Αποχώρηση από την αίθουσα της βουλής ενός κόμματος. Επιπτώσεις;


boylh-adeia

Έκλυση προς τον κύριο Νίκο Χατζηνικολάου αν ξεκινήσει αυτές τις εκπομπές που έκανε στην τηλεόραση, πρώτο θέμα να έχει τον τίτλο του άρθρου.

Ακούμε συχνά ένα κόμμα αποχώρισε από την αίθουσα γιατί δεν του άρεσε κάτι από την συζήτηση αλλά και καμιά φορά για διαμαρτυρία. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αυτή η αποχώρηση τι επιπτώσεις έχει και ποιον βολεύει; Τον αποχωρήσαντα η τον παραμένοντα.

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να είναι μια πλάγια υποστήριξη στο εκάστοτε κυβερνητικό καθεστώς να περνά αβίαστα και χωρίς επιπτώσεις ότι του καπνίσει;

Γιατί αν βγουν και γράψουν κάποιοι ότι έχει επιπτώσεις να τις δω και εγώ ρε παιδιά μπας και στραβώθηκα.

Κατά δεύτερον. Όταν αποχωρεί κάποιο κόμμα πληρώνονται για την παρουσία τους οι βουλευτές;

Γιατί αν πληρώνονται τότε να το επεκτείνουμε το θέμα και στις εργασίες και να αποχωρεί ο υπάλληλος από την εργασία του διαμαρτυρόμενος για την κακή για παράδειγμα μεταχείριση του εργοδότη του και να πέφτει το χρήμα κανονικά.

Φαντάζεστε να πηγαίνουν στην βουλή το πρωί και σε μια ώρα όλοι να την κάνουν για παραλίες με το πρόσχημα της αποχώρησης; Υπάρχει γραμμένο κάπου σαν κανονισμός πόσες αποχωρίσεις μπορεί να κάνει ένα κόμμα, αν αποχωρίσει επιπτώσεις, αν ακολουθεί ψηφοφορία με μόνο το κυβερνητικό κόμμα στην αίθουσα του κοινοβουλίου σαν παρουσία, αν είναι νόμιμη η ψηφοφορία και άλλα πολλά;

Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος κάποτε τι πραγματικές επιπτώσεις έχει μια κομματική αποχώρηση από την αίθουσα της βουλής.  Η φράση της Βούλτεψη στην συνεδρίαση της βουλής στης 5/8/2014  σε απειλή του ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση από την αίθουσα, «φύγετε δεν θα σας κρατήσουμε και με το ζόρι» εμένα προσωπικά κάτι μου λέει, στο καλό χάρη θα μας κάνετε παρά κακό σε αυτό που θέλουμε να ψηφίσουμε.

60

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: