Πόσο έξυπνους θεωρούν τους εαυτούς τους οι Έλληνες;


60gr1500

«Ο πάτος του βαρελιού δεν έχει τελειωμό!

Το καμπανάκι κινδύνου ήχησε δυνατά στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγοντας τις δηλώσεις της γενικής γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνάς Δρέττας. Η κ. Δρέττα επισήμανε ότι τα ταμειακά αποθέματα του μεγαλύτερου επικουρικού ταμείου του ΕΤΕΑΜ φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο!

Όπως αναφέρει η κ. Δρέττα, εάν γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τότε μπορεί να εξισορροπηθούν οι ανισορροπίες και να σταθεί ικανή η πληρωμή των χιλιάδων συνταξιούχων, αλλιώς σε 3 μήνες στο «ΕΤΕΑΜ» δεν θα υπάρχουν χρήματα προκειμένου να πληρώσουν τις επικουρικές συντάξεις…»

 

Το παραπάνω κείμενο είναι από ανάρτηση μας την 7 Ιανουαρίου του 2012.  Κοντά πέντε χρόνια πριν.

Ψάξαμε και το βρήκαμε για τον εξής λόγο. Υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό διασταυρώνοντας πληροφορίες ότι η όλη υπόθεση αναπροσαρμογής και μείωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν μπορεί να έγκειται στα ταμία όταν από την άλλη πλευρά γίνονται ασύστολα προσλήψεις σε δημόσιο τομέα και έχει σαν υπόβαθρο το εξής.

Παρομοιάζοντας τους Συνταξιούχους σαν την «ιερή αγελάδα» θα πούμε ότι βγάζει ακόμα πάρα πολύ γάλα και οι εταίροι μας βρίσκοντας έδαφος σε μια σαθρή κυβέρνηση επιβάλει να αποπληρώνονται τα χρέη μέσα από τα ταμία των συνταξιούχων ώστε να θεωρεί ότι στα σίγουρα θα παίρνει τις αποπληρωμές. Γιαυτό και ο λόγος της πρεμούρας για να γίνει ένα και μόνο ταμείο απόδοσης συντάξεων όπως και η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η υποχρέωση μας είναι να ενημερώσουμε. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει το φιλότιμο των Ελλήνων και δευτερευόντων των δημοσιογράφων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: