60gr Promotion Web Νews

www.60gr.gr // e-mail: 60gr@protonmail.com

Candida Albicans Το χρόνιο σύνδρομο της Καντιντίασης. ( αύξηση της Candida Albicans ή “ωίδιο το λευκάζον”)


 • candida-albicans

Η Καντιτίαση( αύξηση της Candida Albicans ή “ωίδιο το λευκάζον”) είναι μια κατάσταση του 21ου αιώνα που επηρεάζει περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού όλων των δυτικών βιομηχανοποιημένων χωρών. Η νόσος παρουσιάζεται με μια γενικευμένη μυκητιασική λοίμωξη που παράγεται από τον μικροοργανισμό Candida Albicans. Ο μικροοργανισμός Candida Albicans προκαλεί ένα σύνδρομο χρόνιων διαταραχών που γενικά επηρεάζουν τα εννέα διαφορετικά συστήματα του σώματος: το πεπτικό, το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό και μυοσκελετικό.

Κάντε το τεστ διάγνωσης καντιντίασης. Τρόποι αντιμετώπισης!!!

33

Το τεστ του σάλιου

Για να διαπιστώσετε αν πάσχετε από καντιντίαση, δοκιμάστε το ακόλουθο απλό τεστ. Αφού σηκωθείτε το πρωί, ξεπλύνετε το στόμα σας και γεμίστε ένα ποτήρι φρέσκο νερό. Έπειτα, φτυστέ στο ποτήρι. Παρατηρήστε τι συμβαίνει στο σάλιο σας τα επόμενα 30-40 λεπτά, ιδίως τα πρώτα λίγα λεπτά. Αν έχετε καντιντίαση, θα εμφα-νιστεί τουλάχιστον μία από τις παρακάτω ενδείξεις:

1) Από την απόπτυση δημιουργούνται νήματα, τα οποία βυθίζονται προς τον πάτο του ποτηριού.

2) Συγκέντρωση σάλιου με ασυνήθιστη εμφάνιση στον πάτο.

3) Συγκέντρωση θολών μικροκηλίδων στο νερό. Όσο πιο γρήγορα σχηματιστούν νήματα και μικροκηλίδες τοσο πιο ανεξέλεγκτα πολλαπλασιάζεται το Candida.

Αν οι ενδείξεις αυτές εμφανιστούν αμέσως, το Candida έχει εξαπλωθεί σε πολλά σημεία του σώματος. Από την άλλη, αν η απόπτυση επιπλεύσει στην επιφάνεια και το νερό μείνει καθαρό, κατά πάσα πιθανότητα δεν πάσχετε από καντι-ντίαση. Αν ο ζυμομύκητας έχει αναπτυχθεί υπέρμετρα στο έντερο, το τεστ θα είναι θετικό ακόμα και αν το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν εμφανίσετε τρία ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα, ενδέχεται να πάσχετε από καντιντίαση:

• Νιώθετε φουσκωμένοι κατά την πρόσληψη του γεύματος ή αμέσως μετά

• Έχετε αέρια όταν τρώτε

• Έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

• Νιώθετε διανοητικά αποπροσανατολισμένοι, υποφέρετε από ληθαργικότητα και κεφαλαλγίες

• Υποφέρετε συχνά από παραρρινοκολπίτιδες ή ωτίτιδες

• Νιώθετε κουρασμένοι χωρίς λόγο

• Έχετε τάση για ξηροστομία

• Συχνά η όραση σας θολώνει, καθαρίζει και έπειτα θολώνει ξανά

• Έχετε υπογλυκαιμία, ιδίως το απόγευμα

• Νιώθετε πολύ αδύναμοι αν παραλείψετε ένα γεύμα, αισθάνεστε υπνηλία μετά τα γεύματα και ιδρώνετε ενώ κοιμάστε

• Πάσχετε συχνά από δυσκοιλιότητα, διάρροια ή και από τα δύο

• Έχετε αναιμία

• Έχετε δερματικά εξανθήματα

• Έχετε ονυχο μυκητίαση

• Προσβάλλεστε κατ’ επανάληψη από μυκητισιακή κολπίτιδα ή τριχοφυτία βουβωνικής χώρας (Tinea cruris)

Στα επιπρόσθετα συμπτώματα συγκαταλέγονται η βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, η κυκλοθυμία, οι ίλιγγοι, η απώλεια ισορροπίας, ο ελλιπής συντονισμός μερών του σώματος, οι εμβοές, οι ωταλγίες και η παρουσία εκκρίματος στο αυτί, τα βλεννώδη κόπρανα, η οπισθορρινική κα-ταρροή, τα συχνά κρυολογήματα, το αίσθημα σφιξίματος στο θώρακα, το λευκό επίχρισμα γλώσσας, η δύσοσμη αναπνοή, οι διαταραχές θυρεοειδούς αδένα, η κατάθλιψη και η βουλιμική επιθυμία για ζάχαρη.

Αντιμετώπιση της Καντιντίασης

Tο έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans,  που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.

Το πρόβλημα της καντιντίασης είναι μια σύγχρονη πάθηση που αφορά το 1/3 του πληθυσμού των βιομηχανοποιημένων χωρών της δύσης. Το συνεχές στρες σε συνδυασμό με την κακή διατροφή, η υπέρμετρη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, κορτιζονούχων σκευασμάτων και ορμονών έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση της. Η ιατρική δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν την έχει αναγνωρίσει ως πάθηση. Ως εκ τούτου, δεν διερευνά την ύπαρξή της παρά μόνο σε περιπτώσεις τοπικού χαρακτήρα (π.χ. κολπίτιδα, μυκητίαση νυχιών με εξέταση επιχρίσματος). Άλλωστε, η παρασιτολογική εξέταση κοπράνων θα είναι θετική για μύκητες Candida μόνο όταν αυτοί έχουν κατακλύσει το έντερο. Το ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η πάθηση αυτή;

Μελέτη με 3.000 ασθενείς οι οποίοι ακολουθούσαν θεραπευτική αγωγή για προβλήματα που είχαν προκληθεί εξαιτίας του Candida, έδειξε ότι το 90 τοις εκατό από αυτούς είχε λάβει μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών ευρέος φάσματος για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία επίδραση στο ωίδιο. Όσο προσπαθούμε να το εξοντώσουμε με φάρμακα τόσο πιο ανθεκτικό γίνεται και τόσο πιο γρήγορα πολλαπλασιάζεται.

Αν υποφέρετε από καντιντίαση, μπορείτε να διακόψετε  την τροφοδότηση του ζυμομύκητα στερώντας του τις τοξίνες και τις τροφές που ευνοούν τον πολλαπλασιασμότου.

Όσο το ήπαρ φέρει χολόλιθους, ο υποτροπιασμός της μόλυνσης είναι αναπόφευκτος. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι μία σειρά από ηπατικές αποτοξινώσεις.

Επίσης, η νηστεία με νερό για τρεις έως πέντε ημέρες καταστέλλει τον υπέρμετρο πολλαπλασιασμό του ωίδιου. Ωστόσο, αυτού του τύπου η παρατεταμένη νηστεία μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς, ιδίως για τον τύπο Βήτα.

Όταν μειωθεί η τροφοδοτική πηγή του Candida (δηλαδή τα τοξικά απόβλητα), οι ζυμομύκητες θα αρχίσουν σύντομα να αποσύρονται σε περιορισμένα σημεία, και κάποια στιγμή ο πληθυσμός τους θα ελαττωθεί σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η εντερική χλωρίδα  αποκαθίσταται με την ηπατική αποτοξίνωση, σε συνδυασμό με μία δίαιτα αποτελούμενη από τρόφιμα που επιβαρύνουν όσο λιγότερο γίνεται το πεπτικό σύστημα και προκαλούν τη μικρότερη τοξίκωση.

Οι νωπές σαλάτες, τα φρεσκομαγειρεμένα λαχανικά, το ρύζι μπασμάτι, το κεχρί, τα όσπρια, οι φρέσκες σούπες λαχανικών, οι ρυζογκοφρέτες, οι νιφάδες βρώμης και οι μπανάνες είναι τρόφιμα κατάλληλα για τα περισσότερα άτομα που υποφέρουν από καντιντίαση.

Μαζί με τη σωστή διατροφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν βότανα με αντιμυκητιασική δράση όπως το γαρύφαλλο, η κανέλλα, το σκόρδο, το χαμομήλι, το αρωματοπιπέρι, το λάδι τεϊόδενδρου. Επιπλέον, σε αρκετές μελέτες ο φλοιός του μαύρου καρυδιού απεδείχθει να έχει πολύ δυνατή αντιμυκητιασική δράση (βράστε 2 κουταλιές τσαγιού φρέσκου φλοιού σε Ό λίτρου νερό και πίνετε 3-6 φλυτζάνια την ημέρα). Η εχινάκεια (2-4 ml/ημέρα), το ξύδι μηλίτη, το λάδι καρύδας, το λάδι ρίγανης, το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, η αλόη βέρα και η βιταμίνη Β12 είναι επίσης βοηθητικά. Συμπληρωματικά, μπορεί να εφαρμοστεί και κολονοθεραπεία με όζον ή κλύσματα (π.χ. με καφέ). Εφόσον έχει κάποιος ακολουθήσει την ειδική δίαιτα και έχει αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα τότε μπορεί να προσθέσει και προβιοτικά ως συμπλήρωμα στη θεραπεία.
Τα προβιοτικά, τα οποία περιέχουν τα βακτηρίδια που χρειάζεται το εντερικό μας σύστημα για τη σωστή του λειτουργία, μπορεί να χορηγηθούν με τη μορφή κάψουλας ή σκόνης ή απλά καταναλώνοντας φυσικό άγλυκο γιαούρτι.

Ρίγανη

Το έλαιο ρίγανης συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς συμπληρωματικές θεραπείες για μολύνσεις από μύκητες και βακτήρια. Έρευνα έδειξε ότι καταπολεμά πολλούς τύπους μυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του Candida albicans, ο οποίος ευθύνεται για περίπου το 90% των μολύνσεων.
Όλα αυτά τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αλλά απαιτούν πειθαρχία για αρκετούς μήνες. Ο πιο σύντομος τρόπος αντιμετώπισης της μυκητίασης είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού, μιας εξίσου φυσικής και αποτελεσματικής λύσης. Η καταπολέμιση της καντιντίασης μπορεί, με τη χρήση της συσκευής Bicom να εξαλειφθεί μέσα σε 2-4 εβδομάδες, χωρίς πολύμηνη και ευρεία στέρηση τροφών. Αυτό θα είναι το θέμα του επόμενου άρθρου, μαζί με συνταγές για σωστή διατροφή

Να πίνετε άφθονες ποσότητες φρέσκου νερού και αφεψημάτων από βότανα με πικρή γεύση, όπως το Chaparral Το μείγμα Essiac Tea αποτελείται από οκτώ βότανα και έχει αποφέρει μερικά από τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα που έχω παρατηρήσει. Επίσης, δύο έως τέσσερα φλιτζάνια λαπάχο (Pau D’Arco) καθημερινά, συντελούν στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας. Το ίδιο ισχύει και για το πράσινο τσάι και τον συμπυκνωμένο χυμό κράνμπερί-Το προϊόν Primal Defense έχει αποδειχτεί ευεργετικό για ορισμένα άτομα που πάσχουν από καντιντίαση – όχι όμως για όλα.

Το πιθανότερο είναι ότι τα τρόφιμα που αναφέρονται εδώ θα ευνοήσουν την ανάπτυξη του ωίδιου:

Αποφεύγετε το κρέας, το ψάρι και άλλα πτωματικά τρόφιμα και τα παράγωγα τους. Να θυμάστε ότι τα καταστροφικά βακτήρια βάζουν στο στόχαστρο τα νεκρά κύτταρα. Τυπικές πηγές τροφής για τους μύκητες είναι:
Oτι περιέχει ζάχαρη όπως τα γλυκά, τα είδη ζαχαροπλαστικής, αλλά και το μέλι και τα φρούτα,
τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από επεξεργασμένους κόκκους όπως το άσπρο αλεύρι (ψωμί, τσουρέκι, κρουασάν, πίτες, ζύμες, μακαρόνια), το άσπρο ρύζι καθώς και τα επεξεργασμένα δημητριακά,
η μαγιά και ό,τι την περιλαμβάνει (αλκοολούχα ποτά όπως το κρασί και η μπύρα, η σάλτσα σόγιας, τα μανιτάρια)
τα γαλακτοκομικά (τυρί, γάλα, παγωτό), επειδή περιέχουν φυσική ζάχαρη, ότι περιέχει καφεΐνη (καφές, μαύρο τσάι, σοκολάτα, κόλα), επειδή έχει την ίδια επίδραση στο σώμα με το στρες.  Ζάχαρη, τρόφιμα που περιέχουν μαγιά (ψωμί, μπισκότα, κέικ), σοκολάτα και άλλα γλυκίσματα, κέτσαπ, όλα τα φρούτα (εκτός από την μπανάνα), αλκοόλ, εκχύλισμα μαγιάς, μανιτάρια, τα σκληρά και μπλε τυριά, τα προϊόντα ζύμωσης (ξίδι και λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση), καφές, μαύρο τσάι, ανθρακούχα ροφήματα, αθλητικά ροφήματα, καθώς και το τσιγάρο και όλα τα διεγερτικά. Ίσως χρειαστεί να διακόψετε τα φάρμακα της Αγωγής Αντικατάστασης Ορμονών (HRT), καθώς και το αντισυλληπτικό χάπι.

Αφού τηρήσετε ειδική διατροφή για ένα μήνα, θα μπορέσετε να περιλάβετε πάλι στη δίαιτα σας μερικά από τα τρόφιμα που καταναλώνατε πρωτύτερα. Ωστόσο, αν προκαλέσουν μετεωρισμό, το πιθανότερο είναι ότι δεν ενδείκνυνται για τον σωματότυπό σας. Η καντιντίαση μπορεί να μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό και, τελικά, ικανοποιητικό τρόπο ζωής.

Κάντιντα: Μικρόβια Εναντίον Μικροβίων

Η Candida Albicans είναι ένας μύκητας που υπάρχει στον οργανισμό μας, ο οποίος φυσιολογικά ελέγχεται από το ανοσολογικό μας σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα που υπάρχει στο έντερό μας. Όταν όμως λαμβάνει χώρα μια οικολογική αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον, μειώνονται τα βακτήρια που βοηθούν στη μείωση του μύκητα και μειώνεται η ανοσολογική αντίδραση αυτή. Τότε ο μύκητας Candida Albicansαρχίζει να αυξάνει μέσα στο σώμα, ειδικά στο παχύ έντερο. Οι αποικίες αυτές του μύκηταCandida Albicans απελευθερώνουν ισχυρές χημικές ουσίες (τοξίνες) οι οποίες μπορεί να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μια πλειάδα συμπτωμάτων, όπως είναι οι έντονες μυκητιασικές κράμπες στις γυναίκες και στα παιδιά. Η υπέρ ανάπτυξη της Candida Albicans σε κατά τόπους περιοχές προκαλεί άλλες εμφανείς, υποτροπιάζουσες και επίμονες λοιμώξεις, όπως είναι η Καντιντιασική Κολπίτιδα και οιΜυκητιάσεις του Στόματος. Τα προβλήματα αυτά συχνά είναι προάγγελοι της έναρξης πιο βαθιών και πιο επικίνδυνων εσωτερικών λοιμώξεων. Έτσι, υπάρχει μια πλειάδα συμπτωμάτων και σημείων που προκαλούν τις διαταραχές που οφείλονται στην Candida Albicans και που αναφέρονται όλες μαζί σαν «Καντιντίαση».

Όλοι μας σχεδόν στις δυτικές βιομηχανοποιημένες κοινωνίες είμαστε ευαίσθητοι στο να νοσήσουμε με Candida Albicans. Και για να το πούμε απλά, όταν αρχίζουν να παρουσιάζονται τα συμπτώματα σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί, αυτό σημαίνει ότι το ανοσολογικό του/της σύστημα έχει τελικά υποκύψει στις μη φυσιολογικές επιδράσεις της σύγχρονης ζωής. Από τη στιγμή που η Candida Albicans υπάρχει παρούσα σε όλο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε στιγμή που το ανοσολογικό σύστημα του ατόμου θα εξασθενήσει, τότε υπάρχει υπέρ-αποικισμός του μύκητα Candida Albicans.

Ο αυξημένος αριθμός αντιγόνων και τοξινών καταλαμβάνουν τα κύτταρα του ανοσολογικού συστήματος και η ανοσολογική μας δύναμη ελαττώνεται. Ένα αντιγόνο είναι οποιαδήποτε ουσία που το σώμα θεωρεί σαν ξένη, ή δυνητικά επικίνδυνη. Το σώμα παράγει ένα αντίσωμα απέναντι στο αντιγόνο αυτό, ή κάποια άλλη αντίδραση άμυνας. Οι τοξίνες που απορροφούνται ή μια υπερφόρτωση σε αντιγόνα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της άμυνάς μας, και να επιφέρει σοβαρά συμπτώματα αρρώστιας, και  σε βαριά άρρωστους ασθενείς  μπορεί να καταλήξει σε γενικευμένη σηψαιμία από Candida Albicans (δηλητηρίαση του αίματος), και πιθανώς θάνατο!

Τι είναι η Candida Albicans (“ωίδιο το λευκάζον”) και γιατί υπάρχει στον οργανισμό μας?

Ολοένα και περισσότεροι Ολιστικοί Εναλλακτικοί Θεραπευτές αναγνωρίζουν ότι μία καθαρή εντερική οδός με ισορροπημένη χλωρίδα φιλικών και μη βακτηρίων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια της υγείας μας. Οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ των δύο βασικών τύπων (φιλικών ή μη – Yin Yang) βακτηρίων που απαρτίζουν την εντερική χλωρίδα διαταράσσονται εύκολα εξαιτίας της σύγχρονης διατροφής μας, της περιβαλλοντικής τοξικότητας, αλλά και σημαντικά λόγω των αντιβιοτικών.
Πολλοί πιστεύουν ότι η Candida Albicans (ωίδιο το λευκάζον) είναι εχθρός του ανθρώπινου οργανισμού και πρέπει να εξαλείφεται με κάθε μέσο. Δεν είναι όμως και όλη η πραγματικότητα έτσι. Η Candida Albicans είναι ένας από τους απαραίτητους μικροοργανισμούς και χαρακτηρίζεται ως «σαπροφυτικός», που σημαίνει ότι αποσυνθέτει νεκρό, ενδυνάμει τοξικό, ιστό. Η Candida Albicans πολλαπλασιάζεται για να προλάβει μία σοβαρή κρίση τοξίκωσης. Η Candida Albicans δεν είναι εχθρός του οργανισμού. Υπάρχει για να προστατεύει τον οργανισμό. Καθώς ο οργανισμός αποτοξινώνεται, σταματά σταδιακά να πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα και ο πληθυσμός της Candida Albicans μειώνετε.

Ποιά είναι η δράση της Candida Albicans στον οργανισμό μας?

Η Candida albicans συντελεί στη διάσπαση των σακχάρων. Όταν η πέψη των υδατανθράκων είναι ατελής, η Candida albicans αναλαμβάνει δράση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ανάπτυξη της Candida albicans , η οποία ευδοκιμεί στους περισσότερους βλεννογόνους του οργανισμού, διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα χάρη στα φιλικά, προβιοτικά βακτήρια, όπως τα lactobacillus acidophilus και bifido. Ο ανθρώπινος οργανισμός περιέχει περισσότερα φιλικά βακτήρια απ’ ό,τι κύτταρα, ενώ το ένα τρίτο των κοπράνων που αποβάλλουμε αποτελείται από αυτούς τους μικροοργανισμούς. Ουσιαστικά, δεν θα ζούσαμε χωρίς αυτούς. Όταν στο έντερο βρίσκεται μεγάλη ποσότητα άπεπτων υδατανθράκων (σάκχαρα), επιβλαβή άχρηστα παραπροϊόντα του μεταβολισμού και φθαρμένα ή νεκρά κύτταρα, αυξάνεται η ανάγκη για τα καταστροφικά βακτήρια, με επακόλουθο τον επικίνδυνο πολλαπλασιασμό της Candida albicans.
Υπάρχει μια ομάδα λευκών αιμοσφαιρίων (λεμφοκύτταρα) τα οποία αποκαλούνται«suppressor cells» που εμποδίζουν την ανοσολογική αντίδραση στους δικούς μας ιστούς. Με άλλα λόγια, έχουμε τη δυνατότητα να προκαλέσουμε μια ανοσολογική επίθεση του δικού μας οργανισμού απέναντι στα δικά μας όργανα. Για να μη γίνει αυτό υπάρχουν λεμφοκύτταρα που εμποδίζουν μια τέτοια βλαπτική επίδραση. Στις αυτοάνοσες νόσους, όπως είναι ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδας, η μυασθένεια, κατά πλάκας σκλήρυνση, νόσος του Hashimoto (θυρεοειδίτιδας), ορισμένες αιμολυτικές αναιμίες και άλλες πιο σπάνιες καταστάσεις, τόσο οι κλινικές όσο και οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η Candida Αlbicans επηρεάζει τα κύτταρα του ανοσολογικού συστήματος, εμποδίζοντας στην πραγματικότητα την δράση τους αυτή, δηλαδή του να εμποδίζουν την επίθεση του ανοσολογικού μας συστήματος στα όργανά μας. Η μόλυνση με μύκητα Candida Albicansμπορεί να μειώσει το ποσοστό των φυσικών suppressor cellsστα υγρά των ιστών και στο αίμα, το οποίο μπορεί να πέσει από 15%, αλλά και να φτάσει έως 1%. Αυτό σημαίνει, ότι ο μύκητας Candida Albicans μπορεί να μειώσει το ποσοστό των suppressor cells στο 1%, δηλαδή μπορεί να εξαλείψει το 99% των κυττάρων αυτών από το σώμα μας. Όταν γίνει σωστή θεραπεία για την Candida Albicans, το ποσοστό των κυττάρων αυτών (suppressor cells) αυξάνεται και φτάνει στο φυσιολογικό, και τα συμπτώματα τείνουν να εξαφανιστούν.
Δηλαδή η Candida Albicans βοηθά τον οργανισμό μας στον καθημερινό του αυτοκαθαρισμό αλλά όταν υπερτοξινώνετε ο ίδιος μηχανισμός κάθαρσης τελικά τον εξοντώνει. Ας ξεχνάμε ότι η Candida Albicans είναι που θα λιώσει τον οργανισμό μας όταν πεθάνουμε.

Συμπτώματα και παρενέργειες – παθήσεις από υπέρ αύξηση της Candida Albicans

Όταν η Candida Αlbicans επηρεάσει το έντερο, και προκαλέσει φλεγμονή του, μπορεί να γίνει η διάγνωση της νόσου του Crohn. Όταν έχουμε αιμορραγίες από τη μήτρα, ή ενδιάμεσα στην περίοδο, ή πριν τη περίοδο, ή στη μέση του κύκλου, ή σε όλη τη διάρκεια του κύκλου, ή αυξημένη περίοδο, η συνήθης θεραπεία είναι η χορήγηση ορμονών (ή και μερικές φορές αντιβιοτικών). Μια τέτοια θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της γυναίκας, εάν η πραγματική αιτία είναι η υπέρ ανάπτυξη της Candida Albicans. Συνεπώς, ένας αριθμός διαφορετικών ασθενειών που έχουν ονομαστεί «τοπικές» νόσοι, σύνδρομα, αυτοάνοσα, μπορεί στην πραγματικότητα να προέρχονταν από μια κοινή, γενικευμένη αιτία – την Πολυσυστηματική Χρόνια Καντιδίαση (Polysystemic Chronic Candidiasis – PSCC).

Τα κυριότερα συμπτώματα που συνήθως βελτιώνονται γρήγορα με την Ολιστική Θεραπείατης Candida Albicans, είναι οι κεφαλαλγίες, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, η κολπίτιδα, οι συναισθηματικές και συμπεριφοριστικές διαταραχές, τα δερματικά προβλήματα, ο γενικευμένος κνησμός, και διάφορες άλλες καταστάσεις.

Περίπου το 30% όλων των ατόμων σ’ όλο τον κόσμο επάνω από την ηλικία των 12 – κυρίως γυναίκες – υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τις μυκητιάσεις από τον μύκητα Candida Albicans. 

Η καντιντίαση είναι στην πραγματικότητα μια παλιά νόσος (διότι πάντα υπήρχε η Candida Albicans στον οργανισμό μας) , αλλά τώρα τελευταία έχει υποστεί μια έξαρση στις δυτικές χώρες, έξαρση η οποία προέρχεται από αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και από τις διάφορες επιθέσεις που υφίσταται το σώμα μας από τις αλλαγές αυτές. Η υπερβολική χρησιμοποίηση αναγραφόμενων αντιβιοτικών, στεροειδών, και αντισυλληπτικών μαζί με ένα περιβάλλον παγκόσμιας μόλυνσης τείνει να βοηθά την εξάπλωση της τοπικήςκαντιντίασης μέσα στον οργανισμό μας, έτσι ώστε να έχουμε μια χρόνια, επιθετική, συστηματική και διαφοροποιούμενη λοίμωξη. Τέτοιες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν βλάβη των ιστών σε όλο το σώμα. Από καντιντίαση μπορεί να υποφέρουν εξίσου και άντρες και γυναίκες, παρόλο που στις γυναίκες η καντιντίαση μπορεί να υπάρχει πιο συχνά, αλλά και με πιο έντονα συμπτώματα. Επίσης από καντιντίαση μπορεί να υποφέρουν και παιδιά, ειδικά εκείνα που παίρνουν υπερβολικά ποσοστά αντιβιοτικής θεραπείας ή που καταναλώνουν υπερβολική ζάχαρη ή τροφές χωρίς μεγάλη θρεπτική αξία. Η εγκυμοσύνη επειδή προκαλεί ορμονική αλλοίωση του σώματος της γυναίκας, προκειμένου το σώμα αυτό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε ορμόνες που υπάρχουν για την περίοδο εκείνη, τείνει να αυξήσει τον πολλαπλασιασμό του μύκητα Candida Albicans στους ιστούς.

Στοιχεία της ζωής μας που μπορεί να βοηθήσουν στην υπέρ ανάπτυξη του μύκητα Candida Albicans, είναι τα αντισυλληπτικά, η χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που περιέχουν κορτιζόνη, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, τα φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες (τυρί, ροκφόρ) ή υγρασία (υψηλά επίπεδα ζύμης), όπως είναι το ψωμί λόγω της μαγιάς, η μπύρα και τα μανιτάρια, καθώς και μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες ή με πολύ ζάχαρη. Το σημαντικό πράγμα είναι να αποκτηθεί κάποια ενημερωμένη καθοδήγηση για το πώς να μεταχειριστεί τα συμπτώματά σας. Αυτό περιλαμβάνει γενικά να αποκόψει τις ζάχαρες, συμπεριλαμβανομένων των “φυσικών” ζαχάρων, όπως τα φρούτα και τους χυμούς φρούτων, το μέλι και το οινόπνευμα. Εκτός από την ενθάρρυνση για να μείνετε μακριά από τα παραπάνω θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται ότι περιέχει τα αντιβιοτικά, όπως δυστυχώς πολλά από τα κρέατα που τρώμε.

Τις πληροφορίες της βρήκαμε στις ιστοσελίδες

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ >>>

Είχα αυτό το πρόβλημα. Είναι μια πάθηση που οι ενδείξεις είναι η κάθε μια ξεχωριστά παρόμοια με άλλες παθήσεις. Αν όμως έχετε περισσότερες από 5 τότε η ύπαρξη του μύκητα είναι υπαρκτή.

Απευθύνθηκα στο « ΣΥΓΓΡΟΥ » και η γιατρός μου σύστησε ταυτόχρονα με την δίαιτα να παίρνω και το stabilanor 200mg ένα την ημέρα αντιστοιχούν για μια εβδομάδα. Μετά το πέρας πρέπει για ένα μήνα να ακολουθήσετε πιστά την δίαιτα.

Εννοείτε ότι ξεχνάτε γεύματα τα οποία προέρχονται από μύκητες. Όπως μανιτάρια, γάλα. Μετά από τρις μήνες γευματίζετε κανονικά αλλά προπαντός αποφεύγετε την πολύ κρεατοφαγία. Αν τύχει και πάρετε για κάποιο λόγο αντιβίωση, αμέσως εφαρμόζετε την δίαιτα για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Όσοι διάβασαν αυτό το άρθρο διάβασαν και αυτό. Κάνετε κλικ.

http://www.newsitamea.gr

http://ygeia-enarmonisi.gr

12 responses to “Candida Albicans Το χρόνιο σύνδρομο της Καντιντίασης. ( αύξηση της Candida Albicans ή “ωίδιο το λευκάζον”)

 1. Herta_Richter 3 Ιουλίου 2018 στο 8:05 ΜΜ

  Επιπλέον, δεν εμφανίζονται καινούριες τώρα πια. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Λαμπρινή Περικλέους. Αποκτήστε πρόσωπο και δέρμα νεανικό με το μοναδικό αυτό σέρουμ! Αγορασε τωρα:. Περιορισμένη προσφορά που δεν πρέπει να χάσετε -50% ΕΚΤΠΩΣΗ! Μπορείτε να κάνετε την αγορά σας με μόνο 3 απλά βήματα.
  snail farm 2018 γνώμες Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και πόσο είναι Snail Farm να τοποθετείτε πάντα ένα εύρος τιμών που επιβεβαιώνει το χαμηλό κόστος, καθώς και την πολύ υψηλή απόδοση. Πού να αγοράσετε Snail Farm; Μέχρι σήμερα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολλές εταιρείες, οι οποίες τείνουν να αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την εξαπάτηση των ανθρώπων. Περιγραφή εδώ https://www.officialsnailfarm.com/ Δεν έχουμε παρατηρήσει επιπλοκές με την αποστολή μέχρι στιγμής. Το συμπλήρωμα δεν είναι διαθέσιμο σε κανένα κατάστημα ή φαρμακείο αυτή τη στιγμή. Το μυστικό της δημοτικότητας του ορού Snail Farm εκτός από την εξαιρετική αποτελεσματικότητά του είναι η έλλειψη παρενεργειών που βρίσκονται συχνά σε πολλές ανανεωτικές προετοιμασίες.

  Μου αρέσει!

 2. ©NikosT. 8 Οκτωβρίου 2016 στο 2:26 ΜΜ

  pine-lopi Στο Συγγρό και εξετάσεις αίματος που σου γράφει ο γιατρός δερματολόγος.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. pine-lopi 8 Οκτωβρίου 2016 στο 11:48 ΠΜ

  σε τι γιατρο απευ8υνθηκατε και ποιεσ ε3ετασεις κανατε ακριβως?

  Μου αρέσει!

 4. ©NikosT. 4 Ιουνίου 2016 στο 1:00 ΜΜ

  Ηλία σε χαιρετώ. Λοιπόν πρόσεξε τι θα γράψω διότι θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου γιατί ούτε γιατρός είμαι ούτε έχω σχέση με την ιατρική επιστήμη. Απλός σαν “ασθενής” αυτής της περίπτωσης προσπαθώ να βοηθήσω στην ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ πιθανής αιτίας Candida σε κάποια άτομα αν έχουν πολλές από τις παθήσεις που περιγράφονται ποιο πάνω.
  Τα όσπρια δεν αναφέρονται στην διατροφή σαν πρωτεύον γεύμα αλλά όπως γνωρίζεις ο οργανισμός πρέπει να παίρνει και κάποιες βιταμίνες για να ανταπεξέλθει στην καθημερινή λειτουργία του.
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για μια εβδομάδα τρεφόμουν ΜΟΝΟ με ρύζι Μπασμάτι και μπανάνες επειδή δεν περιέχουν ζάχαρα. Καφέ μόνο το πρωί. Ταυτόχρονα έπαιρνα και τις κάψουλες που γράφω που μου είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός από το νοσοκομείο.
  Μετά το πέρας της εβδομάδας ξεκίνησα και μοίρασα τα γεύματα 2 ημέρες ρύζι μια όσπρια 2 χόρτα. Έτσι ο οργανισμός πιστεύω ότι δεν υποβάλετε σε συνεχή τροφοδότηση του μύκητα αφού αποδείχτηκε ότι στον μήνα επάνω σχεδόν σε εμένα εξαφανίστηκαν σχεδόν όλα τα συμπτώματα.
  Πολλοί δεν εστιάζουν και στο τι ήταν αυτό που τους προκάλεσε την αύξηση του μύκητα. Όπως και εγώ δεν το ήξερα μέχρι που το διάβασα. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ. Ο νούμερο ένα τροφοδότης του μύκητα. Έκανα μια εγχείριση στο χέρι και επί μακρόν έπαιρνα αντιβίωση. Από τότε τρελάθηκα. Αν λοιπόν τύχει να πάρεις αντιβίωση που θα επιβαρύνει την κατάσταση δεν θα περιμένεις να έχεις έξαρση αλλά θα ξεκινήσεις την διατροφή να το προλάβεις.

  Μου αρέσει!

 5. Ηλιας 4 Ιουνίου 2016 στο 11:35 ΠΜ

  Δεν περιμενα την τοσο γρηγορη απαντηση σας.
  Σαςςευχαριστω γι αυτο.
  Οσο αφορα τα οσπρια,πως επιτρεπονται απ τη στιγμη που ειναι αμυλουχοι υδατανθρακες;
  Ειμαι vegan και τρωω πολλα οσπρια,ομως απ αυτα που διαβασα σε αλλα sites με εκαναν να τα φοβαμαι.
  Απ τη διατροφη μου εχω βγαλει τα φρουτα εδω και δυο εβδομαδες,οπως και αλλα σακχαρα.
  Τα γευματα μου αποτελουνται απο
  Πρασινα φυλλωειδη
  Οσπρια
  Λαχανικα
  Δεν εχω δει ομως βελτιωση,αντιθετα,καποια συμπτωματα εχουν χειροτερευσει.
  Καπου διαβασα για την διατροφη 80/10/10, την οποια υποστηριζουν πολλοι πως εχει ευεργετικες ιδιοτητες στο μυκητα.
  Αυτη η διατροφη αποτελειται κυριως απο φρουτα, λαχανικα που συμβολιζει το 80%,
  Κρεας που συμβολιζει το 10% και λιπαρα που συμβολιζει το αλλο 10%.
  Ποια η γνωμη σας;

  Μου αρέσει!

 6. ©NikosT. 25 Μαΐου 2016 στο 12:45 ΜΜ

  Ηλια Στο ρύζι ΜΟΝΟ το Μπασμάτι. ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

  Μου αρέσει!

 7. Ηλιας 25 Μαΐου 2016 στο 12:35 ΜΜ

  Πως επιτερεπονται το ρυζι τα οσπρια,αφου ειναι αμυλουχα και ειναι υδατανθρακες;
  Δεν θρεφει τον candida;

  Μου αρέσει!

 8. ©NikosT. 17 Απριλίου 2016 στο 12:38 ΜΜ

  Elinor Smith ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.

  Μου αρέσει!

 9. Elinor Smith 16 Απριλίου 2016 στο 7:35 ΜΜ

  Αν κάποιος έχει υποθυροειδισμό και κάντιντα-την ανακάλυψε μετά-πρέπει να συνεχίσει να παίρνει Τ4 των 75πχ?

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. Xristos 14 Απριλίου 2016 στο 6:45 ΜΜ

  Το αυγο εχει μόλις 1 τις εκατο υδατάνθρακες και αυτό στο ασπράδι ο κρόκος

  Μου αρέσει!

 11. ©NikosT. 13 Μαρτίου 2016 στο 3:47 ΜΜ

  Πιστή τήρηση στα μπλε γράμματα. ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Τα αυγά έχουν υδατάνθρακες. Δεν τα τρώμε.

  Μου αρέσει!

 12. sof 13 Μαρτίου 2016 στο 10:33 ΠΜ

  αυγά είναι συνετό να τρώμε?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: