Η εφαρμογή-«φρουρός» του Έντ. Σνόουντεν για την προστασία σας από εισβολείς


 

Capture

Η εφαρμογή-«φρουρός» του Έντ. Σνόουντεν για την προστασία σας από εισβολείς (φωτό, βίντεο)

Μια νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τον πληροφοριοδότη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν υπόσχεται να αξιοποιήσει την ισχύ επιτήρησης του smartphone σας και να την μετατρέψει σε ένα μικροσκοπικό σύστημα ασφαλείας για την φυσική φύλαξη των δεδομένων σας μετά από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων όπως πρόσφατα σας είχαμε αποκαλύψει εδώ στο pronews.gr.

Το Haven χρησιμοποιεί τις συνήθεις λειτουργίες ενός τυπικού Android smartphone για την ανίχνευση αλλαγών στο περιβάλλον γύρω από τη συσκευή. Η εφαρμογή, η οποία προσαρμόζει την κάμερα για χρήση ως συσκευή εντοπισμού κίνησης, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες συσκευές για την καταγραφή ήχων ή αλλαγών στο φως πριν να στείλει μια ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη – μια ιδανική λειτουργία για όσους θέλουν να αποτρέψουν τους ανεπιθύμητους «snoopers» (σ.σ. όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά σας δεδομένα).

Σ’ ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο Σνόουντεν έκανε έκκληση για κεφάλαια έτσι ώστε ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω η εφαρμογή υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται ένα έργο ανοιχτού κώδικα (που σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση) ενώ το χαιρετίζει ως ένα μέσο για τους ακτιβιστές όπου θα μπορούν να προστατεύουν τα δεδομένα τους, χωρίς να φοβούνται ότι θα τα χάσουν ή θα κλαπούν.

 

«Σχεδιάσαμε το Haven ως ένα εργαλείο για ερευνητικούς δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα σε κίνδυνο», δήλωσε ο Σνόουντεν.

«Το Haven καθιστά πιο δύσκολο [για τους παράγοντες] να σιωπήσουν τους πολίτες με επιδρομές, έρευνες, συλλήψεις, χωρίς να πιαστούν στην πράξη. Αυτός δημιουργεί ένα είδος ασυλίας αγέλης όπου πριν οι άνθρωποι ξεκινήσουν μια καταστολή πρέπει να σκεφτούν», συμπλήρωσε.

 

 

60gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: