαιοσύνη δεν σκέφτηκε ότι ήταν τόση μεγάλη η ανάγκη της ώστε έβαλε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με πόσα έξοδα να έχει πληρώσει από το «υστέρημα» και καλείτε ο πατέρας να καλύψει το χρηματικό κενό από το πραγματικό υστέρημα του ιδίου.

Η δικαιοσύνη δεν σκέφτηκε να ζητήσει την οικονομική επιφάνεια των δυο γονέων και μετά να σκεφτεί την απόφαση.

Με όλα αυτά η εικόνα που βγαίνει καθημερινά στην κοινωνία είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ στοχοποιώντας και στρέφοντας πάντα ρατσιστικά όλους κατά του πατέρα όταν δηλώνει ότι έχει χωρίσει και πληρώνει διατροφή. Το ζω ο ίδιος καθημερινά.

Ας κοιτάξει τις προτάσεις μας το κράτος και τότε οι κυρίες που σκέπτονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα «διαζύγιο», με εισόδημα από την πολυθρόνα τους, θα το σκεφτούν πολύ καλά.

60

Διαβάστε το άρθρο.

 

arabatzi

Είναι πρόδηλο σε όσους απο εμάς βρισκόμαστε καθημερινά στην Ευελπίδων ότι παρά το διάστημα του καλοκαιριού έχουν αυξηθεί κατά πολύ, παρά την οικονομική κρίση (περιέργως), η κατάθεση και η εκδικαση ασφαλιστικών μέτρων, ιδιαίτερα κατά τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο, που αφορούν ως επί τω πλέιστων διαφορές μεταξυ γονέων και τέκνων δηλαδη, πιο λιανά, διατροφές, επιμέλειες, επικοινωνία.

Και ξέρετε συτές οι διαφορές είναι οι χειρότερες από την άποψη της έντασης μεταξύ των διαδίκων, ούτε σε ανθρωποκτονία τέτοιο μένος, ! Ποιος άφησε ποιον, για ποιον λόγο, αν υπάρχει το τρίτο πρόσωπο, ποιος διώχνει ποιον από το σπίτι, ποιος αναλαμβάνει την επιμέλεια, τι διατροφή θα πάρει η μάνα αναλογικά των αναγκών των τέκνων αλλα και των εισοδημάτων του πατέρα κλπ κλπ…

Παρεμπιπτόντως πολλοί συνάδελφοι σχολιάζαμε σήμερα τον πανικό των αιτήσεων που κατατίθενται καθημερινά και αφορούν οικογενειακό δίκαιο. Ρωτήσαμε από περιέργεια τους γραμματείς των ασφαλιστικών και μας απάντησαν ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οικογενειακού δικαίου κατά ποσοστό 60%!!! Που σημαίνει ότι οι σχέσεις των ανθρώπων μεσούσης της κρίσης περνούν από σαράντα κύματα και ολοένα και περισσότερα ζευγάρια οδηγούνται στη διάσταση και καταλήγουν στην πόρτα ενός δικαστηρίου για να ρυθμίσουν ζητήματα διατροφής, επιμέλειας τέκνων, αν υπάρχουν, και επικοινωνίας των τέκνων με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια.

Από την άλλη α …  Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: