Το Bitdefender αντιμετωπίζει την μαζική επίθεση του WannaCry ransomware


fafe20bb-c61c-409c-b75a-2818dc13cea5

Μην ανησυχείτε για το πιο προηγμένο ransomware του κόσμου. Σας έχουμε καλυμμένους!
Οι προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης του Bitdefender έχουν μπλοκάρει το WannaCry από το ξεκίνημα του.

Όπως πιθανόν έχετε ήδη ακούσει μια νέα οικογένεια ransomware που ονομάζεται WannaCry έχει μολύνει πάνω από 140.000 υπολογιστές παγκοσμίως. Αυτή η έκδοση του ransomware βασίζεται στην εκμετάλλευση ενός zero-day exploit που τον βοηθά να μεταπηδά από τον έναν μολυσμένο υπολογιστή στον άλλον, και να κρυπτογραφεί όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτόν.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι οι προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης της Bitdefender που βασίζονται σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς κατάφεραν να εξουδετερώσουν αυτήν την απειλή από την εμφάνισή της. Ως πελάτης της Bitdefender, οι πληροφορίες σας ήταν ασφαλείς όλη την ώρα.
Ακολουθούν μερικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα αυτή απειλή
Σε αντίθεση με άλλες οικογένειες ransomware, το WannaCry δεν εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων emails ή μολυσμένων Web links. Αντ ‘αυτού, επωφελείται από μια τρύπα ασφαλείας των περισσότερων εκδόσεων Windows για να εκτελεστεί αυτόματα στον υπολογιστή του θύματος. Σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις, αυτός ο κώδικας επίθεσης έχει αναπτυχθεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας στις ΗΠΑ (NSA) ως cyber-όπλο και, σύμφωνα με ισχυρισμούς, διέρρευσε στο κοινό τον Απρίλιο μαζί με άλλα εμπιστευτικά δεδομένα που κλάπηκαν από τον οργανισμό.

Μέχρι τώρα, πολλά νοσοκομεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών ή επιχειρήσεις φυσικού αερίου και κοινής ωφέλειας έχουν υποστεί τεράστιες διαταραχές λόγω των δεδομένων που κρατούνται για λύτρα.

Καθώς αυτή η επίθεση έπληξε αμέτρητους χρήστες υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, εργαζόμαστε ενεργά σε ένα δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για να βοηθήσουμε τα θύματα να ανακτήσουν τις πληροφορίες τους χωρίς να πληρώσουν τα λύτρα. Σιγουρευτείτε ότι μας ακολουθείτε στο το Facebook για να ειδοποιηθείτε όταν είναι διαθέσιμο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: