Επιτέλους τολμήστε … για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΝΤΗ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ/ΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ/ΟΥΣ-ΚΥΡΙΕΣ/ΟΥΣ: 1. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ 2. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ.Α. 3. ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ / 4.ΤΗ ΒΟΥΛΗ 5.ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΕΛΛΑΔΑ 2021” 6.ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΝΗΣ, Ν. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ.Α. 7. ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 8. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 9. ΤΑ Μ.Μ.Ε
Η 25η Μαρτίου του 1821
Η 25η Μαρτίου του 1821 σαν ημέρα έναρξης της Ελληνικής επανάστασης αποτελεί ένα θρύλο, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως στο Γάλλο ιστορικό Πουκεβίλ που έγραψε το 1824 την ιστορία του 21. Ο θρύλος όμως απέχει από την ιστορική πραγματικότητα. Το ανίσκιωτο όνειρο της Ελλάδας για τη Λευτεριά έλαμπε και μοσχοβολούσε νωρίτερα τούτη τη χρονιά, σαν το χιόνι του Απρίλη που το πλουμίζουν τα χρυσαφένια στρωσίδια της ηλιόλουστης μέρας την Ανατολή και σαν τα χρυσάνθεμα του δειλινού που τα αγγίζουν οι γαλανόφτερες αύρες του ζεφύρου για να μας χαρίσουν την αναπνοή της Άνοιξης.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η Ν. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821
Στις 25 Μαρτίου η πλάση του Μοριά είχε αρχίσει να ξασπρίζει από το Νότο
Λεύτερος ο Μοριάς στο Νότο στις 25 Μαρτίου του 1821. Όσοι Τούρκοι παρέμεναν ακόμη σ’ αυτόν είχαν κλειστεί κατατρομαγμένοι στα ισχυρά κάστρα του (Μονεμβάσια, Κορώνη, Μεθώνη, Νιόκαστρο).
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΟΒΑ
Στο ναό των Ταξιαρχών της Τσίμοβας (Αρεόπολης) ο Πετρόμπεης και οι οπλαρχηγοί της Μάνης εκήρυξαν για πρώτη φορά την Ελληνική επανάσταση του 1821 στις 17 Μαρτίου. Οι ιερείς ευλόγησαν τα όπλα των επαναστατημένων Μανιατών, οι οποίοι ύψωσαν τη σημαία της επανάστασης – που αποτελείτο από λευκό ύφασμα και μαύρο σταυρό- στη μικρή πλατεία των Ταξιαρχών στη θέση «Κοτρώνι».
Ο Γενναίος Κολοκοτρώνης αναφερόμενος στην Εθνική εξέγερση αναφέρει τα εξής: «Αναπτυσσομένης της ιδέας περί της επαναστάσεως, ο σπινθήρ της ελευθερίας ήναπτε τον ενθουσιασμόν των Ελλήνων, οίτινες διενοούντο περί της ενάρξεως του πολέμου. Όθεν την 17ην Μαρτίου οι πρόκριτοι της Μάνης συνεννοήθησαν να λάβωσιν τα όπλα κατά των Τούρκων…». ( η Μάνη είχε τότε πληθυσμό περίπου 35.000, οικισμούς 180 και 800 πύργους και οι μαχητές της ανέρχονταν μέχρι και 10.000 άνδρες).
Από τη Μάνη άρχισε να απλώνεται ο πολύφυλλος ανθός της Λευτεριάς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.
(Ιστορικά στοιχεία: από τα βιβλία μου για τη Μάνη και τη Ν. Πελοπόννησο και από τις ιστορικές πηγές του 1821)
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821
ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΔΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821
Στις 19 Μαρτίου οι Γρηγοράκηδες ύψωναν τη σημαία της επανάστασης στο Γύθειο (Μαραθονήσι).
Στο Αρχείο του Τζωρτζάκη Γρηγοράκη (σελ. 75, που ερεύνησε ο Πανεπιστημιακός Απ. Δασκαλάκης) διαβάζουμε τα εξής: «Τούτη τη ώρα εις τες οκτώ ήμισυ άνοιξεν ο πόλεμος ενταύθα, δια τούτο ετελείωσαν τα ψεύματα… Σάββατον δείλι (1821)..». Συγχρόνως οι δυνάμεις της Ανατ. Μάνης ξεχύνονταν σε ολόκληρη τη Λακωνία κυνηγώντας τους έντρομους Τούρκους που κατέφευγαν στα κάστρα της Μονεμβάσιας και του Μυστρά για να σωθούν.
Οι Επαναστάτες κατευθύνονται προς το Κάστρο της Μονεμβάσιας, στις 19-23 Μαρτίου του 1821
Μανιάτικες δυνάμεις όπως: 80 με το Βενετσανάκη Λιάκο, 400 από τη Λάγια με τον Ι. Βασιλάκη Καλαμπόκη, 200 από την Κοίτα με τον Πέτρο Λυμπερόγγονα, 250 από το Γύθειο με τον Κυριακούλη, 40 με το Δημ. Τσιγκουριό, 25 με τον Γ. Αντωνάκο, 40 με τον Παν. Κοσονάκο, 150 με τον Πιέρρο Γρηγοράκη, 25 με τον Ι. Κατσούλη κ.α. άρχισαν να κινούνται προς τη Μονεμβάσια. Από το Αρχείο του Τζανετάκη διαπιστώνουμε ότι οι κινήσεις αυτές άρχισαν να εκδηλώνονται από την 19η Μαρτίου του 1821.
Ο Τζανετάκης με τους Μανιάτες κατευθύνεται προς το Μυστρά στις 19-23 Μαρτίου του 1821
Ταυτόχρονα με την Επ. Λιμηρά και τη Μονεμβάσια οι Μανιάτες ανέλαβαν πολεμικές επιχειρήσεις και προς την υπόλοιπη Λακωνία με τελικό προορισμό το οχυρό κάστρο του Μυστρά. Ακόμη και οι φιλοπόλεμοι και σκληροτράχηλοι Τουρκοβαρδουνιώτες έτρεξαν έντρομοι να κλειστούν στο κάστρο του Μυστρά. Ούτε όμως εκεί αισθάνθηκαν ασφαλείς και μαζί με τους άλλους τρομοκρατημένους Τούρκους που βρίσκονταν στο κάστρο, κατέφυγαν προς την Τριπολιτσά την επομένη της 25ης Μαρτίου του 1821!
ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕ 150 ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ο Σουλεϊμάν Αγάς Αρναούτογλου ανήσυχος παρακολουθούσε κάποιες ύποπτες κινήσεις στη Μάνη (στον Αλμυρό είχε φθάσει πλοίο με πολεμοφόδια στα μέσα Μαρτίου) και ζήτησε ενισχύσεις από τον Πετρόμπεη που του έστειλε το γιο του Ηλία προς βοήθεια. Ανύποπτος για την παγίδα που του είχαν στήσει, ζήτησε και άλλες ενισχύσεις από τον Πετρόμπεη. Αυτό ήταν και το σύνθημα εφόδου που περίμεναν οι οπλαρχηγοί της Μάνης.
ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εφοδος του Θ. Κολοκοτρώνη, των Καπετανάκηδων, Κουμουντουράκηδων, Χρηστέηδων, Βενετσανάκηδων και του Παπαφλέσσα, Νικηταρά και Αναγνωσταρά.
Στις 22 Μαρτίου το απόγευμα 2000 ένοπλοι της στρατιάς της «Δυτικής Σπάρτης» όρμησαν από τις Κιτριές της Μάνης και πολιόρκησαν με τους επίλεκτους οπλαρχηγούς τους την Καλαμάτα, ενώ ο Κεφάλας με τον Νικηταρά απέκοψαν το δρόμο προς την Τριπολιτσά. Στις 23 Μαρτίου το πρωί ο Αρναούτογλου παρέδωσε την πόλη χωρίς αντίσταση στον Αρχηγό των Ελληνικών Δυνάμεων Πετρόμπεη ο οποίος και κράτησε τον Τούρκο αγά ως όμηρό του για να τον ανταλλάξει με το γιο του Αναστάσιο.
ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Το μεσημέρι, στις όχθες του χειμάρου Νέδωνος, μπροστά από τη Βυζαντινή εκκλησία των Αγ. Αποστόλων, 24 κληρικοί ευλόγησαν τα όπλα των Μανιατών και των υπόλοιπων Ελλήνων Αγωνιστών μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα κάτω από τις ενθουσιώδεις πατριωτικές ιαχές των επαναστατών και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των ελεύθερων πλέον εκκλησιών. Ο Πετρόμπεης με τους οπλαρχηγούς της Μάνης, ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Αναγνωσταράς και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί μαζί με τους αγωνιστές τους ορκίστηκαν με φλογερό πάθος πίστη στην επανάσταση και Λευτεριά στους σκλαβωμένους Έλληνες.
Ο ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821
«Η Μεσσηνιακή Γερουσία»
Μετά τη δοξολογία ακολούθησε σύσκεψη των οπλαρχηγών και συγκρότηση μιας «Επαναστατικής Επιτροπής» που ονομάστηκε «Μεσσηνιακή Γερουσία» της οποίας τη Γενική Αρχηγία ανέλαβε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης που έφερε και τον τίτλο του «Αρχιστράτηγου των Σπαρτιατικών δυνάμεων» και του «Ηγεμόνα της Μάνης».
Ο Πετρόμπεης με την επιτροπή, άρχισαν τον σχεδιασμό και συντονισμό του Αγώνα του ’21 και εξέδωσαν επίσημη προκήρυξη – για πρώτη φορά – προς την Ευρώπη με την οποία τους γνωστοποιούσαν την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και ζητούσαν τη βοήθεια τους. Το πρωτότυπο αυτής της προκήρυξης, βρίσκεται στα Αρχεία του Υπουργείου των Εξωτερικών της Αγγλίας.
Ο Θ. Κολοκοτρώνης με τους «τρακόσιους Μανιάτες του Λεωνίδα» στη Σκάλα
στις 24 Μαρτίου του 1821
Μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, ο Κολοκοτρώνης κατευθύνθηκε προς την Τριπολιτσά. Διέθετε μόνο 30 παλληκάρια δικά του και πλαισιώθηκε από 200 Μανιάτες του Μούρτζινου και 70 του Πετρόμπεη. Η είδηση «έρχεται ο Κολοκοτρώνης με τους Μανιάτες» διέσχιζε τα λαγκάδια των κατατρεγμένων Ρωμέϊκων χωριών και τα ξεσήκωνε. Στη Σκάλα έφθασε ο Παπαφλέσσας, ο Αναγνωσταράς και ο Π. Κεφάλας και την 25η Μαρτίου του 1821 ξεκίνησαν μαζί για την Τριπολιτσά αφού «ρίξαν και μια χιλιάδα τουφέκια, τρεις μπαταριές, δια να ακούση ο κόσμος να σηκωθή» όπως αφηγείται ο Κολοκοτρώνης.
Οι Μαυρομιχαλαίοι με τους Μανιάτες πολιορκούν την Κορώνη στις 25 Μαρτίου του 1821
Μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας και η υπόλοιπη Μεσσηνία σηκώθηκε στο πόδι. Στις 24-25 Μαρτίου η Κυπαρισσία, η περιοχή της Τριφυλλίας, και οι περιοχές της Μεθώνης, Πύλου και Κορώνης είχαν επαναστατήσει και οι Τούρκοι για ασφάλεια είχαν κλειστεί στα κάστρα της Μεθώνης, του Νεόκαστρου (Πύλου) και της Κορώνης. Ο Πετρόμπεης έστειλε τους αδελφούς του Αντώνιο και Ιωάννη (Κατσή) που μαζί με τους προκρίτους της περιοχής, Εμμανουήλ Δαρειώτη και Ιωάννη Καράπαυλο, άρχισαν να πολιορκούν το κάστρο της Κορώνης.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η Ν. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821
Στις 25 Μαρτίου η πλάση του Μοριά είχε αρχίσει να ξασπρίζει από το Νότο
Λεύτερος ο Μοριάς στο Νότο στις 25 Μαρτίου του 1821.
Όσοι Τούρκοι παρέμεναν ακόμη σ’ αυτόν είχαν κλειστεί κατατρομαγμένοι στα ισχυρά κάστρα του (Μονεμβάσια, Κορώνη, Μεθώνη, Νιόκαστρο). Όπως είδαμε η επανάσταση ξεκίνησε νωρίτερα από την 25η Μαρτίου – όπως είχε προκαθορισθεί αρχικά- και στην Αγία Λαύρα δεν υπήρχε ψυχή την ημέρα αυτή, παρά τα θρυλούμενα για Παλαιών Πατρών Γερμανό και επαναστάτες με το λάβαρο του Αγώνα. Τη μόνη σχέση που μπορεί να έχει ο Π. Π. Γερμανός με την 25η Μαρτίου, είναι ότι την ημέρα αυτή γιόρταζε τα γενέθλια του (γεννήθηκε στις 25-3-1771 ) και όρκιζε ορισμένους επαναστάτες στην Πάτρα. Ακόμη και στη Β. Πελοπόννησο είχαν λάβει χώρα πολεμικά επεισόδια – έστω και μικρής εκτάσεως – πριν από την 25η Μαρτίου όπως στη Βοστίτσα (Αίγιο), στα Καλάβρυτα, στην Πάτρα κ.α.
Η έναρξη όμως του Αγώνα στις 17 Μαρτίου στη Μάνη, η απελευθέρωση της Λακωνίας και οι πολιορκίες της Μονεμβάσιας και του Μυστρά, η απελευθέρωση της Καλαμάτας και των ευρύτερων περιοχών της Μεσσηνίας, η συγκρότηση της Επαναστατικής Επιτροπής και ο σχεδιασμός του Αγώνα από τον Αρχιστράτηγο Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τους διάσημους οπλαρχηγούς του (Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Αναγνωσταρά, Νικηταρά κ.α.), η πρώτη Επίσημη Προκήρυξη του Αγώνα στους Ευρωπαίους από τον Πετρόμπεη και η άμεση μεταλαμπάδευση του Αγώνα -από τη Μάνη στο στρατηγικό κέντρο του Μοριά – ισχυροποιεί πλέον την άποψη ότι η «Ελληνική επανάσταση του 1821, ξεκίνησε από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή της και μάλιστα πριν από την θρυλούμενη- ως επίσημη ημέρα εξεγέρσεως – 25η Μαρτίου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΓΟΝΑ ΜΑΝΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
Από τα άνανθα βράχια της Αρχέγονης Μάνης άρχισε να αναβλύζει λοιπόν το δροσονέρι της Λευτεριάς και από τη Ν. Πελοπόννησο άρχισε να ροδοσκάει η αυγή του πολυπόθητου ονείρου.
Οι αγωνιστές του 21 δεν γιόρταζαν την απελευθέρωση του έθνους την 25η Μαρτίου
Το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος ως ημερομηνία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα δεν επέλεξε την 25η Μαρτίου. Ο εορτασμός της Επανάστασης του 1821 την 25η Μαρτίου, καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838. Το Βασιλικό Διάταγμα 980 προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των Ελλήνων, επί σειρά ετών.
Εξ’ άλλου ο Σπυρίδων Τρικούπης – Ιστορία τόμ. Α΄ σ. 368 – γράφει τα εξής:
«Ψευδής είναι η εν Έλλάδι επικρατούσα ιδέα ότι εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας ανυψώθη κατά πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως».
Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΜΑΡΤΊΟΥ ΤΟΥ 1821
Η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 αποτελεί πλάτεμα των κρουνών της ιστορικής μας μνήμης και συνείδησης, Παιάνα για τη Νηρηιδική Κοιτίδα του Μινωικού, Κυκλαδίτικου, Μυκηναϊκού, Αττικού και Μακεδονικού Πολιτισμού και προανάκρουσμα νίκης για το Οδυσσειακό και Θαλασσοκεντρικό βίωμα στην αλίζωνη ιστορική πλεύση των Ελλήνων.
Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός τονίζει με την εμβληματική του φράση: «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι Αληθές».
Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την ημέρα έναρξης της Ελληνικής επανάστασης, αποτελεί Ιστορικό και Εθνικό μας χρέος και ελάχιστο δείγμα ανταμοιβής και αναγνώρισης του σύγχρονου Κράτους προς τους αγωνιστές του 21 και προς την Εθνογόνα Ελληνική Επανάσταση του 1821… έστω και μετά από 200 χρόνια!
ΦΩΤ. 1821
Λεζάντες:
1.Α Μαραθονήσι (Γύθειο), χαλκογραφία του Δήμου Stephanopoli από το βιβλίο: Voyage
de Dimo et Nicolo Stephanopoli en Grèce, Παρίσι 1800
2. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αναπαράσταση της δοξολογίας της 23ης Μαρτίου του 1821, από το ζωγράφο
Ευάγγελο Δράκο (Καλαμάτα, Μπενάκειο Μουσείο)
3. Η αναπαράσταση της σημαίας των επαναστατών της Μάνης
4. Ο Κολοκοτρώνης έφιππος. Νέστωρ Λέοντος Βαρβέρης (1867-1954). ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
5. Xαλκογραφία: ΤΑΙΝΑΡΟ – ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ 1688, O. Dapper
6. Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης (1773-1848) με τους επαναστάτες της Μάνης. Έργο του Πέτερ Φον Ες
7. Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (Νικήτας Σταματελόπουλος). Ανατύπωση τετραχρωμίας του πίνακα του Von Hess
8. ΑΡΕΟΠΟΛΗ, ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ- ΠΥΡΓΟΙ ΜΑΝΗΣ. Φωτ. από Μανηπαiδεια- Manipedia
9. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ: οι Δολοί σε χαλκογραφία του 1830, B. de saint Vincent
10. Τα άπαρτα Κάστρα της Μάνης. Φωτ. από Μανηπαiδεια- Manipedia
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Μας έχουν χωρίσει σε αρνητές και υπεύθυνους. Σε ψεκασμενους και σοβαρούς. Τί βολικό να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για τα ΑΝΟΎΣΙΑ όσο αυτοί κάνουν τα ΤΈΡΑΤΑ…Θα καταλάβεις ότι εμείς είμαστε απ την ίδια πλευρά;; Θα καταλάβεις ποιος είναι ο εχθρός σου και πόσο ύπουλα σε καταστρέφει;;; Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας… Η κατάσταση είναι οριακά αναστρέψιμη. Νομίζεις ότι σε λίγο ξεμπερδεύουμε;;;Τώρα αρχίσανε…Ούτε που φαντάζεσαι…
Ένοχη σιωπή ;;;
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ:Κοντεύουμε να κλείσουμε ένα χρόνο από την πανδημία στον πλανήτη και στην χώρα μας ακόμα δεν έχω διαβάσει μελέτη που να προέρχεται από τους επιστήμονες την επιτροπής που να λέει ότι.
Τι πραγματικά συμβαίνει;;;
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Αντιθέτως στην δεύτερη φάση και ενώ η κυβέρνηση όπως καυχιέται έχει ένα πλήρες “επιστημονικό” προσωπικό που τον ενημερώνει καθημερινός για την πορεία των κρουσμάτων, αντί να λάβει μέτρα από τέλος Σεπτεμβρίου η τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, άφησαν να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πάρουν μέτρα κοντά στα Χριστούγεννα. ...
Eλληνας καθηγητής του Γέιλ προβλέπει μετά την πανδημία, Eκρηξη καταναλωτισμού, σεξουαλική απελευθέρωση, απομάκρυνση από τη θρησκεία
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ:Εμείς θα προσθέσουμε ότι
Μετα όλο αυτό το αλλοπρόσαλλο φαινόμενο με τα πολλά ερωτηματικά θα έχουμε. Μια γενιά με ψυχοφάρμακα. Αύξηση των διαζυγίων. Μεγάλη παγκόσμια φτώχια. Απομάκρυνση της κοινωνικότητας των πολιτών. Κοινωνική απομόνωση λόγο φοβίας. Και όλα αυτά για κάτι το οποίο λύθηκε μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο. Εντελή τι προφυλάξαμε; ....
ΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΉ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ:Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε χθες με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στερείται συνταγματικού ερείσματος.
Το εν λόγω μέτρο εμφανίζεται ως υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όμως αποτελούν ουσιαστικούς νόμους, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάσουν το Σύνταγμα ανατρέποντας την ιεραρχία των κανόνων δικαίου.
Η ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή η λεγόμενη stricto sensu προσωπική ελευθερία, κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος.
Ως τέτοια, πρόκειται για μια ελευθερία που ....
Were opened the gates of hell
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Αναρωτηθήκατε γιατί οι προοδευτικοί Ευρωπαίοι προωθούν την ομοφυλοφιλία και φυσικά θέλουν να βάλουν στο παιχνίδι και την Ελλάδα;; Δεν έχω γράψει ποτέ σε κανένα άρθρο μου να το προωθήσετε. Σε Αυτό όμως είναι απαίτηση. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας τα εγγόνια μας η Ελλάδα μας από μια φατρία ψευδό αριστερών και μια παρεούλας εξαρτώμενων Ελλήνων από τις καρέκλες τους.
ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Η χώρα μας είναι μία από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριας των ΗΠΑ σε μία σειρά προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα με ελιές, ψάρια, φασόλια, τυριά και εκ των μεγαλύτερων σε διάφορα άλλα βιομηχανικά είδη, όπως σωλήνες και ξυραφάκια. Δειτε τι εξάγουμε και ποιοί είναι οι βασικοί ανταγωνιστές.
» Ευκαιρία να θυμηθούμε ένα άρθρο που κυκλοφόρησε όταν «έπεσε» το μήνυμα από τα συστημικά ΜΜΕ ότι η «Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» «
Στρατιωτικά και Πολιτικά Κινήματα μέχρι σήμερα.
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Στρατιωτικά Κινήματα στην Ελληνική νεότερη ιστορία, ονομάζονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας, που καταλήγουν είτε στην ανάληψη της εξουσίας, είτε στον διορισμό κυβερνώντων.
Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό, έχουμε: .....
Ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής Αεροπορίας : Ο θρίαμβος της πανωλεθρίας
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ:Τις τελευταίες ημέρες πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν σαν παράδειγμα και μάλιστα επιτυχημένο παράδειγμα την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας Ολυμπιακής ΑεροπλοΐαςΣτην σελίδα μας έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αν βρεθεί εισαγγελέας και ανοίξει αυτό το θέμα, δηλαδή το πώς μεθοδεύτηκε η πώληση θα κλάψουν πολλές μανούλες.Ότι θα διαβάσετε από τον συνάδελφο Κλεάνθη τα έχω πει και εγώ πολλές φορές αλλά δεν ακουγόμασταν.Μήπως έφτασε η ώρα να σιωπήσουν ιδικά δημοσιογράφοι που ακόμα μέχρι και χθες στο ΚΟΝΤΡΑ CHANEL ένας από αυτούς αναφερόταν στο περιβόητο 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα;Μήπως έφτασε η ώρα αυτή η κυβέρνηση να αναμοχλεύσει τις λοβιτούρες και τις τρικλοποδιές του Κωστή Χατζηδάκη εκτελώντας εντολές Γερμανών;
Κοινωνική δικαιοσύνη για τους διαζευγμένους Πατεράδες. Φρένο στις ασύστολες απαιτήσεις χρημάτων από τις συζύγους.
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών, θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπραξαν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% . Έτσι το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας κατά τη διάρκεια του 2013 διατροφής σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Αν η διατροφή δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ τότε αντιμετωπίζεται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
Επιτέλους στην Ελλάδα θα αποκτήσουμε οικογενειακό δικαστήριο;
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Έχω γράψει παλαιότερα μια πρόταση προς τους πάντες, να ευαισθητοποιηθούν και να σκύψουν πάνω από την ανισότητα που πλανάται.
Επειδή τις τελευταίες μέρες την λέξη “δικαιοσύνη” την διαβάσαμε και την ακούσαμε στην Ελλάδα τόσες φορές όσες όλοι μαζί οι ευρωπαίοι στην Ευρώπη, παραθέτω ξανά την εισήγηση που υιοθέτησε και το ΣΥΓΑΠΑ με ανάρτηση στην σελίδα του. Πιστεύουμε τώρα που τα αίματα για δικαιοσύνη είναι ζεστά, να έχει ένα αντίκτυπο αυτή η ανάρτηση σε κοινοβουλευτικούς για χατίρι χιλιάδων πατεράδων.
προτείνουμε
Μόνον εμείς απαξιώνουμε και καταστρέφουμε οτιδήποτε Ελληνικό !!! Και τελικά έχουμε…αυτό πού μας αξίζει !!!
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ: Μόνον εμείς απαξιώνουμε και καταστρέφουμε οτιδήποτε Ελληνικό !!! Και τελικά έχουμε…αυτό πού μας αξίζει !!!
Reblogged στις Macedonian Ancestry.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!