60gr Promotion Web Νews

e-mail: 60gr@protonmail.com

Κοινωνική δικαιοσύνη για τους διαζευγμένους Πατεράδες. Φρένο στις ασύστολες απαιτήσεις χρημάτων από τις συζύγους.


SYGAPA

 

Διαφωνώ με το ύφος ανάρτησης  από το defencenet.gr σήμερα με τίτλο «Φορολογούν και το… διαζύγιο», και με τον κατευθυντήριο τρόπο του αναγνώστη να θεωρεί τις διαζευγμένες μητέρες ΜΟΝΟ, σαν θύματα του συστήματος.

Θα πληροφορήσω τον συντάκτη του άρθρου ότι αντιθέτως αδικημένος είναι ο πατέρας (σύζυγος) ο οποίος δεν απαλλάσσει φορολογικά το δοθέν ποσό στην σύζυγο, παρά σε εξαιρετικές περιπτώσεις  και μετράτε το εισόδημα του σαν να μην έχει δώσει φράγκο σε κανέναν.

Από την άλλη προς τι η πρεμούρα της λογικής φορολογικής αντιμετώπισης από ένα ακούραστο έσοδο ακόμα και της τάξεως πολλές φορές των 24000€ τον χρόνο για ένα παιδί 10 χρόνων;

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και με αίσθημα δικαιοσύνης τα φορολογικά κριτήρια βάζοντας ένα φρένο σε παράλογες απαιτήσεις στα δικαστήρια από το μέρος μιας μητέρας τιμολογώντας το παιδί της σαν προϊόν.

Βεβαίως εγώ όπως και κάθε σύλλογος που αγωνίζεται για την δικαιότερη απονομή δικαιοσύνης στους χωρισμένους πατεράδες, θα εισηγούμουν αυτό που έχω προτείνει και σε παλαιότερη ανάρτηση.

«3. Να υποχρεώνεται από την εφορία η μητέρα που έχει δηλώσει ως μονογονεϊκή, και εισπράττει διατροφή για παράδειγμα 3000€  για ένα παιδί, να δηλώνει το ποσό της διατροφής και να προσκομεί αποδείξεις που να δικαιολογούν την κάλυψη του ανά μήνα. Αν προκύπτει ποσό που δεν εκμεταλλεύτηκε από την διατροφή και καρπώθηκε σαν ιδίο όφελος, να φορολογείται σαν έσοδο.

Όλο το Άρθρο θα το βρείτε εδώ.

Διαβάστε το άρθρο που ανέβασε το defencenet.gr  εδω

Συμπληρωματική δημοσίευση 2016

 • Κύριε Αλεξιάδη καλημέρα

  Είμαι ιδιοκτήτης της σελίδας αναδημοσιεύσεων 60gr.eu αλλά και παλιός συνδικαλιστής στην παλιά Ολυμπιακή που έχει κλείσει πλέον.

  Σας παρακολουθώ που πολλές φορές αναφέρεστε σε φοροδιαφυγή και που θα βρείτε χρήματα.

  Ανήκω στους γονείς που είναι διαζευγμένος εδώ και πολλά χρονιά με μια σύζυγο που προσπάθησε να ζήσει από τα δικά μου λεφτά με πρόσχημα το παιδί μας. Το «μας» βέβαια το ενθυμείτε όπου συμφέρει.

  Για πολλά χρονιά διατέλεσα μέλος στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΣΥΓΑΠΑ). Μέσο του δικού μου Γολγοθά ανακάλυψα μέσο των προσφυγών μελλών κυρίως πατεράδων, περιπτώσεων καταχρηστικών αποφάσεων δικαστηρίων σε καταβολές διατροφών αφού το νομικό τμήμα στην Ελλάδα που περιλαμβάνει τον λόγο, το σκεπτικό, αλλά και την απονομή αυτής της διατροφής να είναι ελλιπής.

  Πολλές φορές θα έχετε διαβάσει για απαιτήσεις διατροφών που το ύψος αυτών προκαλεί ανατριχίλα. Κυρίως σε αναγνωρισμένα άτομα ( Λατσιος – Μενεγακη ) αλλά και σε ανωνύμους πολίτες. Θα σας αναφέρω για παράδειγμα πρώην συναδέλφου μου που η πρώην σύζυγος απαιτούσε διατροφή ύψους 3000€ για τέκνο 5 χρονών.

  Λόγο του κύκλου της, κατάφερε και κέρδισε διατροφή ύψους 1800€ όταν ο μισθός του ήταν 2100€ με υπερορίες το 2002.

  Άλλος συνάδελφος τότε εργαζόμενος, σήμερα θα ηταν συνταξιούχος απαιτούσε ο γιος του, αιώνιος φοιτητής, διατροφή ύψους 2000€ και σε έλεγχο που κάναμε μέσο του συλλόγου ανακάλυψα ότι απλός πήγαινε και γραφόταν στο πολυτεχνείο η σε σχολές για να τα παίρνει από τον πατέρα του και να κάθετε. Ποτέ δεν φοίτησε. Ο συνάδελφος αυτός πέθανε από έμφραγμα πριν δυο χρόνια μη μπορώντας να αντέξει τον διασυρμό, μιας και δεν μπορούσε πλέον να πληρώσει τα εξωφρενικά χρήματα της διατροφής και τον απειλούσαν με κράτηση. Φυλάκιση. Ο γιος του τότε 27 χρόνων. Η πρώην σύζυγος, δικηγόρος.

  Γιατί σας τα γράφω αυτά.

  Πριν πολλά χρονιά είχα προτείνει ένα τρόπο ποιο δίκαιο φορολογικά και για τις δυο πλευρές.

  Το πλάνο που είχα προτείνει ήταν το εξής

  Αρχικός στην φορολογική δήλωση να υπάρχει τομέας προς συμπλήρωση και από τους δυο γονείς αν αποδίδουν διατροφή, το ποσόν που πληρώνει ο ένας και το ποσό που λαμβάνει ο άλλος. Στον μεν πατέρα που πληρώνει την διατροφή να συμπληρώνει τον τραπεζικό λογαριασμό της κατάθεσης της διατροφής σε ποιον ανήκει. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει το ΥΠΟΙΚ αν τα λεφτά πιστώνονται σε όνομα τέκνου η σε όνομα μητέρας.

  Από την πλευρά της μητέρας

  Να ζητείται το ποσόν που έχει πάρει από την διατροφή. Πόσο είναι αυτό το ποσόν, μιας και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν αποδίδετε η διατροφή από τον πατέρα.

  Που καταναλώθηκε αυτό το ποσόν παράδειγμα να αναγράφεται σε φροντιστήρια και σε ποια, το ποσόν αυτό. Σε ρουχισμό. Με αποδείξεις που θα πρέπει να κρατά προς έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Σε ιατρικές επισκέψεις το ποσόν αυτό. Σε ποιους γιατρούς σε ποια φάρμακα, αποδείξεις.

  Σε δραστηριότητες. Ποιες είναι αυτές και πόσο είναι το ποσόν αυτό. Στο τέλος το ΥΠΟΙΚ θα κάνει την πρόσθεση και θα πρέπει να βγάζει τι ποσόν αφομοιώθηκε από την ετήσια διατροφή προς εξυπηρέτηση του παιδιού. Το υπόλοιπο ποσόν να θεωρείτε ως εισόδημα της μητέρας και να προστίθεται στο δηλωθέν ποσόν, εκτός και αποδεδειγμένα το υπόλοιπο ποσόν πιστώνετε σε προσωπικό λογαριασμό του παιδιού και να αναγράφεται αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός.

  Αν η μητέρα δεν εργάζεται και δεν έχει πόρους άλλους από το υπόλοιπο ποσόν που καταβάλλεται θα απαλλάσσεται. Σε μελέτες που είχα κάνει ένα διάστημα 300 ημερών επάνω σε 10 διατροφές που έδιναν πατεράδες σε μητέρες που η εργασία τους ήταν.

  Δικηγόρος Γιατρός Ελεύθερος επαγγελματίας Λογίστρια Υπάλληλος στο δημόσιο Ιδιωτική υπάλληλος

  Όλες είχαν ένα σεβαστό κέρδος στο υπόλοιπο των χρημάτων στο τέλος κάθε χρόνου που δεν είχε σπαταληθεί από την διατροφή. Το φορολογικό σύστημα δεν αγγίζει αυτήν την στιγμή την διατροφή και συμβαίνει το εξής ευτράπελο. Ο πατέρας να φορολογείτε για τα χρήματα που δίνει προς τρίτο πρόσωπο αλλά το τρίτο άτομο δεν υποχρεούται να το αναγράφει αυτό το ποσό στην φορολογική του δήλωση

  Θα σας δώσω το δικό μου παράδειγμα το οποίο εισηγήθηκα μέσο της δικηγόρου μου και στο δικαστήριο και ανετράπη η έμβαση του αποτελέσματος απονομής της διατροφής που απαιτούσε μια διατροφή ύψους 800€

  Η πρώην σύζυγος μου είναι και έχει λογιστικό γραφείο.

  Στο δικαστήριο είχε πει ότι δουλεύει περιστασιακά.

  Το ποσόν της διατροφής που ζητούσε αρχικά ήταν στο ύψος των 800€ για παιδί 15 χρονών τότε. Εγώ έπαιρνα σύνταξη λόγο κλεισίματος και απόλυσης από την Ολυμπιακή και αναγκαστική σύνταξη 1320€ λόγο ότι ήμουν και κάτω από 55 χρονών.

  Όταν ζητήθηκε από το δικαστήριο να δώσει αποδείξεις ότι για το παιδί διαθέτει μηνιαίος το ποσό των 1000€ προσκόμισε αποδείξεις χειρόγραφες από ιδιωτικά φροντιστήρια από δραστηριότητες ποδοσφαίρου που δεν ξέρω από πού βρέθηκαν μιας και δεν πήγαινε πουθενά, από ιατρικές επισκέψεις που ο ίδιος ο γιατρός είχε γράψει σε κόλα Α4 μια απόδειξη.

  Το δικαστήριο θεώρησε ναι μεν ότι δεν είναι νόμιμες οι αποδείξεις, αλλά ότι ήταν αληθή η χρηματική δαπάνη και δεν είχε λόγο η σύζυγος να πει ψέματα.

  Αν όμως ίσχυε αυτό που σας γράφω ότι πρέπει να γίνει φορολογικα, τότε προσκομίζοντας την φορολογική της δήλωση, θα φαινόταν αναγκαστικά αν όντος έκανε αυτές τις πληρωμές. Στο ετήσιο ποσό που έδινα των 4.200€ σε μια πρόχειρη μέτρηση δεν σπαταλούσε για το παιδί ούτε 2000€

  Τα υπόλοιπα λεφτά τα καρπωνόταν. Δεν είναι δίκαιο λοιπόν να θεωρείτε σαν εισόδημα;;

  Σκεφτείτε τώρα κάτι διατροφές του ύψους των 3000€ για παιδί 10 χρονών. Που θα φάει ένα παιδί 10 χρονών 3000€ σε ένα μήνα ;;; Σκεφτείτε ότι το καλό που θα κάνετε με την υιοθέτηση αυτής τη πρότασης θα επιφέρει και ποιο λογικές διατροφές σε απαιτήσεις από μητέρες μιας και θα είναι ανασταλτικός παράγοντας η περεταίρω φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 • Τρυφων Αλεξιαδης
  12/1/2016 05:27 μ.μ.

  Τρυφων Αλεξιαδης

  Και εγώ ευχαριστώ για το μήνυμα, σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε για το θέμα που αναφέρετε με την κα Πετεινάτου

 

60

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: