ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝ.ΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ _26-2-2015


P1030881

Ο φορέας μας έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 δεκτός από τον  Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο.

  Στη συνάντηση αυτή, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των γονέων και παιδιών χωρισμένων  οικογενειών  που προκύπτουν από τη σημερινή κατάσταση,  όπως την γνωρίζουμε από την εμπειρία των μελών μας  και από το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.

Θέσαμε με σαφήνεια τις πάγιες θέσεις και προτάσεις του φορέα μας για την από κοινού άσκηση της επιμέλειας, καθώς και για τα οικογενειακά δικαστήρια και καταθέσαμε λεπτομερώς επεξεργασμένη πρόταση για τα παραπάνω ζητήματα. 

Οι απόψεις μας έτυχαν προσοχής και  ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι η αποκλειστική επιμέλεια δημιουργεί εντάσεις και εν τέλει βία.

Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι θεωρεί τη ρύθμιση του ζητήματος της κοινής επιμέλειας  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ.

Μετά την  ικανοποιητική συνάντηση  αναμένουμε με ενδιαφέρον την προώθηση αντίστοιχων  σχεδίων νόμου και  θα  είμαστε παρόντες σε κάθε πρωτοβουλία για την ριζική τροποποίηση  του οικογενειακού δικαίου στη χώρα μας, συμβάλλοντας με τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας  την ενεργό  συμμετοχή και την εμπειρία του φορέα μας μετά από τόσα χρόνια εθελοντικής προσφοράς. 

 

60

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: