ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ NΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


ospa

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΠΑ

Το κίνημα της ΟΑ ήταν και  συνεχίζει  να είναι ένα από τα πιο δυνατά κινήματα του Συνδικαλισμού στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως κάποιοι γράφουν και μαύρες σελίδες. Ο λόγος για την ομόφωνη καταγγελία του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΟΑ

image037

 

  • Στις 9 Ιουλίου 2013 ο παραπάνω σύλλογος προχώρησε σε καταγγελία προς    

 

image039

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ Ότι η ΟΣΠΑ είναι παράνομη και κάποιοι –  ορισμένοι –  ελάχιστοι έχουν αξιώσεις να πάρουν αποζημίωση απόλυσης όταν έχουν πάρει  ομόλογα ακόμα δε ο Αντιπρόεδρος προτρέπει τον κόσμο να κάνει αγωγές κατά της Εθνικής Τράπεζας, του Ελληνικού Δημοσίου στον Εκκαθαριστή και αλλού. Επίσης για την περιουσία της ΟΣΠΑ θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 77 του Αστικού Κώδικα, δηλ. να την πάρει το κράτος. Άλλωστε γι αυτό προχώρησαν και σε καταγγελία προς την Διεύθυνση περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών την ίδια στιγμή που οι ίδιοι  σας έλεγαν ότι ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους της ΟΑ  

     Να δούμε λίγο τα γεγονότα από το 2010 που εκλέγεται το Διοικητικό Συμβούλιο της «παράνομης ΟΣΠΑ όπως λένε οι καλοί  πρώην συνάδελφοι» και επί χρόνια συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΟΣΠΑ και σήμερα στο ΔΣ των Συνταξιούχων. Με νομικό σύμβουλο τον ΚΟ Παπαδημητρίου και τότε και τώρα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2010 ο νομικός των Συνταξιούχων που  τότε ήταν σύμβουλος της ΟΣΠΑ προσκομίζει γνωμάτευση στο ΔΣ της νόμιμης ΟΣΠΑ .

Το 2011 η νόμιμη ΟΣΠΑ κάνει κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ελ. Βενιζέλος με το Σύλλογο Συνταξιούχων.

Το 2012 η νόμιμη ΟΣΠΑ  μαζί με το Σύλλογο Συνταξιούχων κάνει κοινή παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τον Υπουργό Κο  Κουτρουμάνη για την περικοπή των συντάξεων.

Το Μάρτιο του 2013 ο Σύλλογος Συνταξιούχων ενισχύει την νόμιμη ΟΣΠΑ με 1000,00 Eυρώ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει.

     ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ? και τρεις μήνες αργότερα και έξι μέρες μετά την κατάθεση αγωγής κατά της Εθνικής Τράπεζας η ΟΣΠΑ γίνεται παράνομη και ο Σύλλογος Συνταξιούχων προχωράει σε αυτήν την αχαρακτήριστη ενέργεια κατά των απολυόμενων της ΟΣΠΑ.

Να θυμηθούμε πάλι ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις που έχουμε, μιλάνε για απολυόμενους και όχι για απολυμένους της πρώην ΟΑ.

     ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ? λοιπόν και το Σεπτέμβριο του 2013 δημιουργούν οι ίδιες δυνάμεις το Σύλλογο των φυσικών προσώπων, που είναι το δεύτερο χτύπημα κατά της ΟΣΠΑ?

Αυτός ο Σύλλογος μέχρι σήμερα απ’ ότι ξέρουμε είναι να έχει στείλει έναγράμμα στον Υπουργό Οικονομικών, γιατί ήμαστε παράνομη όπως λέει και ο Σύλλογος Συνταξιούχων και μια συνάντηση στα γραφεία της  ΕΕ στην Ελλάδα και ζητάει η ΕΕ να μην κάνει καμία ενέργεια για τις απαιτήσεις των απολυόμενων της ΟΑ.

Ακόμα να σας πούμε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2014 δεκαεννέα μέρες μετά την αγωγή της ΟΣΠΑ στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το ΔΣ της ΕΤΕΜ κ Π ομόφωνα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνώνκατά του Αντιπροέδρου γιατί δεν έχει κλείσει την ΟΣΠΑ και γιατί συνεχίζει μέσω αυτής να ζητάει την λύση των προβλημάτων των εργαζομένων , συμπαραστάτες σε αυτές τις ενέργειες έχει ενταχθεί και η καινούργια Διοίκηση του ΠΟΛΚΕΟΑ και μάλιστα με ασφαλίτικες μεθόδους του 1950 γιατί δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως μια προσωπική επιστολή που στέλνετε στον αντιπρόεδρο σε ανύποπτο χρόνο να βρίσκεται στη δικογραφία του εισαγγελέα στην προσπάθεια τους να θεμελιώσουν αδικήματα.

Πώς να εξηγήσουμε αυτές τις συντονισμένες ενέργειες για το κλείσιμο της ΟΣΠΑ?

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι πιστεύουμε ότι το 2011 αν ξέραμε τις δυσμενείς εξελίξεις που θα είχαμε με το PSI τις διαθεσιμότητες τις απολύσεις των συναδέλφων και τις περικοπές στις συντάξεις δεν θα είχαμε κάποιες παραιτήσεις όπως του Προέδρου του Γενικού Γραμματέα και κάποιων άλλων συνειδητοποιημένων συναδέλφων

Σήμερα όμως έχουμε μια διαφορετική κατάσταση να μην έχουν πάρει την νόμιμη αποζημίωση απόλυσης, συνάδελφοι μας να απολύονται μετά την μεταφορά τους στο Δημόσιο, οι συντάξεις να βρίσκονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθα του Νόμου 3717/08 και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να έχει διατάξει  προανάκριση σε βαθμό κακουργήματος μετά τις ψευδείς καταγγελίες αυτών των ΝΕΦΕΛΙM του κινήματος, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πως μπορεί πρώην εργαζόμενοι συνάδελφοι μας να επιχαίρονται για την τραγική κατάσταση που περνάν δύο χιλιάδες συνάδελφοι μας και να κάνουν τέτοιες ενέργειες, να βάζουν σε κίνδυνο τις νόμιμες διεκδικήσεις μας.

Χαρακτηρίστε εσείς την Εντιμότητα τους ,την ηθική τους, την αξιοπρέπεια τους, την Ιστορία τους  

 

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι  επειδή ο Θεός δεν ακούει των κοράκωνεμείς συνεχίζουμε τον τίμιο αγώνα μας σε « Εθνική τράπεζα, Δημόσιο και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» όσο αφορά τις αποζημιώσεις. Επίσης κάνουμε ενέργειες να θωρακίσουμε το 3717/08 από το μεθοδικό ξήλωμα που κάνει η κυβέρνηση επηρεάζοντας τις συντάξεις και μεταφορές εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν πριν από 10 ημέρες κερδίσαμε 750 υποθέσεις για αποζημίωση απολύσεων  με τον δικηγόρο της ΟΣΠΑ Κο Δημήτρη Περπατάρη το επόμενο διάστημα θα σας ενημερώσουμε σε ποιες ενέργειες θα προβούμε. Θα σας ενημερώναμε σε αυτό το σημείωμα αλλά επειδή διαβάζουν και άλλοι τον ιστότοπο της ΟΣΠΑ που υπάρχει σε πείσμα όλων αυτών η ενημέρωση  θα γίνει έγκαιρα γιατί η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η ΟΣΠΑ είμαστε όλοι εμείς και αυτό τρομάζει εχθρούς και φίλους

και από τα φαινόμενα οι εχθροί τρομάζουν παραπάνω.

 

 

                           Ο Αντιπρόεδρος

                         Τρατράς Κλεάνθης 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: