Φονταμενταλισμός. Η ερμηνεία.


 Capture

«»Με τον όρο φονταμενταλισμός (θεμελιωτισμός) εκφράζονται οι τάσεις εμμονής ή επιστροφής σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα του παρελθόντος, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση. Ο όρος αυτός, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά την περίοδο μεταξύ των τελών του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού από τους υποστηρικτές του, με σκοπό να περιγράψει ένα συγκεκριμένο ρεύμα θρησκευτικών απόψεων στο πλαίσιο της σύγκρουσης που είχε ξεσπάσει στις τάξεις της αμερικανικής προτεσταντικής κοινότητας μεταξύ φονταμενταλιστών και νεωτεριστών.

Βασικά χαρακτηριστικά του φονταμενταλισμού είναι η επιστροφή και η τυπολατρική εμμονή στην παράδοση, η δυναμική απαίτηση για κάθαρση και αποκατάσταση καθώς και η πεποίθηση ότι αποτελεί ένα είδος κριτή, χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν τους υποστηρικτές του φονταμενταλισμού στην υιοθέτηση, αρκετά συχνά, βίαιων αντιδράσεων και συμπεριφορών. Διαθέτει κοινωνικά χαρακτηριστικά και αφορά κυρίως τον Χριστιανισμό (από όπου και προέρχεται ως όρος), το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.»»

Όπως θα έχετε προσέξει εδώ και μια εβδομάδα έχει πέσει στο τραπέζι η εντολή στους προσκυνημένους του ΣΥΡΙΖΑ, να υιοθετήσουν την λέξη «Φονταμενταλισμός» στο λεξιλόγιο τους σε κάθε πάνελ σε κάθε συζήτηση σε κάθε ευκαιρία.

Διαβάζοντας την ερμηνεία της λέξης διαπιστώνει κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ την λέξη «Φονταμενταλισμός», επιχειρεί να “ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ” κάθε επιχείρηση σκέψης ενός ελεύθερου Έλληνα να υπερασπιστεί το τρίπτυχο του Συντάγματος της χώρας στο οποίο να υπενθυμίσω ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ σαν κυβέρνηση και δεν είναι άλλο από το ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Κάθε ημέρα γίνονται όλο και ποιο επικίνδυνοι για τα θεμελιωμένα ήθη της χώρας μας αφού προσπαθούν να μολύνουν σαν ΑΘΕΟΙ ένα από το τρίπτυχο που είναι η θρησκεία στην χώρα μας.

Αν θεώρει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι επειδή λυσσαλέα υπερασπίζομαι την θρησκεία μου και την χώρα μου κατά επέκταση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας μου, ότι είμαι Φονταμενταλιστής,  ναι είμαι Φονταμενταλιστής εγώ και πιστεύω εκατομμύρια άλλοι Έλληνες.

Η υπόθεση είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πόσο ακόμα θεωρούν ότι θα περιμένουν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους οι ψηφοφόροι ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους ώστε να κατασταλάξουν στην γνώμη για το κάθε ένα κόμμα και να πάρουν τις αποφάσεις τους για την ψήφο τους;;;

60gr.blue

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: