Δυστυχώς η Ελληνική ψυχή το φιλότιμο και τα ιδεώδη έχουν εξέλθει των συνόρων.


10347560_1506478769624445_2948591417768167288_n

Διαβάζω σήμερα στο olympia.gr, ανάρτηση με τίτλο «Η Ελληνική ψυχή στη μακρινή Βενεζουέλα – Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου», και έχει φωτογραφίες από μια παρέλαση λιγοστών μαθητών που η υπερήφανα είναι μοναδική στα πρόσωπα τους, χωρίς lifestyle, χωρίς selfing, χωρίς καραγκιοζλίκια παιδιών που έτσι τα έμαθαν να σέβονται οι γονείς τους, μιας και οι ίδιοι δεν σέβονται τον συνάνθρωπο τους, πόσο δε την ίδια την χώρα τους.

Μου έστειλε πριν μέρες φίλος της σελίδας, ένα γράμμα που με παρότρυνε να γράφω ποιο συχνά μιας και εκφράζω την σκέψη του κάθε Έλληνα. Εγώ θα πω ότι εκφράζω τους ΛΙΓΟΥΣ Έλληνες. Αν ήμασταν πολλοί αυτοί με την Ελληνική ψυχή, χωρίς κομματικές παρωπίδες και με γνώση στο να διαλέγουμε πολιτικούς, ( δες ποσοστό επιλογής στο «Ποτάμι» ), αυτήν την στιγμή δεν θα ήταν στην εξουσία μια εκμοντερνισμένη χούντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Η απάντηση μου στον φίλο ήταν ότι και να γράψω εγώ τα γράφω εγώ τα ακούω. Από την επισκεψιμότητα βλέπω ότι δεν αρέσω όταν δεν χαϊδεύω αυτιά. Δυστυχώς αυτοί είναι η κακιά συνήθεια του Έλληνα. Να του χαϊδεύεις αυτιά και να του παίρνεις και το σπίτι του όχι την ψυχή του.

60gr

Πραγματικά κάθισα και έβλεπα αυτές τις φωτογραφίες των παιδιών και αναπόλησα τα αγνά χρόνια τα δικά μου, που νιώθαμε τις γιορτές για το περιεχόμενο τους, και δεν είχαμε τον κάθε εμΒΛΗΜΑΤΙΚΟ Μπουτάρη, να μας λέει ότι δεν πρέπει να γίνονται παρελάσεις.

Εντέλη συμπεραίνω ότι καλά που υπάρχει και η ομογένεια και μας θυμίζει ποιοι πραγματικά θα έπρεπε να είμαστε. Μας θυμίζει δε ότι η Ελληνική ψυχή το φιλότιμο και τα ιδεώδη έχουν εξέλθει των συνόρων.

Διαβάστε και δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες εδώ.

 

60

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: