Πως πολιτικοί κατέστρεψαν ότι πιο ελληνικό υπήρχε στους διεθνείς αιθέρες. Λεγόταν Ολυμπιακή Αεροπορία.


Στο usay.gr σήμερα διαβάζω το παρακάτω άρθρο. Στα χρόνια που εργαζόμουν στην Ολυμπιακή, μέσα από το πρώτο blog που είχα ανοίξει αγωνιζόμουν από το 2002 για την ενημέρωση του κόσμου και των εργαζομένων.

Όταν έκλεισαν την Ολυμπιακή λοιδορήθηκα ακόμα και από συναδέλφους μου με φράσεις και στοχοποιημένες λέξεις που δεν με άγγιζαν καν, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την αλήθεια, και τυφλωμένοι από «καθοδηγητές του συστήματος» δεν έβλεπαν το συμφέρον τους. Σήμερα ακόμα αγωνίζονται για παράνομα ομόλογα σαν αποζημίωση και κανενός εισαγγελέα δεν ιδρώνει το αυτί.

Σήμερα διαβάζοντας το άρθρο είναι σαν να μου λέει η ίδια η σελίδα usay.gr, ένα μπράβο για αυτά που έγραφα. Τα κείμενα και τα άρθρα πολλά και θα τα βρείτε στην διπλανή στήλη.

Αυτό που θέλω να πω με ευκαιρία αυτό το άρθρο είναι επί τέλους κάποτε να βρεθεί ένας εισαγγελέας με αντρικά προσόντα και να ανοίξει τον φάκελο πώληση της Ολυμπιακής και τα συμφέροντα που κρυβόντουσαν από πίσω.

Σήμερα αν λειτουργούσε ακόμα η Ολυμπιακή το 20 με 25% των εσόδων θα πήγαιναν στα ελλείμματα με όφελος την ελάφρυνση του χρέους.

Αδικαιολόγητη και προπαγανδιστική η συμπεριφορά Καραμαλικών όπως τον Ρουσόπουλο και πολλούς άλλους που έβγαιναν και αυτοί τότε και κορόιδευαν τον κόσμο με το 1.000.000€ δήθεν που έμπαινε μέσα η κρατική αεροπορία. Σήμερα κύριε εισαγγελέα που είναι αυτό το δήθεν όφελος;

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

60

 

 

ryanair

Πως πολιτικοί κατέστρεψαν ότι πιο ελληνικό υπήρχε στους διεθνείς αιθέρες.

Λεγόταν Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η πιο αξιόπιστη και σίγουρη -από άποψη ασφάλειας- αεροπορική εταιρία στον κόσμο Αμερικανοί πολίτες την προτιμούσαν την εποχή της μεγάλης σύγκρουσης με την τρομοκρατία γιατί αισθανόντουσαν ασφαλείς να πετούν μαζί της.

Ολυμπιακή Αεροπορία, ο συνδετικός κρίκος των απανταχού ομογενών με τη μητέρα Ελλάδα.

Ως παλιά εταιρία μάλιστα είχε και πολύ καλές θέσεις σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια

Η πτώση της Ολυμπιακής ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, όταν άρχισε η κακοδιαχείριση, η πρόσληψη κομματικής πελατείας, χωρίς προγραμματισμό και οικονομική ανταποδοτικότητα.

Στο παιχνίδι ξαφνικά μπήκε μια ξένη εταιρία χαμηλού κόστους ,όπως λέγεται ,η Ryanair άρχισε μεθοδικά να κάνει προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της  μονοπωλιακής πρακτικής της Ολυμπιακής και τις κέρδιζε, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω ανικανότητας των ελλήνων, που ήταν υπεύθυνοι για την  προστασία του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Και αντί να καθίσουν κάτω οι υπεύθυνοι αυτοί, να διορθώσουν τα στραβά στην εταιρία, να την μαζέψουν διοικητικά και οικονομικά, αποφάσισαν κάτι το πρωτοφανές: Να την κλείσουν.

Αντί να παλέψουν κατά της απόφασης των Βρυξελλών που μιλούσε για προνομιακή, μονοπωλιακή λειτουργία της Ολυμπιακής, την αποδέχτηκαν και ξεκίνησαν το ξήλωμα της.

Επί κυβερνήσεως του κ. Κ Καραμανλή και υπουργού του κ. Κώστα Χατζηδάκη χάθηκαν η καλύτερη τεχνική βάση  στην Ευρώπη, την οποία χρησιμοποιούσαν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Χάθηκαν οι καλύτερες θέσεις σε μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού.

Χάθηκαν αεροσκάφη, εξοπλισμός και πελάτες, που δύσκολα τους βρίσκεις πλέον.

Χάθηκαν και πολλοί έμπειροι πιλότοι, μηχανικοί, προσωπικό, που είχαν εκπαιδευτεί  με μεγάλο κόστος χωρίς να έχουν προλάβει να το αποσβέσουν.

Και στη θέση της  Ολυμπιακής τι υπάρχει σήμερα;

Η RYANAIR

Αυτή που κυνηγούσε την Ολυμπιακή.

Σημειωτέον ότι πριν λίγο καιρό, η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ  στις Βρυξέλλες παραδέχτηκε δημόσια ότι έκανε λάθος με την Ολυμπιακή και ότι δεν έπρεπε να  έχει κλίσει η εταιρία.

Τώρα όμως η RYANAIR απειλεί τους ελληνικούς αιθέρες.

Επεκτείνει τα δρομολόγια της στα ελληνικά αεροδρόμια και διεκδικεί να αγοράσει τις Κυπριακές αερογραμμές.

Είναι αργά για τα δάκρυα των Βρυξελλών γα την Ολυμπιακή

Όμως όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχασε τον εαυτό της στους αιθέρες  εξαιτίας της RYANAIR κάνουν λάθος τεράστιο.

Εμείς καταστρέψαμε την Ολυμπιακή.

Εμείς δεν την νοικοκυρέψαμε.

Εμείς την κλείσαμε.

Εμείς κάνουμε την RYANAIR κυρίαρχο των ουρανών σε Ελλάδα και Κύπρο

 

http://www.usay.gr

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: