Πως οι μηχανικοί της πρώην Ολυμπιακής εξοικονόμησαν 356.780 ευρώ για το ελληνικό κράτος


olylogogif

Το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονόμησε € 356.780 χιλ. ευρώ αξιοποιώντας προσωπικό που η προηγούμενη Κυβέρνηση το προόριζε για υπαλλήλους των ΚΕΠ

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας) η επιστροφή των Μηχανικών αυτών στην ΥΠΑ τον Αύγουστο του 2015, με την νέα Διοίκηση της ΥΠΑ, έδωσε την δυνατότητα στην Υπηρεσία να δημιουργήσει τμήμα Συντήρησης Αεροσκαφών πιστοποιημένο κατά EASA Part-145 με ικανότητα σε Βαριά Συντήρηση Αεροσκαφών καθώς και τμήμα Διαχείρισης της Διαρκούς Αξιοπλοΐας Αεροσκαφών (CAMO) όπως συμβαίνει και σε κάθε Αεροπορική Εταιρεία Συντήρησης Αεροσκαφών, εκτεταμένου εύρους εργασιών, χάριν των προσόντων που αυτοί διαθέτουν.

Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησαν την Βαριά Συντήρηση του πρώτου και μεγαλύτερου Αεροσκάφους της Υπηρεσίας το οποίο είναι εντεταλμένο για την πιστοποίηση των ραδιοβοηθημάτων αεροναυτιλίας σε όλα τα Αεροδρόμια της Χώρας μας αλλά και της Κύπρου.

Οι εργασίες Βαριάς Συντήρησης διήρκησαν τρείς μήνες, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, μιας και ήταν η πρώτη φορά που διενεργήθηκε ένα τέτοιο εγχείρημα και σε τέτοια κλίμακα, για αυτόν τον τύπο Αεροσκάφους στη Χώρα μας.

Μέχρι σήμερα το εν λόγω Αεροσκάφος εκτελούσε τις εργασίες Βαριάς Συντήρησης σε επισκευαστικό κέντρο στη Γαλλία στα πλαίσια συμβολαίου και διαρκούσε πολλούς μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη φορά που πήγε εκεί για αντίστοιχη Συντήρηση, χρειάστηκε να μείνει ακινητοποιημένο στη Γαλλία ενάμιση χρόνο με πολλαπλάσιο κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά το πέρας των εργασιών υπολογίστηκε ότι το κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο για τη συγκεκριμένη Συντήρηση ανέρχεται σε € 356.780 χιλ. ευρώ. Εάν αναλογιστούμε σε βάθος χρόνου την συνέχιση της Συντήρησης του συγκεκριμένου Αεροσκάφους από τους Έλληνες Μηχανικούς μας αλλά και την προοπτική της ένταξης και άλλων Πτητικών Μέσων στο συγκεκριμένο Οργανισμό, μπορούμε να καταλάβουμε το μένος και το πάθος ορισμένων να μην θέλουν να γίνονται τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα και να εκτελούνται συμβόλαια με το εξωτερικό που εγείρουν ερωτήματα και υπόνοιες. Αυτό το τελευταίο το αναφέρουμε γιατί κατά τη διάρκεια της Συντήρησης που εκτελέσανε οι Μηχανικοί μας ανακαλύφθηκαν τεχνικές ατέλειες και τραγικές παραλείψεις που εγείρουν δικαίωμα στο Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει αποζημίωση από το παραπάνω επισκευαστικό κέντρο για κακή ποιότητα εργασιών.

Κλικ να διαβάσετε την σχετική δήλωση από την ΟΣΠΑ.

57a330961dc5243c1c8b4e79

www.koutipandoras.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: