Προς τον κύριο Παπούλια, πρόεδρο της «Δημοκρατίας» της Ελλάδας


10505053_349798328501169_3562947133672924634_o

Κύριε πρόεδρε, σε κάθε κοινωνικό φορέα από ένα κόμμα μέχρι και μια οικογένεια, υπάρχει ένας επικεφαλής που λογοδοτεί για τις πράξεις των υπολοίπων.

Σε ένα κόμμα για παράδειγμα ο αρχηγός και πρόεδρος του κόμματος λογοδοτεί για ένα στέλεχος του αν έχει κλέψει, σκοτώσει, η καταχραστεί και εξακολουθεί να το έχει υπό την σκέπη του.

Ακόμα και ο πρόεδρος μιας εταιρίας, αν έχει ένα στέλεχος το οποίο έχει κλέψει έχει σκοτώσει η έχει καταχραστεί είναι υπόλογος για τις πράξεις του.

Τέλος ακόμα και σε μια οικογένεια, ο πατέρας είναι αυτός που θα κριθεί για την συμπεριφορά του αν ένα μέλος της οικογένειας έχει κλέψει έχει σκοτώσει και έχει καταχραστεί και αντί να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, το καλύπτει με διάφορους τρόπους.

Εσείς κύριε πρόεδρε, που με την προσφώνηση και μόνο ενός αξιώματος προσδιορίζει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα δρώμενα της Ελλάδας, όχι μόνο ανατρέψατε την θεωρία της «ευθύνης ενός προέδρου» αλλά βγήκατε και ανακοινώσατε επίσημα ότι η θέση σας είναι «διακοσμητική». Τότε θα πρέπει να μην ονομάζεστε πρόεδρος, να μην έχουμε προεδρευομένη δημοκρατία, αλλά να ονομάζεστε γενικός γραμματέας της Ελλάδας, μιας και ο ρόλος σας απ ότι μας είπατε είναι ΜΟΝΟ να υπογράφετε.

Δεν σας κατηγορώ για αυτόν τον άχαρο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ρόλο ( γιατί απλός ο Έλληνας πληρώνει έναν βασιλιά με άλλη ονομασία), αλλά για την απόφαση σας να δεχτείτε να παίξετε αυτόν τον ρόλο σε μια βασανισμένη χώρα.

Όπως και να το δείτε εσείς και όλα τα μέχρι τώρα ψηφισμένα στο κοινοβούλιο έγγραφα, φέρουν την υπογραφή σας.

Ο πατέρας σας, σας έλεγε γιατί είναι πατροπαράδοτο να το λέμε οι γονείς στα παιδιά, «την υπογραφή σου και την ….. να προσέχεις που θα την βάζεις». Και εσείς έχετε υπογράψει κύριε Παπούλια, αγαπητέ πρόεδρε την Ελλάδας σε όλα αυτά. Ο λαός σας φώναζε από κάτω πρόεδρε παραιτήσου να σώσεις την χώρα. Τώρα πως θα κοιμάστε ήσυχα μετά την αποχώρηση σας από την θέση του προέδρου, όταν θα γνωρίζετε ότι είστε ο μοναδικός υπεύθυνος στα κακά της μοίρας ενός ολόκληρου λαού;

Ο κύριος Στεφανόπουλος κουνούσε και το δάκτυλο στους επικριτές μας, εσείς αναρωτηθείτε πόσες φορές βάλατε στην θέση τους κατώτερους των περιστάσεων για αισχρολογία κατά της χώρας που προεδρεύετε;

Και κάντε ένα παραλληλισμό, αν σας κορόιδευαν και εξέθεταν δημόσια την οικογένεια σας πως θα αντιδρούσατε;

Έτσι πρέπει και έπρεπε να αντιδράσετε ακόμα και στην συγκυβέρνηση. Να τους πιάσετε από το αυτί και να τους πείτε η μαζεύεστε και υπερασπίζεστε την χώρα η παραιτούμε και βρείτε άκρη. Τα μισοκακόμοιρα στον Έλληνα δεν ταιριάζουν. Και εσείς υπερηφανεύεστε για την αντιστασιακή σας δράση. Αυτό είναι σαν το ποδήλατο αγαπητέ πρόεδρε, δεν ξεχνιέται ποτέ. Δείτε για παράδειγμα τον Μανώλη Γλέζο ακόμα και τώρα κάνει αντίσταση από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Εσείς;

 

60

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: